Büntetésekkel, hogyan lehet indigó gyermeket nevelni?
http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__egyeb-kerdesek__1560..
Szerintem ez is ő. Jó poén más ételébe szemetet dobni? És Te ezt szó nélkül hagyod,mert a kis bogarad indigó? Nem is tudtam,hogy az indigó kifejezést a neveletlen,antiszociális gyerekekre használják,de ma is tanultam valamit :P
A gyermeked lehet, hogy kristály, lehet hogy indigó, nem tudom. De az általad leírtakból sztem leginkább: NEVELETLEN!
Ha most nem tanítod meg neki, hogy mik a társas együttélés alapvető szabályai, ezt a viselkedést fogja helyesnek ítélni és lesz belőle egy egoista, önző és antiszociális személyiség.
Márpedig ha kikerül a nagybetűs ÉLETBE, sehol nem fogják részéről ezt tolerálni és egy idő után mindenhonnét ki fogják közösíteni, lesz belőle egy meghasonlott, magányos, "meg nem értett" ember = hatalmas csődtömeg!
Ezt akarod? És ő vajon majd akkor, mit fog gondolni a te jelenlegi nevelési módszeredről, mit fogsz akkor mondani neki, miért alakult úgy az élete, ahogy. Az egész világ nem fog vele szemben olyan megértő lenni, mint ahogy te most azt tanítod neki. Kapj észbe, nézz magadba, gondolj a gyermeked jövőjére!
Nehogy azt hidd, hogy abban az ovodában (később az iskolában, stb.) egyedül a te gyermeked az indigó, a kristály és hasonló. Jobb, ha tudod: ezek a megfogalmazások, jellemzők egy "korosztály" gyermeinek sokaságát takarják és nemcsak egyre-kettőre lehet igaz.
Én a helyedben nagyon gyorsan beszélnék az ovónénivel, tanácsot kérnék tőle, közös "tervet" agyalnánk ki arra, hogy gyermekednek minél kisebb lelki traumát okozva, de hogyan kellene ráterelni a helyes útra még addig, amíg nem késő!!!
Kedves kerdezo!
Neveletlen a gyermeked! Nevezheted indigonak, kristalynak, de gyemantnak is, de megkell nevelni, es ez a TE feladatod!
Egy gyermek mar 2 eves korban se dobja a szemetet a masiknak a levesebe, mert ha ezt buntetes nelkul hagyod, akkor legkozelebb mar mindent belefog dobalni, hiszen O indigo, es hadd elvezkedjen, jatszon!
Ne neveld ugy, hogy lelki serult legyen, ne kezeld ugy, mint egy kristaly poharat, vagy himes tojast, es megkell tanulnia azt, hogy a kozossegben es vannak szabalyok!
Ha ezt most nem tanulja meg, akkor felnottkent, hogyan fog beilleszkedni, vagy elotte az iskolaban pl.?
Ha TE megis kitartasz a mellett, hogy a Te gyermeked egy "kulonleges" leny, es nem egy normalis gyermek, es nem akarod igy nevelni,
akkor maradj Vele otthon, de irasd be egy privat ovodaba, ahol mar kevesebb letszamu gyermek lesz, es ott mar tobb figyelmesebben es turelmesebben fognak banni a TE szenteddel, indigoddal!
Onkontroll!
Mindenki es mindenki hibas? Hasznald a tudatodat, hiszen Edesanya vagy es ugy neveld a gyermekedet, hogy kozossegben is tudjon viselkedni, hiszen ez a TE feladatod.
D:
Ahogy elnézem, az anyuka nem ilyen választ várt tőlünk, mert egy szóval sem reagál a válaszainkra. Szegény aranyom, mi lesz így belőle?
Szerintem is kamu.
Amúgy: melyik az az ovi, ahol feketepontot adnak?
Üzenőfüzet is csak bölcsiben volt meg az iskolában van, oviban még sehol sem láttam...
Szép dolog, hogy beismered, hogy hülye vagy!
A következő lépés az legyen, hogy segítséget kérsz. Mondjuk egy pszichiátertől!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!