Milyen lenne a számodra tökéletes világ?
Kezdem a bolygóval: egy olyan bolygó, ahol a természet még él, és nem kipusztított. Nincs nap, csak holdak, de azok közül az egyik különleges, és ad elég melegséget a bolygóra. (már itt lehetetlen :D) (Ja, és napot azért nem akarok, mert fényérzékeny vagyok) A Holdakból kb. 3 lenne, egy olyan, mint a mienk, egy vörös, meg még 1, de azt nem találtam ki. :)
Nem hálózna be mindent az áram, és kicsit ilyen középkori hangulat lenne. Lennének várak, kastélyok, (nem csak mutatóba, hanem rendesen lakott), udvartartások, megbecsült munka, de pénz nem lenne. A munkáért mindenki megkapná a jó élethez szükséges dolgokat. Akárhova el lehetne menni, mindenféle engedély és papír nélkül.
Már ennyi is tökéletes világ lenne, de ha még lenne egy kis hab a tortán a mágia természetes használatával, és olyan lényekkel lenne gazdagabb az a világ, mint a sárkányok, főnixek, és hasonlók, az lenne a tökéletes. :)
Kis indoklás hozzá, ha már kérted: mondjuk, hogy a tündérmesék nagy hatással voltak a gyerekkoromra. Imádom a természetet, a középkori világot, és a holdat, az éjszakát. :)
Ha egy olyan világban élnénk, ahol minden tényleg tökéletes lenne, akkor nem lenne a tökéletességnek, boldogságnak értéke! Én is néha hányingert kapok ettől a krva világtól, mert este 9 óra után nem lehet kimenni a faluba sétálni a sok cigánytól, vagy mindig képzelt ellenséget kell keresnem mindenhol, hogy tettre kész tudjak maradni, ha meg kéne védenem a szeretteim az utcán sétálva. (barátnőm, testvérem, kutyám...) Vagy az is nagyon kiborít, hogyha nem én ütök először, akkor biztos, hogy levernek... de ha nem lenne erőszak, akkor nem lenne a békének értéke, ha nem lenne szomorúság és minden nap tökéletes lenne elveszítené a boldogság az értékét. Tehát minden EGY, egységes. A pozitív energia ugyanannyira lehet káros, mint a negatív és nincsenek meg egymáson kívül. Tehát ha egy olyan világban élnénk, ahol csak béke van, egyáltalán nincs háborúzás, akkor ott nem lenne olyan fogalom, hogy béke, mert nem ismernénk annak ellentettjét. Így jó, ahogy van! A tökéletlenségben rejlik a tökéletesség. Inkább úgy mondanám, hogy nem világom, hanem az életmódom szeretném megformálni... ahol nincsenek autók, nagyüzemi gyárak, multinacionális cégek, nyugodt környezet van, nem sietnek a vakvilágba az emberek, lehet békésen sétálgatni hajnalban a falumban, nem kell dolgozni járni minden nap, minden nap megnézhetném a barátnőmmel a naplementét és még ehhez fogható apróságok... :)
17/F
22:10nek igaza van.
Most komolyan, engem egy olyan világképtől, ahol mindenki egymás nyakába borul és mindenki happy meg természetvédő-guru, csak egy ország van egy nyelvvel, kiráz a hideg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!