Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ti hallottatok már a tudatos...

Ti hallottatok már a tudatos álmodásról?

Figyelt kérdés

2012. jan. 28. 23:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

#6: Tökéletes védekezés a rémálmok ellen, könnyebben feldolgozhatóvá vállnak negatív élmények, az amerikai hadsereg poszttraumás stresszben szenvedő katonáknál akarja alkalmazni. Egyre több bizonyíték van arra is, hogy a tudatos álomban végzett edzés ténylegesen fejleszti az álmodó képességeit, ezt egyébként nem csak a sportban de az agyvérzéses betegek újra talpra állításában is használni tudják. Kutatási szempontból a tudatalatti és az álom könnyebb és jobb vizsgálata vált lehetővé általa.

Egyébként a témába vágóan Paul Tholey és Patricia Garfield pszichológusok könyvei jelentek meg magyarul.

2012. jan. 29. 13:36
 12/19 A kérdező kommentje:
értem, am nálam saját magától jön mindig, köszönöm a válaszokat
2012. jan. 29. 14:23
 13/19 anonim válasza:

Velem már előfordult, hogy sikerült. nem úgy, hogy előre elterveztem, hogy mit álmosok majd, hanem álmomban, rájöttem, hogy álmodok, de nem ébredtem fel, hanem félig-meddig magamnak irányítottam, hogy mit álmodok...

Ez az összes esetben olyankor fordult elő, ha valami rosszat álmodtam, és átterveztem jóra :)

2012. jan. 29. 18:55
 14/19 anonim ***** válasza:
nekem pl tegnap előtt volt így. nagyon durva volt, azt hittem, h. az a valóság, kissé félelmetes volt. nem bírtam, felkelni, a családom győzködött, h. ez a valóság, én meg éreztem, h. itt nagyon nem stimmel valami, végül a fejem alatti hajszárítzsinór felkeltett.
2012. febr. 4. 20:14
 15/19 A kérdező kommentje:
nekem is tegnap reggel volt egy de emlékszem az álomra, az volt hogy két csávó elkábított de azért egy kicsit magamnál voltam aztán el vittek egy dombhoz ahol volt egy lény akin fekete csukja és fekete kabát volt, a lényhez hozzá szólt az egyik csávó hogy tessék itt van neked hoztuk viheted erre a lény szét tárta karjait és ordított akkor egy nagy szél jött felém és a valóságban is éreztem hogy rossz a szél az arcomnak, értitek....nagyon durva volt és nem megy ki a fejemből
2012. febr. 5. 11:36
 16/19 anonim ***** válasza:
Ez nem tudatos álom.:)
2012. febr. 5. 13:53
 17/19 A kérdező kommentje:
pedig az volt, tudom mert már előtte is volt nagyon sok ilyen csak azok durvábbak voltak
2012. febr. 6. 20:00
 18/19 anonim ***** válasza:
Hallottunk --> létezik --> alkalmazom --> nem unatkozom az álmomban --> azt csinálok amit akarok, azzal akivel akarok, akkor amikor akarok --> ha tehetném soha nem kelnék fel --> azért kómába nem szeretnék kerülni --> komába kerültem...
2012. ápr. 21. 01:00
 19/19 anonim ***** válasza:

ma 01:00: jelenleg is több százezren gyakorolják a tudatos álmodást, mégsem akarnak kómába kerülni. Egyszerűen aki normális az nem vágyik ilyesmire, fogja magát tudatos álmában kipróbál valamit, lesz egy csodás élménye, reggel felkel és magabiztosan indul a napja.

Arról nem is beszélve, hogy pl Tibeti buddhisták is alkalmaznak különféle technikákat és sok más kultúrában is fontosnak tartják a tudatos álmodást. A te logikád alapján ezeknek az embereknek ki kellett volna halniuk.

Amúgy meg ha ennyire nem értesz valamihez, legalább ne rosszmájú kommenteléssel kezd:)

2012. ápr. 21. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!