Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szerintetek van Isten? és ha...

Szerintetek van Isten? és ha van akkor igazségos is?

Figyelt kérdés
2011. máj. 24. 20:12
1 2 3
 11/21 Neménvagyokaz ***** válasza:

Szerintem nincs Isten. Ha arra szorulnék valaha is, hogy Istent keressem a megváltásért, saját magamra tekintenék az ÉN istenemként. Ezzel nem arra célzok, hogy én vagyok a tökéletesség, hanem, hogy az én életemet én irányítom és alakítom, és a problémáimat se fogja más megoldani helyettem.

20:43-as válaszolóhoz szólnék. Tételezzük azt, hogy van túlvilág. Attól, hogy van, még nem tudhatjuk, hogy melyik vallás "JÓ" ahhoz, hogy oda kerüljön az ember. Ezért sem értem, hogy miért térnek meg az emberek a halálos ágyukon(márkai ezt teszi). Én személy szerint nem félek a haláltól, és attól se, hogy mi van utána. Érdeklődve várom.

2011. máj. 24. 21:39
 12/21 A kérdező kommentje:

"saját kezünkbe adta sorsunkat Ádám és Éva miatt,mert ettek a tiltott gyümölcsből. Mi választottuk ezt az életet, a paradicsom helyett, de így mi irányítjuk saját magunkat."

- Ehhez csak annyit fűznék ha isten mindent lát és mindent hall akkor elivleg aztis látta mikor ádám és éva enni szeretett volna a tiltott gyümölcsből mikor az ördög kísértésbe ejtette őket,akkor kérdezem én hogy miért nem jelent meg hirtelen ott mielőtt beleharaptak volna és megvédte volna a csúnya ördögtől őket ezáltal nem lenne ma semmi gond.

2011. máj. 24. 21:43
 13/21 anonim válasza:
Mert ezt választották,nem szólt bele. meg volt a választási lehetősége Ádámnak és Évának. Lucifernek sikerült rávenni őket,h egyenek belőle ellentmondtak Istenek, ők választották,Isten megmondta egyértelműen, hogy ne tegyék. Lucifer rávette őket, hogy jobb lesz az élet,ha azt csinál az ember amit akar, mint a boldog élet,ahol nincs szükség annyira az ember tudatára, nem fejlődik, nem kíváncsi stb csak él nagyon jól. vagy mi van,ha Isten direkt hagyta Lucifert, hogy tesztelje teremtményeit? És azóta úgy is maradt, hogy van rossz is meg jó is,egyensúlyban a 2. Lehet Isten és Lucifer párbaja ez az egész élet és azon dől el, hogy miből lesz több ember: jóból vagy rosszból,de nem támadja meg pl Isten az ördögöt, mert ez 1 olyan háború,ami így dől el,h ki állít maga mellé több embert. Vagy mi van,ha igazából muszáj Isten is és ördög is, mert így van egyensúlyban az emberi faj, egyik nélkül nincs a másik. Ezek olyan dolgok amiket lehet csak halálunk után tudunk meg vagy soha, vagy tényleg lesz világvége , bármi lehet.
2011. máj. 24. 22:16
 14/21 A kérdező kommentje:
egyet értek avval amit mondassz ,csak én pl magamból indulok ki h ha nekem lenne két 'gyermekem ' akiket én teremtek minden eszközt megragadnék annak érdekében (mert a hatalmam végtelen)hogy nekik minden szép és jó legyen és ne tudja őket semmi és senki befolyásolni.
2011. máj. 24. 22:20
 15/21 anonim válasza:
Igen,ez is egy teljesen jó,logikus gondolat. Ezek érdekes dolgok nagyon. De például nekem eszembe jutott az is, hogy mi van, ha nem is mi vagyunk az első teremtménye, úgy mond gyermekei, hanem kísérletezik, mint 1 tudós, feltaláló. Lehet van még más bolygókon rengeteg teremtménye pl lehet, hogy az ufók is. Lehet van 1 teljesen tökéletes bolygó, ahol már nem hagyta Lucifert kibontakozni. Viszont minket teremtett saját képmására az is igaz.
2011. máj. 24. 22:39
 16/21 anonim ***** válasza:
Van és nagyon is igazságos. Akkor mért történnek a világban rossz dolgok ? Mert a világ a sátán birodalma ő pedig nem csinál mást csak lop,öl,és pusztít. Isten pedig pont ettől akar minket meg óvni,de ha nem fogadjuk el személyes Megváltónknak a názáreti Úr Jézust akkor soha nem lesz védelmünk a sátánnal szemben. Ezért kell Őt elfogadni ;) Sokkal jobb lesz tőle az életünk. Itt nem egy katolikus misére járásra gondolok,meg hogy vallást váltasz hanem, hogy megváltoztatod a gondolkozásodat,azt teszed amit a Biblia mond és kapcsolatot ápolsz a teremtőddel az imádkozáson keresztül. Ha valamire szükséged van kéred tőle és Ő megadja!
2011. máj. 24. 22:46
 17/21 anonim ***** válasza:
Isten olyan mint egy pont, és maga köré teremtett mindent.Isten annyi mint tudat. Akkora az ereje, hogy még az angyalok se tudnak ránézni ,mert még ők is megvakulnának. Mindenben Istent lásd. És halál esetek karmikus hibákbol is következhetnek!De ha meghal az ember akkor lélekként meglátja az igazságot.
2011. máj. 24. 23:14
 18/21 anonim ***** válasza:

"Mert ezt választották,nem szólt bele. meg volt a választási lehetősége Ádámnak és Évának. Lucifernek sikerült rávenni őket,h egyenek belőle ellentmondtak Istenek, ők választották,Isten megmondta egyértelműen, hogy ne tegyék."

Ez igaz. Csakhogy az Isten ennyit mondott, oszt jó napot. Mint két 5 évesnek. Az ördög pedig adott egy látszólagos indokot, valami ilyesmit: "Hanem tudja az Isten, hogy amely napon esztek belőle, olyanok lesztek, mint ő...". Kicsit, mintha arra célzott volna, hogy csak hatalomféltésről van szó. Ami persze nem igaz, de logikusnak látszik. És a jó hazugság ismérve az, hogy némi ésszerűség van benne. Ha pl. azt állítom, hogy tegnap láttam egy kék színű szárnyas elefántot, azt senki nem hiszi el nekem.

2011. máj. 25. 13:38
 19/21 anonim ***** válasza:

Nagyszerű az egy, és igaz Isten.

Az az ember, aki szinte eszelősen ragaszkodik a Teremtőhöz, nagyon boldog lehet, ezzel jómagamis így vagyok.

Üdv: Annazara

2011. máj. 26. 00:01
 20/21 anonim ***** válasza:
Mátyás volt igazságos, nem Isten. Hát, hogy is mondjam... A létezik, vagy létezett isten, akkor nagyon utáljuk egymást. Ugyanis, az Élet, az Isten. Legelső azt hiszem ezt írta. Én pedig mindig azt mondom, ha valami rosszul sült el velem kapcsolatban: Az Élet megint becsapott engem. ~ Ennyit arról, hogy Isten igazságos. :D Habár a jó embereket mindig megtalálja a sors... Biztos jól szórakozik oda fent.
2011. máj. 29. 13:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!