Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hisztek Istenben? Vagy reálisa...

Görög Ferenc kérdése:

Hisztek Istenben? Vagy reálisabb az evolúció?

Figyelt kérdés

Hisztek Istenben? Vagy reálisabb,hogy egy nap leszáll a hátsókertemben E.T. ?

Én ateista vagyok, de sokat töprengek ezeken a kérdéseken, ha "hihetek" az interneten található dokumentumoknak, akkor bizony nem létezik Isten....

2011. okt. 19. 21:33
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
92%

Most komolyan: tudjátok ti, hogy mi az az evolúció? Mert semmi köze sincsen az élet kialakulásához, csak úgy mondom. Az evolúció arról szól, hogy egyes fajokból hogyan fejlődtek ki más fajok (meg még jó pár dologról, de abba ne menjünk bele...). Amúgy meg egyetlen egy istenre sincs egyetlen egy bizonyíték sem, viszont az evolúció mellett felhozhatunk jó pár érvet.

Arra az idézetre, hogy 'zuhanó gépen nincs ateista':

5 éve Braziliába repültem, és kb. az út felénél el kezdett zuhanni a gép és csak 4000m zuhanás után tudták felhúzni a gépet. Egyszer sem jutott eszembe imádkozni, inkább a mentőmellényt és az oxigén-maszkot kerestem. Ennyit erről.

További szép napot!

2011. okt. 20. 19:41
 22/39 anonim ***** válasza:
80%

21:47

"Isten... UFO... Mohamed... Allah mind ugyanaz az energia"

Ez már egy baromság. Az UFO még mindig beazonosítatlan repülő tárgy. Másrészt, a földönkívülieknek mi köze a Titokhoz? Semmi. Ha él egy másik faj a földön, másik bolygón, akkor az nem jelenti azt, hogy máris az maga a vonzás törvénye. Mohamed, meg szintén nem az. Ő egy ember, aki kitalált egy vallást. Ennyi.

2011. okt. 22. 13:05
 23/39 anonim ***** válasza:
52%
Isten és az evolúció teljesen megférnek egymás mellett. A teremtés eszköze az evolúció
2011. okt. 25. 21:53
 24/39 PearJuice ***** válasza:
54%

a) az evolúció tény (ergo nem kérdés, hogy mennyire "reális").

b) a mi isteneink BIZTOSAN csak kitalációk, isten, mint valami általunk fel nem fogható magasabb létforma pedig VALÓSZÍNŰLEG csak kitaláció.

c) senki nem tudhatja hogy (ez az utóbbi) isten valójában létezik-e. aki azt mondja hogy 100%-ig biztos abban hogy isten létezik, vagy hogy nem, téved. pont.

d) földönkívüliek detto.

válasz: hinni egy specifikus "emberi" istenben téves, e.t. leszállásának pedig senki nem tudja a valószínűségét, találgatni meg nincs értelme.

2011. okt. 30. 22:40
 25/39 anonim válasza:
41%
Évekig kerestem erre a kérdésre a választ, de "a semmiből lett az élet valahogy" című forgatókönyvet sosem vettem be. Nem akarok oldalakat írogatni, mindenki aki azt gondolja, hogy az emberi élet a puszta véletlenek sorozatával magyarázható, tekintse meg az Az élet rejtéjének megfejtése című lélegzet elállító videót. Tudósok, akik egykor éllovasai voltak az evolúciós elméletnek, sőt kiválóságai és elismert szakemberei, rá kellett döbbenniük, hogy az élet eredetéhez az anyagon és energián kívül valami mára is szükség volt. Nézzétek meg és vonjátok le a logikus következtetést: *****

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2011. nov. 12. 16:17
 26/39 anonim válasza:
43%
PearJuice, Hogy jutottál arra a következtetésre, hogy az evolúció tény? Azért mert ezt tanítják az iskolában, vagy mert magad is úgy látod, hogy a nagy Bumm és a fatális véletlen képes volt értelmes rendszereket létrehozni? Neked is erősen ajánlom a belinkelt videót letölteni és megnézni úgy kiszellőztetett aggyal. Ha őszinte a vágyad az élet eredetének megvizsgálása iránt a film végére el kell jönnie a Pál fordulatnak nálad is, ami az evolúció "tényét" illeti.
2011. nov. 12. 18:03
 27/39 anonim válasza:
37%

15/l

Én hiszek Istenben, és emellett életem végéig ki fogok tartani, remélem, hogy mindenki rájön erre a csodálatos dologra, mert Istennel élve könnyebb az élet.!

2011. dec. 16. 21:25
 28/39 anonim válasza:
37%
Hiszek Istenben hidjetek ti is!!
2013. márc. 3. 01:15
 29/39 anonim ***** válasza:
60%
Isten teremtette meg az evolúciót.
2013. márc. 3. 01:42
 30/39 Tom Benko ***** válasza:
80%

@Calocsay: Tasi reloaded? Akkora baromságok vannak a filmben, mint ide bakta.

A kérdésről:

Az evolúció nem reálisabb, hanem realitás. Hogy valamilyen istenség létezik-e, nem tudom megválaszolni. Nemlétet nem lehet igazolni, a létére pedig nincs bizonyíték. Annyit tudok biztosra mondani, hogy ha létezik is, akkor az Univerzumon kívül kell legyen, ekkor viszont bizonyíték soha nem is lesz a létére, viszont így a létét feltételezni irreleváns.

2013. nov. 24. 11:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!