Téged ill. Magát foglalkoztatja a halál témája?
egy 14 éves fiú kérdése.
A kérdést ugy értem hogy foglalkoztat(ja) a halál "témája"?
Néha eszembe jut, hogy milyen rövid az élet, és mennyi mindent nem csináltam még :)
Sokat nem szoktam aludni.
Én néha (most is)azon gondolkozom hogy ha halálos beteg lennék akkor milenne...
talán összejönne a család.apukám hazajönne külföldröl(ott dolgozik,de anyuval elváltak)anya is ottlenne a bátyámis,és egy lány aki nagyon fontos nekem(igaz nem találkoztunk még,és az ország másik felén lakik,de nagyon fontos nekem)és ők ottlennének az ággyamnál a kezüket egymáséra raknám és szépen lassan elaludnék miközben mind a 2 szememből egy-egy könnycsepp csordulna ki..
Nehigyjétek hogy bolond vagyok,mostanában ilyen napom van..
csak nemtudom hova leirni vagy kivel beszélni erről..sajnos
Foglalkoztat. De nem olyan téren, hogy félek tőle, vagy várom, vagy...
Egy hatalmas rejtély, amit szeretnék megfejteni, de azt hiszem csak miután meghaltam, akkor fog sikerülni.
nem fog senki bolondnak tartani, ebben a korban ez a természetes, ott van a baj, ha nem jönnek ezek a kérdések. Felmerülnek az élet és halál nagy kérdései. Mi az ember? A születés? a halál? az elmúlás. Mi az értelme? Ki vagyok én? Ha könyvtárba mész, láthatod, sok -sok ember töprengett ezeken, ha a vallás és filozófia polcoknál nézelődsz. De sok igazi nagy irodalmi mű is ezeket járja körül. És nem lehet ezeket csak 1-1 mondattal kimondani, valóban gondolkozni kell rajtuk.
Egy életen át...
Az a legnagyobb bajom hogy nincsen senki akivel beszélgethetnék ilyenekről..
gondolkoztam a naplón,de hát az más..szinte ugyanugy bennem marad mintha nemirnám le..
ma 21:57 igen, kérdező, mindig "más" hal meg
a saját halálról biztosat nem tudunk: ezért töprengünk rajta..
Van egy 20'es kisfilm, erről szól: egy lovag - ahogy szembenéz saját halálával. Nagyon szép kisfilm, ajánlom. Szaladják István rendezte: Aranymadár a címe
a napló jó - ha megnézed, a nagy írók, mind írtak naplót
más az, ha csak gondolkodsz - és más ha le is írod
írjál - érzed majd, ahogy körbejárod a kérdéseket, hogy valahogy abban rejlik a válasz.
egy filoózófus mondta (Heidegger), pont azért, mert ezeket a kérdéseken gondolkozni kell:
"az ember lényegét tekintve kérdés, nem válasz"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!