#6: Tökéletes védekezés a rémálmok ellen, könnyebben feldolgozhatóvá vállnak negatív élmények, az amerikai hadsereg poszttraumás stresszben szenvedő katonáknál akarja alkalmazni. Egyre több bizonyíték van arra is, hogy a tudatos álomban végzett edzés ténylegesen fejleszti az álmodó képességeit, ezt egyébként nem csak a sportban de az agyvérzéses betegek újra talpra állításában is használni tudják. Kutatási szempontból a tudatalatti és az álom könnyebb és jobb vizsgálata vált lehetővé általa.
Egyébként a témába vágóan Paul Tholey és Patricia Garfield pszichológusok könyvei jelentek meg magyarul.
Velem már előfordult, hogy sikerült. nem úgy, hogy előre elterveztem, hogy mit álmosok majd, hanem álmomban, rájöttem, hogy álmodok, de nem ébredtem fel, hanem félig-meddig magamnak irányítottam, hogy mit álmodok...
Ez az összes esetben olyankor fordult elő, ha valami rosszat álmodtam, és átterveztem jóra :)

ma 01:00: jelenleg is több százezren gyakorolják a tudatos álmodást, mégsem akarnak kómába kerülni. Egyszerűen aki normális az nem vágyik ilyesmire, fogja magát tudatos álmában kipróbál valamit, lesz egy csodás élménye, reggel felkel és magabiztosan indul a napja.
Arról nem is beszélve, hogy pl Tibeti buddhisták is alkalmaznak különféle technikákat és sok más kultúrában is fontosnak tartják a tudatos álmodást. A te logikád alapján ezeknek az embereknek ki kellett volna halniuk.
Amúgy meg ha ennyire nem értesz valamihez, legalább ne rosszmájú kommenteléssel kezd:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!