Isten és a "hangja"? (Lent)
előző, leestem a székről a nevetéstől:D ez a hasbeszélő-élmélet:D cserébe hadd mutassak egy egy szent "hej!"-et, ami "idővel fallá emelkedett" és ahol hasbeszélők épp énekelnek. Jó így kezdeni a napot.
*
a továbbiakban érdekes gondolataidhoz ajánlom figyelmedbe átgondolásra:
"Az egész TÖBB mint a részek összessége"
Arisztotelész
Isten nem egy létező, Isten a Lét.
hopp, hát nem lemaradt?:
http://www.youtube.com/watch?v=FMcmyJ8lmE4&feature=results_m..
Szerintem nagyon jól látod a dolgot! Ebben a világban itt azok vagyunk akik már nem nagyon halljuk Isten szavait mert már annyira eltávolodtunk Tőle de ha újra akarjuk Vele a kapcsolatot akkor Ő feltárja magát előttünk.A személyes mivoltát is! És ez nem a hiten múlik ,az Ő létezése nem a mi hitünk kinyilvánulása .Mi vagyunk az Ő megnyilvánulásai.
Hogy ki mennyire hallja Istent az attól függ ki mennyire akar Vele közeli kapcsolatot kialakítani.Újra! Mert egyszer ez a kapcsolat tökéletes volt. De mi ki akartuk magunkat próbálni Nélküle.Hát aki kicsit is okos az látja h Nélküle mi lesz velünk.Csak nézz körbe a világba. Ez lett Velünk .Én Őt választom.De mindenkinek szive joga dönteni.MOndhatjuk; nincs Isten,meg csak nagy energia van és a nagy szellem de emögött a fátyol mögött ott van Ő.
Ha akarod ha szertnéd ha szívedből vágsz Rá ,Ő feltárja magát előtted. Kínánom Neked ezt teljes szívemből h újra megtapasztald milyen Vele lenni .....
Nem hiszem, hogy a Biblia emberi hangra gondolt. Ne felejtsd el, hogy először a 10 parancsolatot Isten a népének akarta mondani és nem Mózesnek, de a nép megijedt, és azért ment Mózes a hegyre.
Ha megijedt a nép, akkor nem hiszem, hogy emberi hangja lett volna, szerintem jobban hasonlított a mennydörgésre.
Lehet,hogy nem emberi hangra gondolt de azért gondoljunk csak bele az egy dolog hogy hiszünk valamiben,de azért tényleg durva lenne elképzelni,hogy egyszerűen csak megszólal isten.
Ha pedig mindenható akkor előre látta volna,hogy az emberek el fognak menekülnek a hangjától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!