Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A rossz embereket előbb vagy...

A rossz embereket előbb vagy utóbb utoléri a sors?

Figyelt kérdés
Itt az átverős megalázó,anyagias lelkületű emberekre gondolok.Miért van az,hogy a jók szegények,folyton csapdába esnek és lelkileg terrorizálhatók?A gonoszok meg élik a nagyvilági életüket,a betegségek elkerülik őket é hosszú életű emberek.És a jók folyton szenvednek,nemjutnak ötről a hatra és az egész életük egy nyüglődés...Szóval várható megváltás,hogy a végén minden rossz elnyeri méltó büntetését??
2011. máj. 25. 06:53
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
57%

Ez túláltalánosítás. Nincs jó és rossz. Az úgy túl szép lenne, mint a mesékben. Csak emberek vannak, akik emberiek, és megpróbálnak helyesen cselekedni, meg vannak mások, akik a könynebbik utat választják: gyengék lesznek, áldozatszerepben vagy mártírkodva, a másik véglet: eldobják az áldozatszerepet és gátlástalanokká válnak. Mert rossznak lenni könnyebb. Aki próbál megélni, úgy-ahogy, az sem teljesen szent. A szentek pedig képmutatóak, és ha a múltjukat nézzük, ott is van valami rossz, ami miatt bűntudatot éreznek.

Az általad jónak titulált szegény emberek azért betegek, mert a munka és a rossz kaják ölnek.

Aki gazdag, nem feltétlenül gonosz, de ha intelligens is mellé, tudatosabban fogyaszt, így élhet többet.

Azt is nézhetjük, hogy a gazdag ember azért lesz gazdag, mert örökölt, vagy felküzdi magát, tanul, dolgozik, míg mondjuk a későbbi szegény ember elblicceli a sulit, strébernek hívja és lenézi a későbbi gazdagot?

Egyébként meg az élet szenvedés, és a ,,gonoszoknak" is megvannak a maguk problémái, a szegényeknek is. Nem ítélhet az ember.

2011. máj. 25. 10:14
 12/31 anonim ***** válasza:
Hát valóban... Ha van egy luxus villám, medencével, meg egy luxus hajóval, akkor tényleg sok gondom lehet. :p
2011. máj. 25. 10:23
 13/31 A kérdező kommentje:
10:06-os nemtudtad,hogy az Univerzum állítólag nemismeri a "nem" szót.Most fordítsd le így amit írtál és máris pont az ellenkezője amit állítottál.És ha figyelmen kívül hagynád,a túl gyorsaságot előtt ott a sors.Látod,mindenkit utol ér!!!
2011. máj. 25. 10:32
 14/31 anonim ***** válasza:
Én szeretném hinni, hogy így van, de az eddigi tapasztalataim sajnos azt mutatják, hogy nem. Bármennyire is jó lenne egyik-másikat szenvedni látni, nem fogják azt kapni, amit érdemelnek.
2011. máj. 25. 10:49
 15/31 A kérdező kommentje:
Megfogják kapni hidd el,az lehet nem olyan úton mint várnád,hanem oly módon,ami a jellemükre a legszarabb.És még az is lehet,hogy oly módon mint vártad.Ugye mennyivel erősebb töltetű ez az állítás?Mert egyszerűen igaz.
2011. máj. 25. 10:59
 16/31 anonim ***** válasza:
Igazán? Akkor mondok EGY példát. 1. éves voltam általánosban. Egyszer egy 10 perces szünetben pár srác csúfolta a sapkámat. 2 perc múlva ezért odajöttek, és a sárgaföldig meg gyepáltak. Nem csak kicsit, hasba szájba vágtak. A srácok 3-an voltak, és kb 4.-esek lehettek. Elkezdtem futni, bár alig kaptam levegőt az ütésektől. Valahogy már sírva feljutottam a tanárhoz. Azt hiszem egy ideig követtek is. Nem tudtam megmondani pontosan hanyadikosak voltak, ezért a tanár szólt hogy kövi szünetben ha látom őket, szóljak. Következő szünet volt, sétáltam az udvaron. Aztán az egyik a képembe búzott, tudjátok, a szokásos pisis iezgetés. Én persze egyből elfutottam, ugyanis beszartam hogy megint megvernek. Odamentem a tanárhoz, és odavezettem hozzá. Erre a tanár azt mondja. "ő biztosan nem lehetett, tévedsz, ő a régi tanítványom, és sosem tenne ilyet". Akárhogy is mondtam, nem hitte el, pedig 100% hogy ő volt. Azóta is oda jár, és megúszta minden következmény nélkül. Ez az eset után még párszor megkergettek, de aztán leálltak. Legkínosabb az volt amikor a szünet végekor menekültem előlük, és kettő 8.-os csaj védett meg tőlük. - -" Képzeljétek a nagyobb srácok arcát, mikor látták a kis fehér hópihe sapkás gyereket kuporogni a két csaj szoknyája alatt. - -"(NEM SZÓ SZERINT)! Szóval ennyit arról, hogy a rossz emberek elnyerik jutalmukat.
2011. máj. 25. 11:27
 17/31 A kérdező kommentje:
Igen,ez a te személyes krízised.De tudsz e róluk valamit mostanság,hogy élnek e vagy halnak e.Tudod e hogy hamarosan akár találkozni fogsz bármelyikükkel is?Mert velem megesett.És olyan kicsi volt a világ,hogy egy orvosi rendelőben esett meg,ahol is csak 4 várakozó volt és az egyikük ő volt.Szóval miért gondoljátok,hogy sose lesz má rá alkalom...
2011. máj. 25. 11:43
 18/31 anonim ***** válasza:
Én is remélem, hogy a rosszak elnyerik méltó büntetésüket!
2011. máj. 25. 11:43
 19/31 anonim ***** válasza:
Hát gondolkoztam már sokszor hogy megbosszulom. Közbe megnőttem, és úgy tűnik nagyobb lettem egy kicsit az átlagosnál, úgy hogy lenne esélyem. De az ütközne az elveimmel. :(
2011. máj. 25. 11:47
 20/31 A kérdező kommentje:
Helyes,tudjátok a Golgotán át vezet az út...és erre csak a legkitartóbbak képesek.Akik a könnyebb és egyszerűbb utat választják azok még nemtudják,hogy az út végén ott lesz a T tábla.Úgyhogy csak járják azt az utat,igaz... menjenek csak.
2011. máj. 25. 11:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!