Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Büntetésekkel, hogyan lehet...

Büntetésekkel, hogyan lehet indigó gyermeket nevelni?

Figyelt kérdés
Elég sok problémám van mostanában az ovónénivel. Nem is tudom, hol kezdjem. Az utóbbi időben gyakran piszkálja a kislányomat, sokszor megbünteti és a többeik előtt leszidja. A pici lányom játékos csupán, de az oviban ezt nem tolerálják. Amikor belenyúlt és játékból szemetet dobott egy másik gyerek levesébe a menzázn, akkor mindenki előtt hangosan le szidta az ovónéni, pedig ez csak az ötletes játékosság jele. A gyerekek mindent játszva tanulnak meg, azonban az hogy ilyen csúnyán mindenki előtt ráripakodjoanak egyszerűen elképesztő volt számomra. Később sem csillapodott az ovónéni mert rengeteg fekete pontot kapott a kiscsillagom, amiért már komoly megróvást is kapott. Viszont ha megnézzük ezeket, teljesen ok nélkül művelik ezt a bogarammal. Az igaz, hogy az utóbbi időben gyakran kapnak hajba a gyerekek egymással, a kislányom is sajnos, de nem csodálkozom olyan lelki sebek után mint amit a menzán kapott. Az, hogy szétdobálja szünetekben picit a többi gyerek holmijait és a szemeteskukából csempészik a táskájukba és az uzsonnásszendvicsükbe. Gyerekek sokszor művelnek ilyeneket játékból is. Én tudom mert már második gyermekemet nevelem. Az ovőnéni sokszor minősíthetetlen beírásokat tesz az üzenőbe, olyan hangot megütve, ami egészen egyszerűen felháborító. Azt írja, hogy Én nem tudom megnevelni a kislányomat és hogy teljesen feleslegesen ír az üzenőbe, mert nem változik semmi a kislányom magatartásán. Pedig az igazi ovónéninek tudnia kellene, hogy a kisgyermekek sokszor játékos formában tanulnak és fejezik ki magukat, ők nem tudnak festeni vagy zeneműveket alkotni,kifejezőképességük megnyílvánulása az amit az oviban csinálnak. Nem értem, hogy miért kell dühöngeni, ha a menzából elcsent ecetes savanyúságot a társa könyveire önti, hiszen így tanul még gyermek a drágám. Valójában minden akkor kezdődött, amikor az ovónéninek meséltem, hogy hát képzelje indigó kislányom van, mivel akkortájt sokat olvastam gyermeknevelési könyveket, hogy minnél jobban életreneveljem a csöppemet. Valahogyan azóta neheztem az ovónéni. Mondtam is neki a farsangon, hogy igazi százszorszép a csöppem abban a királynő jelmezben, mert abba akart elmenni a drágám. Minden probléma onnan eredeztethető és azóta egyre csak fajúlnak a dolgok. Nem értem mikor képes megtanulni az oviban a nevelőnő, hogy az indigók azok mások ! Sokkal érzékenyebbek, több törődésre és odafigyelésre van szükségük, amit sajnos nem tud megadni neki az ovodában az arra hivatott személy. Én tudom, hogy ha kellő figyelmet kap a kislányom, akkor ki tudja bontakoztatni azokat a csodálatos képességeit amik benne rejtőznek és amiket az ovónéni nagyon elnyom benne sajnos ezekkel büntetésekkel. Azt kérdezném tőletek, hogy ezért érdemes elmenni másik oviba ? Van pár régi barátja a kislányomnak, ezért is szeretném ha maradnánk, mert nem szeretném ha elveszítené őket, bár pár holmidobálós incidensben már hajbakaptak, de erről is az ovónéni tehet, nem lenne szabad odafigyelés és törődés nélkűl oktalan büntetéseket kiróni. Nálatok milyen hasonló ovodai incidens volt és hogyan oldottátok meg ezeket ?
2011. márc. 28. 21:17
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

Itt nem csak a gyereked szorul orvosi segítségre hanem te is.

Amúgy meg K-A-M-U kérdés...

2011. ápr. 1. 16:55
 22/34 anonim ***** válasza:
23%

Megpróbálok finoman fogalmazni; kórosan elfogult és szűklátókörű vagy a saját gyerekeddel szemben, a többiek rovására. Ez a gyerek egészen egyszerűen rossz, a kezelhetetlen gyerekeket meg kell verni, ezt mindig is így csinálták, és remekül működik.

Indigók léteznek, de ne képzeld azt, hogy ez valami hűdecsodálatos, vagy jó dolog. Ha a gyereked indigó, nem felette, hanem alatta áll a többi gyereknek minden szempontból. Az indigó kölykök 1. energiavámpírok, 2. nincs sem erkölcsi, sem etikai érzékük, 3. önfejűek, agresszívek, meggondolatlanok, 4. általában átkot jelentenek a környezetüknek, mert KIVÉTEL NÉLKÜL deviánsak.

Továbbá ideális terroristák lesznek belőlük a fentiekből adódóan, de úgy egyébként semmi másra nem jók. NINCSENEK csodálatos képességeik. Semmilyenek.

Tehát, megoldás; verni, és együttműködni az óvónővel, nem ajnározni, különben szociopatát nevelsz belőle. Fogd fel úgy, hogy születési rendellenesség, amit ha elég esze lesz, sokan nem vesznek majd észre.

2011. ápr. 3. 23:04
 23/34 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy azt mondjátok ilyen hülye nem lehet az ovónéni, de szerintem viszont irígy. Neki ugyan szintén van gyermeke aki már általános iskolás, de biztos hogy nem indigó, mint az enyém. Sok szülővel összerugtam a port, amikor elmondtam, a szülői értekezleten, hogy indigó a kicsim. Már megbántam, mert azóta sok rosszat kaptam vissza. De mit tegyek szerintetek.
2011. ápr. 4. 16:01
 24/34 anonim ***** válasza:
56%

És hogy mit tegyél.. mondj le a gyerek nevelésének a jogáról, és add örökbe, ha ugyan kell valakinek. És fogd fel végre, hogy semmivel nem vagy különb sem te, sem a poronty a többtől, semmivel nem jár több nektek, nem vagytok különlegesek, legfeljebb különlegesen idióták.

Azt a rohadt kölyköt meg verd el végre tisztességesen, mielőtt egy másik szülő teszi meg. Én már nagyon megpofoztam volna, ha az én gyerekemet vegzálja.

2011. ápr. 4. 17:47
 25/34 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Én még mindig azt mondom, hogy kamu a kérdésed, mert ennyire hülye tényleg nem lehet senki.

Ezt rád értjük egyébként, nem az óvónénire, ha még nem jöttél volna rá.

Hogy mit tegyél?

Semmit! Örülj a fantasztikus, csodálatos, különleges Indigó-gyerekednek.

Majd, ha játékosan, kreatívan kifejezi önmagát, és szétveri a lakásotokat, összefirkálja a lexikonjaitokat, szemetet csempész a fazékba, ha főzöl, meg a te fejedre önti az ebédet, akkor is mosolyogva dicsérd meg ezt a világmegváltó, ötletes, játékos kis porontyot.

2011. ápr. 5. 12:27
 26/34 A kérdező kommentje:
Azóta új fejleményok tőrténtek az ügyben. Tegnap sírva jött haza a picim, hogy az ovónéni a fenekére csapott mert bepisilt véletlenül és ezt mások előtt tette ! Nagyon fel voltam háborodva, hogy merészeli ezt egy ovónő. Bementem az óvodába és még az nap beszéltem is az igazgatónővel, ami végülis hosszas tárgyalás után eredményre vezetett. Megtudtam, hogy már korábban is voltak gondok vele és másik csoportokban is voltak hasonló kirohanásai, ezek szerint már máshol sem volt képes elviselni az indigók jelenlétét. Végűl megígérte, hogy év végén elküldik. Nagyon elégedett voltam. Késő este ertem haza és már nem volt erőm megosztani veletek az örömhírt. Azt még most sem tudom, hogy ennek ellenére elvigyem másik helyre a kislányomat vagy hagyjam itt a baráti közeg miatt. Nem szeretném, hogy ez az eset maradandó sérülésdt okozzon neki. Ti mit tennétek ?
2011. ápr. 7. 16:46
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

És mindezt, amit az előttem szóló írt, még csak úgy 8-10 éves kora körül fogja csinálni. De mivel fog benneteket és a környezetében élőket terrorizálni, amikor már 16-18 éves lesz, és valaki ellentmond neki. Előveszi a sorozatlövőt, és azzal szerez érvényt akaratának?

Ha most nem tanítod rendre, ha nem tanulja meg a társas együttélés szabályait, akkor felnőttkorában könnyen elkövethet olyat, amit a társadalom életfogytiglannal büntet.

2011. ápr. 7. 16:48
 28/34 anonim ***** válasza:
100%
Én végigröhögtem az egészet. Vegyétek már észre, hogy ez csak kamu :D:D Valaki nagyon unatkozik :D
2011. ápr. 7. 17:31
 29/34 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kamu. Vannak ilyen síkhülye emberek, én ismerek egy csomót személyesen. Ha egy csaj közli, hogy neki indigója van, már menekülök.

Régebben ezeket a kölyköket bűn rossznak vagy elmebetegnek tartották (verték, működött), később hiperaktívnak (telinyomták nyugtatóval, az is működött). Most ajnározzák őket, pedig semmi sem változott. Na ez már baj.

2011. ápr. 7. 19:24
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
FAKE
2011. ápr. 7. 20:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!