Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Büntetésekkel, hogyan lehet...

Büntetésekkel, hogyan lehet indigó gyermeket nevelni?

Figyelt kérdés
Elég sok problémám van mostanában az ovónénivel. Nem is tudom, hol kezdjem. Az utóbbi időben gyakran piszkálja a kislányomat, sokszor megbünteti és a többeik előtt leszidja. A pici lányom játékos csupán, de az oviban ezt nem tolerálják. Amikor belenyúlt és játékból szemetet dobott egy másik gyerek levesébe a menzázn, akkor mindenki előtt hangosan le szidta az ovónéni, pedig ez csak az ötletes játékosság jele. A gyerekek mindent játszva tanulnak meg, azonban az hogy ilyen csúnyán mindenki előtt ráripakodjoanak egyszerűen elképesztő volt számomra. Később sem csillapodott az ovónéni mert rengeteg fekete pontot kapott a kiscsillagom, amiért már komoly megróvást is kapott. Viszont ha megnézzük ezeket, teljesen ok nélkül művelik ezt a bogarammal. Az igaz, hogy az utóbbi időben gyakran kapnak hajba a gyerekek egymással, a kislányom is sajnos, de nem csodálkozom olyan lelki sebek után mint amit a menzán kapott. Az, hogy szétdobálja szünetekben picit a többi gyerek holmijait és a szemeteskukából csempészik a táskájukba és az uzsonnásszendvicsükbe. Gyerekek sokszor művelnek ilyeneket játékból is. Én tudom mert már második gyermekemet nevelem. Az ovőnéni sokszor minősíthetetlen beírásokat tesz az üzenőbe, olyan hangot megütve, ami egészen egyszerűen felháborító. Azt írja, hogy Én nem tudom megnevelni a kislányomat és hogy teljesen feleslegesen ír az üzenőbe, mert nem változik semmi a kislányom magatartásán. Pedig az igazi ovónéninek tudnia kellene, hogy a kisgyermekek sokszor játékos formában tanulnak és fejezik ki magukat, ők nem tudnak festeni vagy zeneműveket alkotni,kifejezőképességük megnyílvánulása az amit az oviban csinálnak. Nem értem, hogy miért kell dühöngeni, ha a menzából elcsent ecetes savanyúságot a társa könyveire önti, hiszen így tanul még gyermek a drágám. Valójában minden akkor kezdődött, amikor az ovónéninek meséltem, hogy hát képzelje indigó kislányom van, mivel akkortájt sokat olvastam gyermeknevelési könyveket, hogy minnél jobban életreneveljem a csöppemet. Valahogyan azóta neheztem az ovónéni. Mondtam is neki a farsangon, hogy igazi százszorszép a csöppem abban a királynő jelmezben, mert abba akart elmenni a drágám. Minden probléma onnan eredeztethető és azóta egyre csak fajúlnak a dolgok. Nem értem mikor képes megtanulni az oviban a nevelőnő, hogy az indigók azok mások ! Sokkal érzékenyebbek, több törődésre és odafigyelésre van szükségük, amit sajnos nem tud megadni neki az ovodában az arra hivatott személy. Én tudom, hogy ha kellő figyelmet kap a kislányom, akkor ki tudja bontakoztatni azokat a csodálatos képességeit amik benne rejtőznek és amiket az ovónéni nagyon elnyom benne sajnos ezekkel büntetésekkel. Azt kérdezném tőletek, hogy ezért érdemes elmenni másik oviba ? Van pár régi barátja a kislányomnak, ezért is szeretném ha maradnánk, mert nem szeretném ha elveszítené őket, bár pár holmidobálós incidensben már hajbakaptak, de erről is az ovónéni tehet, nem lenne szabad odafigyelés és törődés nélkűl oktalan büntetéseket kiróni. Nálatok milyen hasonló ovodai incidens volt és hogyan oldottátok meg ezeket ?
2011. márc. 28. 21:17
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%

http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__egyeb-kerdesek__1560..

Szerintem ez is ő. Jó poén más ételébe szemetet dobni? És Te ezt szó nélkül hagyod,mert a kis bogarad indigó? Nem is tudtam,hogy az indigó kifejezést a neveletlen,antiszociális gyerekekre használják,de ma is tanultam valamit :P

2011. márc. 29. 02:46
 12/34 anonim ***** válasza:
Indigó = Asperger szindróma. neurobiológiai fejlődési zavar. Nem tudom meddig jönnek még ezek a hülyeségek. Ha vannak barátai, akkor nem Asperger szindrómás, tehát nem indigó. Azért találták ki ezt az indigó fogalmat, mert az ezotériában nem tudták magyarázni ezt a furcsaságot, meg az is tény, h az Aspergereseknek nagy fényes szemeik vannak. Ez nem misztikum.. tudományosan bebizonyították, h az Aspergereseknek az agykérgük valamennyire módosult.. nem minden hiperaktív gyerek Aspergeres-es. Szimplán hiperaktív. Ennyi..
2011. márc. 29. 06:30
 13/34 anonim ***** válasza:
100%

A gyermeked lehet, hogy kristály, lehet hogy indigó, nem tudom. De az általad leírtakból sztem leginkább: NEVELETLEN!

Ha most nem tanítod meg neki, hogy mik a társas együttélés alapvető szabályai, ezt a viselkedést fogja helyesnek ítélni és lesz belőle egy egoista, önző és antiszociális személyiség.

Márpedig ha kikerül a nagybetűs ÉLETBE, sehol nem fogják részéről ezt tolerálni és egy idő után mindenhonnét ki fogják közösíteni, lesz belőle egy meghasonlott, magányos, "meg nem értett" ember = hatalmas csődtömeg!

Ezt akarod? És ő vajon majd akkor, mit fog gondolni a te jelenlegi nevelési módszeredről, mit fogsz akkor mondani neki, miért alakult úgy az élete, ahogy. Az egész világ nem fog vele szemben olyan megértő lenni, mint ahogy te most azt tanítod neki. Kapj észbe, nézz magadba, gondolj a gyermeked jövőjére!

Nehogy azt hidd, hogy abban az ovodában (később az iskolában, stb.) egyedül a te gyermeked az indigó, a kristály és hasonló. Jobb, ha tudod: ezek a megfogalmazások, jellemzők egy "korosztály" gyermeinek sokaságát takarják és nemcsak egyre-kettőre lehet igaz.

Én a helyedben nagyon gyorsan beszélnék az ovónénivel, tanácsot kérnék tőle, közös "tervet" agyalnánk ki arra, hogy gyermekednek minél kisebb lelki traumát okozva, de hogyan kellene ráterelni a helyes útra még addig, amíg nem késő!!!

2011. márc. 29. 08:33
 14/34 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kerdezo!

Neveletlen a gyermeked! Nevezheted indigonak, kristalynak, de gyemantnak is, de megkell nevelni, es ez a TE feladatod!

Egy gyermek mar 2 eves korban se dobja a szemetet a masiknak a levesebe, mert ha ezt buntetes nelkul hagyod, akkor legkozelebb mar mindent belefog dobalni, hiszen O indigo, es hadd elvezkedjen, jatszon!

Ne neveld ugy, hogy lelki serult legyen, ne kezeld ugy, mint egy kristaly poharat, vagy himes tojast, es megkell tanulnia azt, hogy a kozossegben es vannak szabalyok!

Ha ezt most nem tanulja meg, akkor felnottkent, hogyan fog beilleszkedni, vagy elotte az iskolaban pl.?

Ha TE megis kitartasz a mellett, hogy a Te gyermeked egy "kulonleges" leny, es nem egy normalis gyermek, es nem akarod igy nevelni,

akkor maradj Vele otthon, de irasd be egy privat ovodaba, ahol mar kevesebb letszamu gyermek lesz, es ott mar tobb figyelmesebben es turelmesebben fognak banni a TE szenteddel, indigoddal!

Onkontroll!

Mindenki es mindenki hibas? Hasznald a tudatodat, hiszen Edesanya vagy es ugy neveld a gyermekedet, hogy kozossegben is tudjon viselkedni, hiszen ez a TE feladatod.

2011. márc. 29. 09:02
 15/34 anonim ***** válasza:
Az ilyen kérdést miért nem lehet jelenteni??????????????????????,
2011. márc. 29. 12:37
 16/34 anonim ***** válasza:
KAMU KAMU KAMU!!!! Enyire hülye senkisem lehet... úristen...
2011. márc. 29. 21:10
 17/34 anonim ***** válasza:
100%

D:

Ahogy elnézem, az anyuka nem ilyen választ várt tőlünk, mert egy szóval sem reagál a válaszainkra. Szegény aranyom, mi lesz így belőle?

2011. márc. 30. 07:48
 18/34 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
100%

Szerintem is kamu.

Amúgy: melyik az az ovi, ahol feketepontot adnak?

Üzenőfüzet is csak bölcsiben volt meg az iskolában van, oviban még sehol sem láttam...

2011. márc. 30. 13:30
 19/34 A kérdező kommentje:
Vártam, hogy most azt mondátok hogy ennyire nem lehet hülye senki sem, de sajnos igen ! Sőt szerintem nem csupán hülyeségről van szó, hanem irífységről is. Az óvónéni pikkel a lányomra mert kölönleges képeeségei vannak, indigó. Most látám csak, hogy mekkora társadalmi kiközösítéssel jár, ha az ember zseni vagy különc.
2011. ápr. 1. 14:18
 20/34 anonim ***** válasza:
100%

Szép dolog, hogy beismered, hogy hülye vagy!

A következő lépés az legyen, hogy segítséget kérsz. Mondjuk egy pszichiátertől!

2011. ápr. 1. 14:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!