Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hisztek Istenben? Vagy reálisa...

Görög Ferenc kérdése:

Hisztek Istenben? Vagy reálisabb az evolúció?

Figyelt kérdés

Hisztek Istenben? Vagy reálisabb,hogy egy nap leszáll a hátsókertemben E.T. ?

Én ateista vagyok, de sokat töprengek ezeken a kérdéseken, ha "hihetek" az interneten található dokumentumoknak, akkor bizony nem létezik Isten....

2011. okt. 19. 21:33
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
Én egyáltalán nem hiszek semmilyen Istenségben inkább az istennek kéne hinnie bennem.
2014. febr. 13. 16:33
 32/39 anonim válasza:

"Hisztek Istenben? Vagy reálisabb az evolúció?"

Miért zárja ki egymást a kettő?

2014. febr. 14. 00:15
 33/39 anonim ***** válasza:

nem hiszek benne. az emberi tudatlanságnak és annak a terméke, hogy mindent meg akar magyarázni, amire nem tudja a választ.és sok mindent nem tudott. ilyenkor ráfogtál egy természetfeletti lényre,szellemekre, egy vagy több istenre. az emberiség hajnalán meg a primitív törzsek napjainkban is, ha valaki beteg volt, a tüz körül ugrálva fohászkodtak. nem tudták, miért is villámok, mitől van pl napfogyatkozás.imádkoztak, hódoltak, áldoztak, saját fajtársaik tagjai közül. választ, vigasz kereett az ember az elkerülhetetlenben is, az elmúlásban.

sok féle vallás létezett, létezik ma is. miért is? a helyi vagy időbeli távolságokban, az ember(csoportok) változatossága, világképe, szokásai alakították ki. Mindegyik szerint csak egy igazi van az övé. Az egyházak meg hamar rájöttek. hogy az alapvető (pl halál)félelmet, a tudatlanságot kihasználva mekkora hatalmat tarthat fenn.

aki mást állított, legkegyetlenebb ódon bűntették. isten nevében!(na, miről is beszélünk?) az egyházaknál (amit az istenhit szült) véresebb intézmény nem létezett a történelem folyamán!

mióta az emberek kisebb jelentőséget fordítanak istennek,(kb150 év) többet fejlődött a tudomány, mint az azt megelőző évezredek alatt!!

boc, ha le is pontoznak, ez a véleményem!

2014. máj. 25. 19:49
 34/39 anonim válasza:
Előbb száll le E.T. a hátsókertbe, minthogy higgyek istenben. Ha az óceánba bemerítesz egy pohár vizet, és nem látsz benne élőlényt, ki mered jelenteni, hogy nincs élet az óceánban? Nos, kb ennyit ismerünk az univerzumból.
2014. máj. 28. 15:53
 35/39 anonim ***** válasza:

Én nem hiszek Istenben. Az élet keletkezése nem nagy kunszt, a Föld egy átlagos bolygó és az élet is átlagos az univerzumban. A nagy számok törvénye szerint bekövetkezhet az élet keletkezése bárhol és bármikor (na de emberek máshol nincsenek, más bolygón más körülményekhez alkalmazkodva más élőlények alakulnak ki). Minden halad előre, fejlődik, így a kialakult élet is. A fejlődést pedig evolúciónak nevezzük. A fejlődés tényét azért ne tagadja le senki.

Nincs Isten, ha van is irányító erő, a mi elképzelésünk egy bölcsödés szintjét se érte el vele kapcsolatban.

2014. jún. 1. 07:01
 36/39 a0511 válasza:

Több problémát is látok a kérdésfelvetésben. Először is, tudományos alapon sem cáfolni, sem igazolni nem vagyunk képesek Isten létét. Biztos tudása senkinek sincs erről a kérdésről.

Te azt állítod, nincs Isten (hiszen ateistának vallod magad). A kérdésedből azt lehet leszűrni, hogy szerinted:

A/ evolúció = Isten nem létezik

B/ nincs evolúció (teremtés) = Isten létezik

Ez több kérdést is felvetett bennem. Először is, honnan tudod, hogy ha Isten létezne, olyan lenne mint a Bibliában (amit emberek írtak)? Honnan tudod, hogy ha létezne, akkor hat nap alatt teremtené meg a világot? Honnan tudod, hogy nem ő teremtette E.T.-t is? Honnan tudod, hogy más bolygókon vagy az univerzum egy távoli zugában nem hozott létre máshol is életet? Mert nincs benne a Bibliában? Ez azt jelenti, hogy te a KERESZTÉNY ISTENBEN nem hiszel. Amiben speciel én sem. De honnan tudod, hogy Isten olyan, mint ahogy a keresztények mondják?

2014. jún. 1. 16:15
 37/39 anonim válasza:
87%

Isten nem létezik. Hogy miért? Mert nincs oka a létezésének.Az ősrobbanáshoz, és az univerzum keletkezéséhez nem kell istent feltételezni; egyszerűen a gravitáció törvényszerűségei okozták, hogy az univerzum létrehozta magát a semmiből..Előtte sem tér, sem idő nem létezett, tehát isten sem létezhetett. Ez persze nem az én, hanem Stephen Hawking prof következtetése a Nagy Terv című filmsorozatából. Egyébként sem értem, hogy egyesek képtelen elfogadni az ősrobbanás tényét. "mert az annyira nonszensz" De egy emberszerű lény létét feltételezni egy mennyország nevű helyen, na az baromira hihető.

Előttem szólónak csak annyit, hogy egy nem létező dolgot sem cáfolni, sem bizonyítani nem szükséges.

2014. jún. 5. 16:02
 38/39 Tom Benko ***** válasza:
@37: Nem csak a gravitáció.
2014. jún. 5. 23:17
 39/39 anonim válasza:
A gravitáció érzékelhető, Isten nem
2014. jún. 10. 15:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!