Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Elt|_|djátok képzelni hogy mi...

Elt|_|djátok képzelni hogy mi mindannyian, és az egész világ csak egy szuper számítógépes szimuláció részei vagyunk? Amit egy programozó (isten) alkotott meg?

Figyelt kérdés

Szerintem nagyon is elképzelhető...

[link]

2011. dec. 30. 13:56
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

Tudod büszke, a videó tulajdonképpen arra mutat rá, hogy a számítógép működésével és annak egyre tökéletesebbé válásával, tulajdonképpen az ember istennek képzeli magát lassan és ez igen nagy veszélyeket rejthet magában.

Mert a számgép fejlődésével, és elterjedésével, tulajdonképpen hatni lesz képes a világ emberiségének 20 %-a a többi 80% a csak tömegember gondolkodására, szuggesztív módon.

De A kozmoszba nincs teremtő Isten.Viszont elképzelhető hogy van több olyan bolygó amelyiknek szintén isteni energiái keletkeztek és élet van máshol is.

S ha belegondolunk a számítógép is olyan szerkezet, amivel sajnos negatív értelemben is hatni lehet az emberi Tudatra.Egy igazságon alapuló világban ez még jó is lenne, de sajnos az emberi fajnál nagyon sok ember végtelenül ostoba, aljas önző teremtménye Földünknek!

A világ vagyonának szinte zöme az emberiség 1%- ának a birtokában van, illetve 20%-a emberhez méltó életet élhet,mivel az 1% FARKA"", kiszolgálója, viszont a 80% tömegember kiszolgáltatott, létminimumon vagy alatta vegetál. Akiket bizony kordába kell tartani időnként!!

S tulajdonképpen a számítógépek a média a tv műsorok attól tartok hogy több kárt lesznek képesek okozni, mint valaha a templomos vallási maszlagok.

Ma azok is a számgépen vannak, de számtalan új szélhámosok alkotta hit is (Fénylények, EZO stb)

Vagy is az átlag ember a tömegember mindenkinek kiszolgáltatottá válhat, a felső 1% nak, politikának, és a bigottságot sugallóknak is.

Az emberiség pedig reménytelenségében nem a tudományt fogja kikeresni a számgépen, hanem a vallásos kapaszkodókat, vagy az agresszió növelőket, akik bátorságot sugallnak.

2012. jan. 23. 01:18
 32/41 Shai-Hulud ***** válasza:

Kedves mami!

Én látom az igyekezetet, hogy mindenáron értelmezni akarod a körülötted zajló világot, és hidd el, hogy értékelem is. De el kell mondjam ISMÉT, és mostmár UTOLJÁRA, hogy igen sok dologban tévedsz, és olyan nézeteket vallasz, amelyek ellentmondanak a legalapvetőbb fizikai tényeknek is.

Azzal, hogy kiléptél a testedből, nem foglalkozom, mert nem vagyok orvos, így nem állíthatom határozottan, hogy ilyen nem létezhet. Mondjuk úgy, hogy ilyet még ellenőrzött (azaz tudományosan vizsgálható) körülmények között SENKI nem volt képes produkálni.

Ezzel szemben nézzük a tételes tévedéseidet.

"a Föld belsejében lévő olvadt vasból és nikkelből álló külső mag áramlásai révén örvényáramok keletkeznek, az örvényáramok pedig kiterjedt mágneses teret gerjesztenek. Ez a mai tudományos „feltételezés”"

Így van. Annyi különbséggel, hogy ez pont annyira feltételezés, mint amennyire feltételezés az is, hogy az unokád áll előtted, ha az ő arcát látod. Hiszen ha a fény úgy jut a szemedbe, hogy azt látod, akkor (joggal) feltételezheted, hogy amiatt van, mert TÉNYLEG ott áll előtted. Pedig lehetne, hogy csak a szomszéd bicikliküllőjéről tükröződő napfény, és az asztalon a váza felülete adja ezt az érdekes jelenséget, de ennek azért baromira kicsi a valószínűsége, ugye? Pont ennyire kicsi a valószínűsége annak is, hogy a Föld mágneses terét NEM a vasmag forgása okozza.

"valahol a megállapítás közben elvesztették a pozitív töltését az áramnak..."

Elárulom neked, az áramnak NINCS TÖLTÉSE. Iránya, és erőssége van. Töltése az elektronoknak van, amelyek áramlanak a vezetőben. Hasonlattal élve ez pont olyan, mintha azt mondtad volna, hogy a folyás az nedves. Nem, a víz a nedves, amely mellesleg folyik.

"hogy lassan forog a tengelye körül, az egy ralativ meghatározás"

Igazad van, a "lassan" szó viszonylagos értelmű. Határozzuk meg tehát PONTOSAN a Föld forgási sebességét: 1 fordulat/nap. Pontosan! Amit írtál, a kerületi sebesség az nem jellemző a forgási sebességre, hiszen az függ az átmérőtől. A legnagyobb a kerületi sebesség az egyenlítőnél, nálunk a 45. szélességi fok környékén ennek gyök ketted része, és például a sarkokon nulla...

Hogy ez a szögsebesség lassú, vagy gyors, arra csak annyit, hogy az órádon a kismutató kétszer olyan gyorsan forog a tengely körül, mint a Föld.

Igen, lassul a Föld forgása. Kb. 15 milliárd év múlva meg is állna - ha addigra még létezne egyáltalán Föld. De nem fog, hiszen úgy 4,5 milliárd év múlva a Nap felfúvódása izzó kőzetdarabbá fogja olvasztani az egész bolygót.

"Ezért spekulálnak egy új rendszerű világnaptáron. Felvetődött az is, hogy 28 napos hónapokkal 13 hónapos évvel. De még nem eldöntött."

Hehehehe... Igen, az is felvetődött, hogy célszerűbb lenne a számítógép billentyűzetén a betűket ABC-sorrendbe tenni. Tudod miért nem teszik? Mert túl nagy úr az emberi megszokás. A billentyűzet ilyen, mert így szoktuk meg. Ha most hirtelen sorba raknák rajta a betűket, nem tudnánk használni, mert újra meg kellene tanulni, hogy hol is vannak az egyes betűk. Hasonló a helyzet a naptárral és az óra-perc-másodperc időegységekkel is. Lehet éppen sokkal célszerűbbet, logikusabbat szerkeszteni, de azt senki nem tudja használni. Túlságosan megszoktuk már a régit.

"Ami pedig a belső szerkezetét illeti, csak bizonyos mélységig képessek pontosan következtetni, illetve a müszerekkel felfogott, visszaverődött szejzmikus hullámok segítségével."

Ezt te mi alapján gondolod? Mert én mint műszaki ember, számítógépes programfejlesztő, foglalkoztam digitális képalkotással, és TUDOM, hogy mikről és milyen szintű képeket lehet kirajzolni számítógép segítségével. Ne haragudj, ha azt mondom, hogy neked erről halvány lila elképzelésed sincs! :-D

"nem olyan rég és csak egy csoport kutató tette közzé, hogy szilárd a Magma fala. Eddig az is olvadt vas volt!! "

Valóban nem olyan rég. 1936-ban fedezte fel Inge Lehmann, hogy a BELSŐ mag szilárd (nem csak a fala, hanem az egész). Valóban, ekkor még csak feltételezés volt, és kétséget kizáróan csak 2005-ben sikerült bizonyítani, az általad oly nagyon kétségbe vont szeizmológia segítségével. A cikket itt olvashatod:

[link]

"viszont egy büres-Tér van a magama körül ahogy én meséltem, azt bizony egyetlen műszer se lesz képes érzékelni, már azért se mert ott se levegő se semmi nincs, még hő, és idő se gravitáció. "

Nem inkább azért nem érzékeli egyetlen műszer sem mert egyszerűen NINCS OTT???

Az a kitétel, hogy "még hő, és idő se gravitáció" ez egyszerűen FIZIKAI KÉPTELENSÉG, ilyen NINCS, nem létezik. Ez ellentmond a legalapvetőbb fizikai törvényeknek.

Ezzel a mondatoddal egyszerűen KOMOLYTALANNÁ és ELFOGADHATATLANNÁ tetted mindazt, amit előtte írtál.

"Ezt pedig onnan tudom, hogy ott, nem topogott a lábam rajzolatának energia szála."

Ugye nem haragszol, ha ezt nem fogadom el, mint fizikai bizonyítékot?

"Ami pedig a tudományos megállapitásokat illeti, mindig azt tanitják amit utoljára elfogadtak, de az nem jelenti azt hogy minden esetben és minden igaz belőle, csak épp nincs jobb nála. "

Ebben látod igazad van. De annyiban azért pontosítanám, hogy egy új elmélet azért nem szokott homlokegyenest mást állítani, mint az elődje. Csak pontosabban, részletesebben írja le a minket körülvevő világot. Igen, ebbe beletartozik az is, hogy néha téved a tudomány. De azért ezek a tévedések nem olyan nagyságrendűek mostmár, hiszen fizikusok tömege foglalkozik azzal, hogy mér, ellenőriz, kísérletezik, és ezek alapján pontosítja az elméleteket...

"amit tanitanak nem is biztos, hogy teljes mértékben igaz, hanem csak nagy átlagban"

Igen, a kételkedés egy igen hasznos dolog. Ez viszi előre a tudományt. :-) Kételkedünk, emiatt kísérletezni kezdünk, majd kiértékeljük az eredményt, és ennek megfelelően korrigáljuk az elképzeléseinket - ha szükséges. Így fejlődik a tudomány.

"Aki pedig a legkevesebbet, de még realisztikus a leírása az lesz a leghíresebb. "

Hát... Igen, fogadjuk el hogy így van, bár ez igen jelentős leegyszerűsítése a dolognak.

"tudósok közötti verseny van, aminek köszönhetően egyre jobb mindennek a leírása, igy halad a világunk és általában mindennek az ismerete is."

Igen. Igaz. Most akkor olvasd vissza azt, amit írtál... :-D

Na, elég volt, részemről a vitát lezártam, befejeztem, nem akarok tovább vitatkozni. Tudom, hogy meggyőznöm úgysem sikerült téged, és soha nem is fog sikerülni - mert te a saját elméletedet hiszed, mert azt láttad, te ott voltál, és átélted. Ezek után fölösleges azt mondani, hogy tudománytalan, ellentmond tudományos tényeknek, ismereteknek, te akkor is abban fogsz hinni.

Ezért fölöslegesnek tartom a további vitát. Két külön malomban őrölünk, hiszen én (veled ellentétben) a tudomány által leírt, a fizikának nem ellentmondó dolgokat hiszem el. Azért nem mondom, hogy "hiszem amit látok", mert bizony az embert a saját szeme is igen sokszor becsaphatja. De az ismeretei, a logikája, a megismert törvényszerűségekből történő következtetések nem csalnak.

Csak az ismert fizikából kell kiindulni. És minden jelenséget, tapasztalatot kritikusan megvizsgálni, hogy ellentmond-e valamely fizikai törvénynek - mert ha igen, akkor valószínűleg az észleléssel van baj, és nem a fizikai törvényekkel.

Pedro

2012. jan. 23. 01:58
 33/41 anonim ***** válasza:

Szenzációs vagy Pedró amikor azt írod --Elárulom neked, az áramnak NINCS TÖLTÉSE. Iránya, és erőssége van. Töltése az elektronoknak van, amelyek áramlanak a vezetőben."

Tudod ez a másik nagy hibája a tudományoknak, hogy "bedobolt" az ismeretük.

Külön van a biológia, külön az atomok világa, külön a Föld mint geológia, külön az elméleti fizika külön a szervetlen-kémia, -külön a szerves-kémia, külön a kozmológia, és most már mint amit büszke is ajánlott videót, még Isten is van valahol a kozmoszban az amerikai tudósok szerint. Aki egy számgépes program segítségével ezt a sok sok dobozt összekotyvasztotta.

az atomoknak valóban elektronja van többek között, mint ahogy a sejtjeinket felépítő atomoknak is, de ilyenből áll a Földünk is anyagokból amelyet atomok alkotnak.

Na már most ezeknek elektromos feszültségük van, mint ahogy neked is az van a sejtjeidbe de az idegszálakban és még van egy plusz energia rendszered is ami vezeték-nélkül szövi át a testedet épp ezért neked és minden élőnek az elektronok révén és a protoni elektromos vezeték révén benned is elektromosság van, és elektromos feszültségnek köszönhetően élsz illetve szórsz széjjel.

Az elektromos energia anyagnak felbomlása révén keletkezik,vagy súrlódás által. Felszabadulnak ezek az atomi részecskék, feszültségek és lesz nagyobb energia ha folyamatos a keletkezésük.

Az emberi agyban is keletkezik elektromosság, majd ketté válik a két pólusa, egyik az idegszálakban futkos, a másik vezeték nélkül. na de inkább abba hagyom, mert ez már tényleg hosszú lenne...

2012. jan. 23. 03:27
 34/41 anonim ***** válasza:

Látod Pedró én is ezt találtam meg amit Te;Szilárd magja van a Földnek Sgu

2005. április 22. 12:03, péntek

Először sikerült a Föld szilárd belső magját közvetlenül észlelni és hivatalosan is megerősíteni létét, jelentették be szeizmológusok.

Vagy is egészen addig Te és én is mást tanultunk, én viszont előbb írtam a geológus professzorunknak és képtelenségnek titulálta annak idején, mondván ha az egész anyaga izzó láva akkor képtelenség hogy a magja szilárd legyen, fogadjam el, hogy izzó vas!

2012. jan. 23. 17:37
 35/41 anonim ***** válasza:

buszke kérdező nagyon érdekes tudományos hírt találtam ajánlom nézd meg.

[link]

2012. jan. 23. 17:51
 36/41 anonim ***** válasza:

Pedro- azt irtam egy helyen,---"valahol a megállapítás közben elvesztették a pozitív töltését az áramnak..."

És Te válaszoltál ---Elárulom neked, az áramnak NINCS TÖLTÉSE. Iránya, és erőssége van. Töltése az elektronoknak van, amelyek áramlanak a vezetőben. Hasonlattal élve ez pont olyan, mintha azt mondtad volna, hogy a folyás az nedves. Nem, a víz a nedves, amely mellesleg folyik. ---

Látod erre utaltam, nem te vagy az első és utolsó aki a kettőt ilyen mértékben szétválassza-- ez pedig a bedobozolt" elméletek oktatására utal.Bár már az én koromban is így tanították a fizikát atomi elektromos töltések és külön a mesterséges elektromosságot.

Van a természet alkotta elektromosság és van az ember által termelt elektromos energia.

A természet elektromos töltései az atomokban már megtalálható mint negatív töltésű elektronok és pozitív töltésű protonok feszültsége.Igy beszélhetünk már az atomoknál gravitációs erőről és mágnesességről.

De a gravitációs erő bár jelen van még sem tudták eddig meghatározni, mert még ma se tudják, pedig keresik, hogy a fekete energia az, ami biztosítja a gravitációt.

arról pedig végképp fogalmuk sincs hogy ez az ominózus fekete energia nem más, mint a protoni energia. Testes energia amely a neutron por anyagába szinte beleégett feszültség. ez adja a feketeségét és ezért testes"

Az anyag pedig tömörült atomok összessége épp az elektromos töltéseiknek feszültség különbsége révén. De ilyen anyag egy bolygó is.

a külső magra az olvadt lávatömeget érti amely súrlódik a szilárd kéreghez. Persze nem sok köze van a cinknek vasnak hozzá hogy energia keletkezik. az ilyen örvénylő, és súrlódó anyag tömeg, ráadásul hatalmas hő mellett, alkalmas az elektromos feszültség keletkezésére. A magas hő szinte felgyorsította ezt az energia termelő folyamatot.(statikus elektromosságra gondolj csak gigantikus méretben, amely megbontani képes az atomi anyag szerkezetét is

2012. jan. 26. 16:10
 37/41 anonim ***** válasza:

jó kérdés!

szerintem is elképzelhető

valójában isten nem tudatos ránk nézve (=nem tud rólunk)

2012. okt. 3. 01:42
 38/41 anonim ***** válasza:

Pedro!!

te tévedésben vagy valamit összekevertél-- mind az amit idéztél, az nem tőlem való, nem én írtam ilyeneket mint ez is és te bíráltad

"a Föld belsejében lévő olvadt vasból és nikkelből álló külső mag áramlásai révén örvényáramok keletkeznek, az örvényáramok pedig kiterjedt mágneses teret gerjesztenek. Ez a mai tudományos „feltételezés”"

Ahogy végig olvastalak a 28 beírásodnál, minden betett idézeted, valaki mástól való-- kitől nem tudom, de nem én írtam ilyesmit!!

2012. okt. 7. 19:21
 39/41 anonim ***** válasza:
igen. bár isten reptoid.
2012. okt. 7. 19:23
 40/41 anonim válasza:
A Mátrix trilógia után én is elgondolkodtam, mint sokan mások .
2019. ápr. 20. 23:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!