Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Nagyon félek a haláltól! Ti...

Nagyon félek a haláltól! Ti hogyan kébzelitek el és milyen érzés lehet?

Figyelt kérdés
2011. jún. 26. 10:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
nem félek a haláltól, szerintem az élet nehezebb. A halált megkönnyebbülésként képzelem el, remélhetőleg utána semmi rossz nem történik. A reinkarnációtól 1000x jobban félek mert ha az létezik akkor a szenvedés örökké tart :(
2011. jún. 26. 11:54
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

"kébzelitek"? kéPzelitek!

Egyszer jártam egy bányában, ahol szokás szerint a látogatókra néhány percre eloltják a villanyt (és eléneklik a Bányász Himnuszt, de ez nem lényeg).

Csönd volt, és koromsötét. Ehhez add hozzá azt, hogy nincsenek gondolataid, érzéseid, egész pontosan megszűnsz létezni. Én így képzelem el, szerintem ilyen lehet.

2011. jún. 26. 11:55
 13/17 Vree ***** válasza:

A halottnak levéstől félsz, vagy a meghalástól?

A meghalás maga az lehet fájdalmas, de végső soron nem rosszabb mint a szülés. Veszel egy nagy levegőt és túl vagy rajta. (Örökre. :p) Persze ezt olyan mondja aki még nem próbálta :p, de volt már halálközeli élményem (nem fehér fényre gondolok, hanem életveszélyes szituációkra) és rendszerint az ember sokkal jobban el van foglalva az életben maradással, mint hogy lenne ideje félni vagy fájdalmat érezni. Vannak hosszas, kínzásszerű halálnemek, de hacsak nem vagy nagyon-nagyon balszerencsés, valószínűleg nem így fogsz meghalni. A legnagyobb kockázatod, hogy öregség és hosszas betegség miatt fogsz fájdalmasan meghalni, de gondold el hány öreg végigcsinálja. Ahogy Bette Davis mondta, az öregség nem holmi nebáncsvirágoknak való. :)

A halottnak levés képzete valóban rémítő, de csak azért mert a tudat megszűnését nehezünkre esik elképzelni. Mikor kisebb voltam, én is valahogy úgy képzeltem, hogy az ember gondolkodik, de valami sötét semmibe van zárva, ami vlóban borzasztó. De a halálnak pont az a lényege hogy a tudatod is meghal. Nem érezhetsz semmit, mert nincs már semmi ami érezhetne. Egyszerűen csak megszűnsz létezni. (Nos, kivéve ha vallásos vagy, de a vallásokban rendszerint el van rendezve hogy mi történik a lélekkel, úgyhogy emiatt kár aggódni.)

Szerintem úgy tudod magad a legjobban túltenni magad a halálfélelmen, ha elvonatkoztatsz attól, hogy csak a te tudatod létezik. Persze, a te számodra csak az, de ha hiszel az objektív valóságban, akkor minden ember tudata és az egész világ tőled függetlenül is létezik, és nem fog eltűnni attól hogyha te meghalsz. (Persze poén lenne, ha kiderülne, hogy mégis, és te voltál isten :D - miért nem épült még erre az ötletre vallás?) Valójában a te tudatod megszűnése jelentéktelen dolog, és soha nem is volt más szerepe mint hogy téged támogasson amíg életben vagy. Van aki a gyerekei által próbál halhatatlanságot elérni; van aki nagy tettek által. (mert a világ ugyan megy tovább, de amit tettél az befolyásolja hogy merre is megy majd. Persze egy ember keveset számít, de különösen a mi emberi társadalmunkról elmondható, hogy csak egymást követő emberek tettei által jutott el oda, ahol van ma.)

2011. jún. 26. 12:02
 14/17 anonim válasza:
Én egyáltalán nem félek mert szerintem hülyeség. Előbb-utóbb úgyis bekövetkezik. Az csak neked rossz meg a környezetednek pl.ha állandóan vagy valamikor mondod vagy nem mész el temetésre ,nem búcsúzol el stb. Ha ez ilyen nagy gond járj pszichológushoz vagy pszichiáterhez.Olvass olyan könyveket amelyek megtanítják hogyan ne félj pl. ettől.
2011. jún. 26. 12:05
 15/17 anonim ***** válasza:
A halál pillanata egy remek érzés lehet, amitől nem kell félni. Sokkal több félni valónk van az odavezető úttól, pl egy szörnyű betegség, melytől talán évekig szenvedsz.
2011. jún. 26. 16:44
 16/17 anonim ***** válasza:
Nem félek a haláltól. Az élet természetes rendje amire csak felkészülni lehet, elkerülni nem. Egyedül a halál utáni sötét erőktől van tartásom. Sajnos a mai társadalom nagy része mereven elütasítja ezek létezését, de hiszek abban, hogy a halál után nem félelem irányít akkor el lehet kerülni őket.
2012. dec. 2. 14:51
 17/17 anonim válasza:
Mindenki fél, aki épeszű. A különféle vallások megpróbálnak ez alól felszabadítani. Többnyire kegyes hazugság, ill ferdites. Jobban járunk ha elkezdünk gondolkodni. Az, hogy élünk, feltételezi azt hogy a semmiből lehet élet, ha feltételezzük a születést megelőző állapotot semminek, ami nem biztos, de mindenesetre nem tudunk róla. Ezen az elven, lehetsz még, mert ki mondta hogy ez egyszeri, igaz azt se hogy nem. De ha valami értelmet próbálok keresni, még egy tartalmas és hosszú emberi élet sem elég a megélhető dolgok töredékére sem. A hinduk véda szerinti tanítása lehet talán eszerint mérvadó. A reinkarnáció a továbbélést teljesen más alakban képzeli, miszerint van a lélek ami örökkévaló, de a forma már más. Vannak az ún reinkarnációs terápiák, ahol ezzel próbálnak operálni, ha pl egy jelenlegi probléma onnan érthető meg. Alapból nyilván felesleges arról tudni, mit csináltunk 500 éve mint katona vagy prostituált, ezért erre nem is emlékszünk.
2016. aug. 5. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!