Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hisztek Istenben? Vagy reálisa...

Görög Ferenc kérdése:

Hisztek Istenben? Vagy reálisabb az evolúció?

Figyelt kérdés

Hisztek Istenben? Vagy reálisabb,hogy egy nap leszáll a hátsókertemben E.T. ?

Én ateista vagyok, de sokat töprengek ezeken a kérdéseken, ha "hihetek" az interneten található dokumentumoknak, akkor bizony nem létezik Isten....

2011. okt. 19. 21:33
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
54%
Én istent inkább valami nagy energiaként képzelem el, amiből minden ered, de nem személyként.
2011. okt. 19. 22:16
 12/39 anonim ***** válasza:
31%

... aki a titkot írta vagyok...

Isten a mindenség, ő vagyunk mi, mi vagyunk ő, ISTEN nem egy szellem, egy energiamező, egy alak, forma, egy vizuálisan, vagy tapintással érzékelhető tényező. Isten mindenhol ott van és mégsem egyszerre. "Vagyok aki vagyok" meg Isten bennünk van.

Amúgy ez kvantumfizikailag igaz, is, mert minden ami csak létezik térben és időben 1 és ugyan az energiamező.

Az atomok alkotnak -MINDENT-

Hologragfikus univerzum:

http://www.youtube.com/watch?v=ZAg1ZruaHWI

2011. okt. 19. 22:24
 13/39 anonim ***** válasza:
60%
...ugyan a titokfilm.hu -n található a "mi a csudát is tudunk a világról" c. film, azt is érdemes megnézni, ha valamit meg szeretnénk érteni a kvantumfizikából egyszerűbben.
2011. okt. 19. 22:26
 14/39 x) ***** válasza:
68%

Kedves "én nem hiszek Istenben

nekem az a véleményem,előbb "szállna le a hátsó kertben E.T.",minthogy ide jöjjön egy fehér ruhás,szakállas bácsi,hogy -Heló,szia,szvsz,én vagyok Isten!! "

Na pont akkor van a probléma ha megpróbáljuk megszemélyesíteni Istent. Nem szakállas bácsiként kell elképzelni, mert nincs teste, lélek. Nem azt kell keresni hogy mikor látod a sarki közértben, hanem hogy észreveszed-e amikor "szól hozzád" vagy útmutatást ad.

2011. okt. 19. 22:26
 15/39 anonim ***** válasza:
49%
Én Istennőben hiszek.
2011. okt. 19. 22:28
 16/39 anonim ***** válasza:
73%

Én is úgy képzelem el, hogy Isten nem egy személy, hanem minden ami körül vesz minket, nem lehet pontosan megfogalmazni...

Van egy olyan mondás hogy zuhanó gépen nincs hitetlen.

2011. okt. 19. 22:36
 17/39 anonim ***** válasza:
61%

Nem hiszek Istenbe,evolúció párti vagyok.

29/N

2011. okt. 20. 08:42
 18/39 anonim ***** válasza:
39%

22:26

13l vagyok

de most nem tökre mindegy,hogy képzelem el???

úgy birom,attól,hogy te vallásos vagy,még rá kell másokra is beszélned hogy de Isten létezik...

2011. okt. 20. 14:40
 19/39 x) ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem vagyok vallásos. Viszont én úgy alkotok véleményt, hogy tudom miben nem hiszek, ismerem és tudom miért nem hiszek benne.
2011. okt. 20. 15:42
 20/39 anonim ***** válasza:
39%

Állítom, hogy az ide írogatók (meg úgy egyáltalán a köznép) 99%-ának halvány lila fingja sincs róla, hogy miről is szól az evolúció valójában. Egész egyszerűen nincs elég lexikális tudásuk hozzá. Ami nem lenne gond, ha nem kezelnék ezt sokan mégis úgy, hogy tudják, miközben nem.

Az átlagos istenkép, és majd' minden ilyen misztikus hit csak a személyes vágyakat tükrözi ki, sok köze nincsen a valódi világhoz.

Ezért annyira vicces látni, ahogy itt a sok laikus (aka hozzá nem értő) próbálja megfejteni a világot. Esélytelen.

On: Szerintem az evolúció, és a tudattalan világ egy kerek egészt alkot, a kör bezárul, nincsenek megválaszolatlan kérdések, így nekem tetszik. Értelmet feltételezni a háttérben több gondot szül, mint amennyit megold.

Hiába valószínűtlen, hogy az élet csak úgy kialakuljon az őslevesben (ironikus, ma pont erről volt szó bioszon), a legjobb bizonyíték arra, hogy megtörtént az az, hogy itt vagyunk. A lényeg az, hogy ez a valószínűség 0-e, vagy sem. Ha nem, akkor lehetséges. Ha csak minden százmilliomodik (avagy 1:100 000 000 eséllyel) bolygón történt meg, már több tízmillió élettel teli bolygónak kell lennie. A gyenge antropikus elv szerint meg nem csoda, hogy azt figyeljük meg, hogy élünk, mert ha nem élnénk, nem élhetnénk, akkor nem tudnánk ezt megfigyelni. Ahogy azt sem, hogy nem élünk.

2011. okt. 20. 19:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!