Szerintetek van Isten? és ha van akkor igazségos is?
Szerintem nincs Isten. Ha arra szorulnék valaha is, hogy Istent keressem a megváltásért, saját magamra tekintenék az ÉN istenemként. Ezzel nem arra célzok, hogy én vagyok a tökéletesség, hanem, hogy az én életemet én irányítom és alakítom, és a problémáimat se fogja más megoldani helyettem.
20:43-as válaszolóhoz szólnék. Tételezzük azt, hogy van túlvilág. Attól, hogy van, még nem tudhatjuk, hogy melyik vallás "JÓ" ahhoz, hogy oda kerüljön az ember. Ezért sem értem, hogy miért térnek meg az emberek a halálos ágyukon(márkai ezt teszi). Én személy szerint nem félek a haláltól, és attól se, hogy mi van utána. Érdeklődve várom.
"saját kezünkbe adta sorsunkat Ádám és Éva miatt,mert ettek a tiltott gyümölcsből. Mi választottuk ezt az életet, a paradicsom helyett, de így mi irányítjuk saját magunkat."
- Ehhez csak annyit fűznék ha isten mindent lát és mindent hall akkor elivleg aztis látta mikor ádám és éva enni szeretett volna a tiltott gyümölcsből mikor az ördög kísértésbe ejtette őket,akkor kérdezem én hogy miért nem jelent meg hirtelen ott mielőtt beleharaptak volna és megvédte volna a csúnya ördögtől őket ezáltal nem lenne ma semmi gond.
"Mert ezt választották,nem szólt bele. meg volt a választási lehetősége Ádámnak és Évának. Lucifernek sikerült rávenni őket,h egyenek belőle ellentmondtak Istenek, ők választották,Isten megmondta egyértelműen, hogy ne tegyék."
Ez igaz. Csakhogy az Isten ennyit mondott, oszt jó napot. Mint két 5 évesnek. Az ördög pedig adott egy látszólagos indokot, valami ilyesmit: "Hanem tudja az Isten, hogy amely napon esztek belőle, olyanok lesztek, mint ő...". Kicsit, mintha arra célzott volna, hogy csak hatalomféltésről van szó. Ami persze nem igaz, de logikusnak látszik. És a jó hazugság ismérve az, hogy némi ésszerűség van benne. Ha pl. azt állítom, hogy tegnap láttam egy kék színű szárnyas elefántot, azt senki nem hiszi el nekem.
Nagyszerű az egy, és igaz Isten.
Az az ember, aki szinte eszelősen ragaszkodik a Teremtőhöz, nagyon boldog lehet, ezzel jómagamis így vagyok.
Üdv: Annazara
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!