Volt már, úgy hogy valakinek kívántál valami rosszat, és történt is vele valami? Utána volt lelkiismeretfuralásod?
Volt. És nem volt lelkiismeret furdalásom.
Elküldtem gondolkozni az életén egy kicsit, amiért olyan sokaknak ártott, s hagytam hogy ( kizárva a legrosszabb lehetőségeket főképp a családjáért) maga döntsön ennek mikéntjéről.
Néha elég szélnek ereszteni a kívánságot, és ő elfogadja azon jogosságát.
Én voltam már így.
Egy lány nagyon szemét volt velem mindig sértegetett. Mondtam magamban hogy na csak várj, majd ha a pasid elhagy nem leszel ilyen nagyképű ... 2-3 hónap múlva elhagyta.
Ez 2x is előfordult. De igazából nem rosszat akartam kívánni neki, csak méregből mondtam ilyeneket.
első vagyok:
Nem személyesen mondtam. Egyszerűen miután távozott akkor délután, erre gondoltam, és így fogalmaztam meg a dolgot magamban. Aznap estére beütött a dolog.
huhh nekem volt, de nagyon megijedtem akkor nem is egyszer...
1. 10éves lehettem amikor unokatesómmal hintázgattunk, volt egy lány aki nagyon idegesített és magamba gondoltam, hogy bárcsak leesne, ahogy kimondtam le is esett a hintáról...
2. általánosba jártam.. volt egy nagyon jó barátnőm és még egy lány aki "elakarta venni tőlem" nos én elátkoztam otthon összekevertem mindent amit találtam (bors..stb) és elástam a kertbe és cetlire írtam valamit már nem emlékszem , de olyat ami neki rossz (12éves lehettem)... hát másnap majdnem szívinfarktust kaptam, amikor törött kézzel jött be a suliba a lány....
nekem volt még egy esetem,amiről még senkinek sem mertem beszélni,de a mamám élettársának kívántam azt,hogy történjen vele valami ami miatt nem lehetne vele találkozni soha többé. Pár nap múlva jött a hír,hogy a munkahelyén agyvérzést kapott és meghalt...!
Egyszerre éreztem lelkiismeretfurdalást és megkönnyebülést. Hogy miért? azért mert gyerekkoromba molesztált,fogdosott.Tudom,hogy szólhattam volna a mamámnak,de ő annyira szerette,és boldog volt vele,hogy nem akartam őt elkeseríteni.A mai napig ha szóba kerül,hogy ő milyen egy áldott jó ember volt,akkor bár nehéz megállni,de ha eddig nem mondtam el akkor ezután is maradjon abba a hitbe,hogy rendes ember volt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!