Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi volt a születésünk előtt?...

Mi volt a születésünk előtt? (bővebben)

Figyelt kérdés

úgy értem hogy mi volt a lelkünkkel? egy másik testben volt,aki meghalt és most a mi testünkben van? nektek mi a véleményetek?hisztek az ilyenben?é mi lesz a lelkünkkel a halál után? :o tudom hogy nincs erre magyarázat de én csak a véleményekre vagyok kiváncsi :)

kort is írjatok pls ;) előre is köszi a válaszokat :)

L/14

2011. jún. 23. 16:41
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

Kedves Tom Benko, hagy válaszoljak én (is) a kérdésedre.

Én abban hiszek, hogy minden ember angyalnak; szentnek születik és az ember egy isteni élőlény és ezt át kell élni, hogy tudhasd, nem csak puszta filozófia vagy a saját gondolatmenetem... mivel sugárzik néhány hozzászólásodról a hittelenség, a cinizmus és a szkeptikusság így nem firtatom, hogy a világnézeted és életfelfogásod közel sincs ahhoz, hogy átélhettél volna bármi olyat, ami bizonyította volna azt, hogy az ember isteni teremtény.

Az erkölcstelenséget hívhatom ego-nak is. Ego: önmegvalósítás hiánya. Mint írtam én hiszem, hogy minden egyes ember pozitívnak születik tiszta elmével... csak nézz rá egy kisgyermekre. Később, ha személyiséget nevelnek belőle, nem egyéniséget, így elveszti a lelkét, a való önmagát, létrejön az önmegvalósítás hiánya, mert azt teszi, amit megtehet, nem azt, amit akar. Szóval egy fantázia által született alteregó, ami nagyszerűen elfelejteti, hogy ki is vagy valójában.

A gonoszság csak is a szeretet hiánya. A sötétség pedig a fény hiánya. Így lesz valaki erkölcstelen, jobb szóval Embertelen, ami jellemző a Föld népességének 90%-ára, ha nem többre.

2011. jún. 26. 22:21
 32/37 anonim ***** válasza:

Mitől lesz valaki erkölcstelen?

Hát ez jó kérdés... elég sok a tényez, amit az emberek nem mindig fognak fel...

Kezdhetnénk a bűnnel?

Szerinted az erkölcsös, aki beképzel, egós és alaptalanul büszke a hülyeségeire, vagy aki lusta mint a dög és ahelyett, megdolgozna a kenyeréért, másoktól csalja ki? Sorolhatnám most a hét főbűnt stb...

De akkor ott van a tíz parancs:

Apádat és anyádat tiszteld!

Ne Ölj!

Ne Paráználkodj!

Ne lopj!

Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!

Felebarátod házastársát ne kívánd!

Mások tulajdonát ne kívánd!

Ez csak az utolsó hét parancsolat, de aki ezeket sem képes betartani, az már régen erkölcstelen életet él.... Persze ez az én véleményem.

2011. jún. 26. 22:23
 33/37 anonim ***** válasza:
Én a lelkemet a személyiségemmel azonosítom. De olyan hogy személyiség azaz lélek vándorlás legyen? :D vicc
2011. jún. 27. 17:53
 34/37 Tom Benko ***** válasza:

Tegnap 22:21-nek:

Hinni valóban nem hiszek, de cinizmust nem igazán érzek magamban. A szkepticizmus pedig rendkívül fontos számomra, tulajdonképpen az érdeklődési köröm hozza magával.

Én az egot egyszerűen "én"-nek hívom. Önmagát megvalósítani csak az tudja, akinek az éntudata elég erős ahhoz, hogy autonóm módon gondolkodjon, ugyanakkor elég gyenge ahhoz, hogy másoknak ártalmára ne legyen.

2011. jún. 27. 21:39
 35/37 Tom Benko ***** válasza:

Tegnap 22:23-nak:

Hét főbűn? Nocsak! :) Ki is vesézzük?

A tízparancsolat egy másik vicces rész, mert maga a Biblia is itt-ott ellentmond neki, méghozzá a lehető legerkölcstelenebb formában. A "Ne paráználkodj" utasítást aktuálisan hogyan kell érteni? Apropó, a két tízparancsolatból melyiket kell érteni?

2011. jún. 27. 21:43
 36/37 anonim ***** válasza:
37%

A mai világ megfeneklésének is az oka a mindenhol létező kettős mérce, azaz, hogy nem az emberiség egyetemes célja az érdekes, hanem bizonyos érdekcsoportok "fenntartható fejlődése" - természetesen mindenki más rovására a legfontosabb.

Kedves hívők!

Tisztellek titeket azért, mert bizonyára többen valóban szeretnétek közelebb kerülni Istenhez, a lélekhez és az Igazsághoz is, de a baj abban áll, hogy ez a kettős mérce érvényesül a Bibliában is, amit természtesen nem Isten írt végleges kiadott formájában, hanem ez a bizonyos szűk érdekcsoport, ezért van minden 2 három vagy mégtönn féle képpen leírva.

Innen tudható, hogy legalább egy része biztosan hazugság.

Ezért mondja Isten, hogy szíveddel és szemeddel láss és füleddel hallj.

Most ha ez nem pontos idézet ezért ne kezdjetek kötekedni, mert nem ez a lényeg.

Tehát ha 2 db tízparancsolat, bármi vagy éppen teremtés van a bibliában, az egyik biztosan hazugság. Ezzel tud kétséget ébreszteni a biblia, így vezeti el Istentől az Igazságot keresőket.

És bizony vannak lélektelenek, már akik úgy születtek. Higgyetek nekem!

Tom Benko:

A biztos forrás, akitől Te sohasem fogsz semmit sem hallani azok az angyalok!

2011. jún. 28. 10:07
 37/37 anonim ***** válasza:

Kedves "vagyok, aki vagyok"!

Attól, hogy valaki Istenhívő, mint én is, az nem azt jelenti, hogy elfogulatlan vele egy időben. Azért mondom ezt, mert a kufár egyház minden-idők egyik legnagyobb ellensége a földön.

2011. jún. 28. 22:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!