Álom és valóság. Ti hogy egyeztetitek össze?
Minél spirituálisabbak az álmaim (pl. tudatos álmodás), és minél erőteljesebbek a meditációim, annál nehezebb fölkelnem reggel.
Mások hogy egyeztetik össze mindennapi életüket "azzal a másik világgal"?
Ez így van. De: "Álmok nélkül lehet élni, de nem érdemes" (ezt asszem legutóbb valamelyik ENSZ-nagykövet mondta :))
Szóval épp ezért szeretném minél hatékonyabban összeegyeztetni az álmaim-meditációim világát mindennapi életem világával.
Az álmokat valósággá kell formálni, és megélni.
Ha nem tudom megélni az álmaimat, csak a szószorros „álomszinten”, akkor az mire jó? Felüdíti a lelkemet? Persze ez sem elhanyagolható, de nem összehasonlítható a valósággal. Ha csak álmodnánk, az olyan lenne mint a Mátrixban, fekszünk egy kényelmes helyen, és élvezzük. Vajon ez ugyanannyira élvezetes, mint a valóság?
Ha azt álmodom, hogy egy tanyán élek, friss szellő hozza a virágok illatát, hallom a közeli forrás csobogását, feleségem, egy gyermekeim fürdenek a mellettünk lévő patakban stb. Ez ebben a formában csak egy vízió, ami a teremtéshez nélkülözhetetlen, hisz ez a csírája. A kibontakoztatása, felnevelése rajtam áll…
"Álmok nélkül lehet élni, de nem érdemes" Anélkül, hogy megvalósítanánk álmainkat lehet élni, de nem érdemes.
Utolsó: remekül megfogalmaztad a kérdésemet. :) Pont erre vagyok kíváncsi! :))
Hogy hogy érdemes megélni ezt az "álommal teremtést" a valóságban.
Szerintem ebben a formában értelmetlen a kérdés.
Olyan ez, mintha azt kérdezném, hogyan érdemes megélni azt, amikor elnyalok egy fagylaltot, vagy beleharapok egy almába? Vagy, hogyan érdemes megélni, amikor álmomban beleharapok egy almába, a valóságban?
Szerinted hogyan érdemes megélni egy ilyen kérdést, álomban, és valóságban?
„Az a baj, hogy számomra a "könnyű álmok, könnyű gondolatok" = élet nélküli, elvesztegetett élet. Arra meg sajnos nincs kapacitásom.”
Szerintem ez nem igaz. Egy könnyű gondolat az, hogy fent vagyok a hegyekben, és mint a szél süvítek le a hegyoldalról egy síléccel a lábamon, fenyőfák között szlalomozva szelem át az erdőt. Könnyű, és megvalósítható, és nem nevezném elvesztegetett életnek.
Tudod, ami egyszerű, az nagyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!