Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogy magyarázzam meg a páromna...

Hogy magyarázzam meg a páromnak, hogy én hiszek Istenben?

Figyelt kérdés
Előre is bocsi lehet, hogy rossz topikba írok de jobbat nem találtam. szóval a barátnőm abszolút nem hívő ő inkább a mágiában hisz lenézi a keresztény vallást azonban én évek óta nem szóltam semmit hogy én valójában igen is valamilyen szinten hívő vagyok és például zavar az ha valaki Isten-t káromolja előttem de nem is ez a lényeg esküvő terén is nekem fontos lenne ez a típusú esküvő ő azonban tiltakozik ez ellen és nem tudom hogy mondjam el hogy az akit 5 éve ismer valójában Isten hívő és fontos neki ez a vallás Én fiu 21 ő lány 22 Előre is köszönöm a válaszokat
2011. jún. 6. 21:26
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Üljetek le, mikor jó hangulatban vagytok mindketten, és nyugodtan beszéljétek ezt meg. Ha igazán szeret, akkor meg tudod vele ezt beszélni, és nem kell aggódnod :)
2011. jún. 6. 21:35
 2/19 anonim ***** válasza:
73%

ez elég kínos. sajnos mind a két fajta emberre (hívő, nem hívő) nagyon jellemző a beszűkültség és a másik nem elfogadása.

Talán üljetek le egy nagyot beszélgessetek és ez a beszélgetés forduljon át szexbe. úgy meglehet győzni egy férfit :P

amúgy nem látok rá nagy esélyt.

2011. jún. 6. 21:37
 3/19 anonim ***** válasza:
2011. jún. 6. 21:45
 4/19 anonim ***** válasza:
21:37: a kérdező a férfi! :D
2011. jún. 6. 21:46
 5/19 anonim ***** válasza:
21:46 ja hopsz. akkor nincs tippem :P
2011. jún. 6. 21:49
 6/19 anonim ***** válasza:
87%
5 éve ismeritek egymást és nem tud errről? Elég érdekes kapcsolat lehet, ha még ilyenekről se beszélgettek.
2011. jún. 6. 21:53
 7/19 anonim ***** válasza:
83%
Ha 5 évig nem mondtad el neki, akkor semmi értelme a kapcsolatotoknak.
2011. jún. 6. 21:54
 8/19 anonim ***** válasza:
Hát, tényleg kellemetlen! Viszont egy valamit nem szabad elfelejteni egyik félnek sem: akármiben hisz a másik, vagy éppen nem hisz, ugyanolyan jó és szeretetreméltó ember, mint amilyennek megismerte anno! Ha elég nyitottak vagytok, nem lesz belőle probléma, bár, amit leírtál a barátnődről, efelől vannak kétségeim! Elég fura, hogy egy lány tiltakozik az egyházi esküvő ellen, egyrészt ki lehet bírni, másrészt pedig ki ne álmodna arról, hogy egy gyönyörű szép templomban hercegnőként megy férjhez?
2011. jún. 6. 22:17
 9/19 anonim ***** válasza:

Elkövetted azt a hibát, hogy lapítottál.

Nyugodt körülmények közt beszéld meg vele, mond el neki, hogy eddig miért nem mondtad el, miért zavar ez. Ha ez normálisan megy, akkor van esélye a kapcsolatotoknak. Megváltozni szerintem azonban nem fog

2011. jún. 6. 22:39
 10/19 anonim ***** válasza:

Szia!

[ez probléma: aki nem tudja felfogni teremtettségét SE,

– az veszélyes lehet, ha teremtéssel, ’mágiával’– játszik]

Hm. Ezért talán ezt hangsúlyoznám

Valahogy úgy kezdeném:

Te vagy, kedvesem, én vagyok, vagyunk , van a világ, van ez a szép virág(átadod)

–és bár te nem gondolkodsz ezen - de én feltételezem,

hogy van egy Teremtő. [Aki által mindez van, aki mindenben benne van]

És hogy Te vagy, [szerelmem] azért is hálás vagyok

És mindezért hálás vagyok a Teremtőnek, noha őt soha senki nem látta,

csak a teremtett dolgokon átragyog.

És egy szertartás, egy ima: Hálaadás.

Azért is hálát adunk a teremtőnek, hogy találkoztunk, együtt lehetünk,

élhetünk majd családként

És ilyenkor áldását is kérjük.

-

Így mondanám

Neked:

a hála és a kegyelem ugyanaz a szó az ógörögben, latinban

kharis(gör.) –gratis (latin)

(és ingyenességet is jelent, ezt tenni kell, kapni lehet és nem lehet vásárolni, készen)

Az ilyen az archaikus nyelvekben azt jelenti: egyszerre jelenti.

Tehát ua. „kifelé és befelé” irányuló hatás.

Hálát adok és azonnal a kegyelem is megjelenik.

A hálátlan élete: kegyetlenné válik. (és próbál pénzért valami boldogságot szerezni)

Ilyesmi.

-anonim anna

1Jn 4,8.A ki nem szeret, nem ismerte meg az Istent;

mert az Isten szeretet.

2011. jún. 6. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!