Hogy kell meditálni?
Nem tudom hogy érted, hogy megeszed. Amúgy nem feltétlen csak az az állat lehetsz ami a totem állatod. Választani is lehet, és nekem a kedvenc állatom a farkas így lett ez.
Ha valaki el szeretné kezdeni ittvan egy oldal : [link] .
De figyelmeztetlek, ha elkezded fura dolgok lesznek veled.
idézem "előző este részeg voltál, haverokkal a folyóban fürödtél és megfáztál inkább"
összeestema röhögéstöl xDDDD
ez amugy tényleg létezik!!!
jó persze nagyon sokideig is tart és nem mindenkinek jön össze.
sokan nem hisznek benne pedig ez egy tudományos tény
a folyamat neve: evolúció :DD
Kíváncsi voltam, hogy mit dob ki a Google ha rákeresek: "Hogyan kell meditálni?" Aztán ez várt... Na meg a chimoyék féle csupa szeretet.
Elmondom, hogyan kell meditálni csak, hogy a butaság mellett legyen a neten valami igaz is, itt mo-n a Buddhizmusból.
Testhelyzet: Lehet az ülés lótusz, fél lótusz, burmai vagy térdelhetünk is egy párnán ülve, plédet magunk alá terítve, hogy véjük a térdeinket. A vállak súlyát rá helyezzük a törzsre a törzs súlyát a derékra majd a súly így a térdekben végződik stabil ülést biztosítva. Fejünk előre néz, áll kicsit behúzva.
Légzés: Légzésünket ne próbáljuk irányítani. Csak figyeljük. A szamszára lényei mindent irányítani akarnak. Egy gyakorló aki feltehetőleg a nirvánát akarja megvalósítani annak el kell hagynia ezt az illúziót. A légzés történik a gyakorló pedig figyeli az orrán be majd ki áramló levegő érzetét.
Test: A légzés figyelése után a test és testhelyzet figyelése következik. Tudatosítjuk testhelyzetünket majd elkezdünk "pásztázni" először a lábfejünket figyeljük és a légzés segítségével ellazítjuk. Majd jön a vádli, comb, derék, törzs, nyak, egészen a fejtetőig.
Tudat: Gondolatainkat ne próbáljuk meg legyőzni mert alul maradunk. A nyelvünket enyhén szárítsuk a fogak mögé, ez segít de Gondolatainkat próbáljunk úgy tekinteni mintha a moziba ülnénk. Ne ragadjunk a gondolatokba egyszerűen csak engedjük tovább őket. Ha észrevetted, hogy bele ragadtál csak mond azt: "vissza" és visszatérsz a légzés és test figyeléséhez.
Tudattartam: Ha eddig elolvastad és érdekel. Olvasd el a szatipatthána a buddhista meditáció szíve c könyvet és keress rá a vipasszanára is később.
Ami megtart és amivel nagy szinteket érhetsz el az a Buddha beszédei. Ha elsajátítod a "Damma szívét" akkor megkapod a Damma szemét is.
Sok sikert!
Gate Gate Paragate Paraszamgate Bodhiszattva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!