Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Milyen foglalkozást válasszak...

Milyen foglalkozást válasszak egy indigó gyermeknek?

Figyelt kérdés
Egy aggódó édesanya vagyok. Most ment általános isibe a fiunk. Nagyon aggódok amiatt, hogy milyen élete lesz a mai világban, kiszámíthatatlan előre hogy milyen végzettséggel lehet majd jó állást kapni. Okos értelmes a kisfiunk és sok időt töltünk a vele való foglalatosságra. Most azonban tanácstalanok vagyunk, mert nem tudjuk, hogy milyen irányba tereljük. Én könyvelő vagyok vállalkozóként, a férjem pedig ügyvéd, így sokat tudunk segíteni a picinknek, hogy semmiből ne szenvedjen hiányt.Elég sok időt fordítottam a nevelésére és ezután is módomban áll, már csak azt nem tudjuk, hogy milyen irányba ösztönözzük. A férjem ügyvéd és jó a keresetünk is, de sokat hallok arról, hogy manapság kezdőként nehéz elhelyezkedni. Nem vagyok boiztos benne, hogy az az irány jó lenne neki, szerencsére a férjem hallgat rám, így Ő is azt az utat támogatná amiben közösen megeggyezünk. A fiunk eddig jó mindenben, bár sajnos nagyon sokat rajzol szabadidejében. Nem azzal van a gondom, hogy rajzol, mert a kézügyességét fejlesztenie kell, de Ő ezt nagyon sokat csinálja annyira, hogy mostanában hallottam tőle párszor, hogy festőművész szeretne lenni, amitől égnek áll a hajam szála és mondom is neki, hogy csocsinkám, abból nem lehet megélni. Nekem fontos, hogy a gyermekem teljes életet éljen anyagi értelemben is, meg tudja venni a családja számára azokat a dolgokat ami fontosak és ne legyen egy olyan nő mellette, ousztán az anyagi helyzete miatt. Ez nem lesz gond, mert már próbálom leterelni erről az útról, már csak napi 1 óra rajzolást engedélyezek neki. Az a probléma, hogy nem tudom mi az amiben a leginkább ki tudja majd bontakoztatni a jövőben a tehetségét és anyagilag is megéri. Sokat olvastam mostanában arról, hogy az indigó gyermekek milyen okosak és hogy a csodálatos képességeiket a társadalom javára fordítják, ami nagyon megfogott engem. Az indigó gyermekek nagyon értelmesek. Pár éve néhány barátnőm említette, hogy a pici fiunk is az, mert a másik gyerek látja az auráján hogy milyen szép indigó kék teljesen mint az övé, és az is indigó gyerek volt mert az egész ova arról beszélt. Egyébként a férjemmel nagyon jó képességeink vannak és magasan képzettek, tehát természetes hogy a fiunk is az. Tőletek, mint szakavadottaktól kérdezem, hogy hogyan terelitek, milyen praktikákkal az ilyen gyermeket a jó irányba ? Szerintem a villamosmérnöki pálya lenne alegjobb neki, akkor már most megveszek neki minden fizika matematika könyvet játékot hogy sziktassam a tárgyakhoz. A férjemmel eldöntöttük, hogy előképezzük, hogy később ne érje meglepetés, az adott tárgyakat előre megtaítjuk vagy megtaníttatjuk neki. Az még hab lenne a tortán, ha világmegváltó találmányai is lennének a drágánknak. Valamilyen csodagépet találna fel, amivel megváltoztatja az emberiséget jó irányban. Várom a jó ötleteiteket.
2011. febr. 17. 21:01
1 2 3
 11/26 anonim válasza:
90%

én nem mondom, hogy indigó gyerek voltam, csak azt, amit mindenki más is mondott, első sorban a "rátermett" óvónő: ez a gyerek nem olyan mint a többi! :)

engem viszont (gyanús, hogy a te gyerekeddel ellentétben) megáldott a sors olyan ép gondolkodású szülőkkel, akik tudták azt, hogy hiába terelnének pénzes szakmák felé, sose lennék boldog, ha nem azt csinálhatnám, amit szeretnék. tehát szerintem ha jót akarsz a gyerekednek, nem traktálod az anyagiakkal, pláne nem 7 évesen.

valószínű, ha nagyobb lesz, ő is gondolni fog egyre inkább arra, hogy valamiből élni kell. a másik, hogy ha te mindig rohansz, és megveszel neki adott témában mindent, a büdös életben nem tanul mértékletességet, sem azt nem tanulja meg, hogy valamiért meg kell dolgozni. mért ne lehetne ő festő, ha a szülei gazdagok - vsz. ez neki is eszébe jut majd.

aztán az is előfordulhat, hogy kinövi. gondolom, te is 7 évesen nem könyvelő akartál lenni :D

amúgy már most elkezdhetnétek rátukmálni az ügyfeleitekre az alkotásait, mondván, egyszer ebből a gyerekből még nagy ember lesz! :D

nagyon komolyan remélem, hogy megfogadod a tanácsainkat és észhez térsz.

2011. febr. 17. 21:48
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Ha az indigó gyerekek a csodálatos képességeiket a társadalom javára fordítják, akkor szerintem legyen belőle miniszterelnök.

Egyébként nagyon kamu szaga van a kérdésnek. Viszont ha mégsem kamu, akkor sajnálatra méltó nagyon, és rémísztő. Már az is, hogy vannak ilyen szülők, akik nem engedik rajzolni a hét éves gyereküket, már ennyi idős korában azon kezdenek ügyködni, hogy mi legyen ha nagy lesz... Ha hozzá tesszük, hogy ezek az emberek könyvelő és ügyvéd ráadásul, akkor rémísztő a köbön!!!!

2011. febr. 17. 21:52
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

21:13-a vagyok. Az jutott még eszembe, hogy néhány évre előre sem lehet tudni, mik lesznek a keresett foglalkozások, nemhogy 15-20 évre előre. :S Választ az ember egy képzést, aztán ha szerencséje van, akkor 2-3-4 év múlva talál is vele munkát, de lehet, hogy akkorra betelik és egy teljesen már területen lesz hiány.

Egyébként egy jogász-közgazdász családtól józanabb gondolkodást vártam volna. Ez fura, lehet, hogy tényleg kamu.

2011. febr. 17. 21:53
 14/26 BlackSword ***** válasza:
93%

Indigógyerek???? Hahhaaaaahaaaa.... Ilyen nincsen...

Kettő: Nem kell azt előképezni... Ráadásul nagyon nem lesz jó következménye, ha majd odaérnek az anyagban, és ő másként tanítja... Szóval hagyjad szépen rajzolni, mag játszani... Ha szeret rajzolni, akkor inkább építészmérnöknek tanuljon... Ott aztán addiog rajzolhat, ameddig kettőt nem lát a vonalakból... Ráadásul kicsit művészibb is a villamosmérnöknél... És akkor a kecske ia megmaradna, és a káposzta is jóllakna...

2011. febr. 17. 23:06
 15/26 anonim ***** válasza:
86%
elismerésem, profi anyag :)
2011. febr. 17. 23:24
 16/26 anonim ***** válasza:
87%

http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__magia-okkultizmus__1..

Szerintem te ugyanaz az anya vagy, csak egy kicsit kiszínezted a sztorit.De azon, hogy tudatlan vagy és buta, nem változtat semmi, az sem ha ügyvéd a férjed, te meg könyvelő vagy, és az sem ha fogalmatok sincsen arról, hogy jön be az áram a házba.Ennyi.

2011. febr. 18. 11:45
 17/26 anonim ***** válasza:
93%

"kiszámíthatatlan előre hogy milyen végzettséggel lehet majd jó állást kapni"

"nem tudjuk, hogy milyen irányba ösztönözzük"

"nem tudom mi az amiben a leginkább ki tudja majd bontakoztatni a jövőben a tehetségét és anyagilag is megéri"

"Szerintem a villamosmérnöki pálya lenne alegjobb neki, akkor már most megveszek neki minden fizika matematika könyvet játékot hogy sziktassam a tárgyakhoz."

"csodálatos képességeiket a társadalom javára fordítják" - legyen utcaseprő. Segíti a társadalom komfortérzetét. És így festhet is.

"világmegváltó találmányai is lennének." Ultraseprű 2025

"megváltoztatja az emberiséget jó irányban" Az emberiség nem változtatható. Viszont az utcakép és az ehhez kapcsolódó komfortérzet igen.

"Egyébként a férjemmel nagyon jó képességeink vannak és magasan képzettek, tehát természetes hogy a fiunk is az." Kamu, másik kérdésben is volt már ilyen elszállt gondolat. Holt buta is lehet okos szülők gyereke.

2011. febr. 18. 12:07
 18/26 anonim ***** válasza:
92%
11:45-ös, nekem is egyből ez ugrott be, annyira átlátszó volt amikor végigolvastam, örülök hogy nem csak nekem tűnt fel. Az a baj, hogy erre konkrétan már nem tudok mit írni, sajnálom azt a gyereket.
2011. febr. 18. 16:43
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

üdv, kedves kérdező!

az Asperger-szindrómás gyerekeket/autistákat szokta általában indigónak hívni az ezotéria. Onnan tudom, hogy én is az vagyok. Ha nem mástól, legalább tőlem higyje el, hogy ez nem jelent túl sok jót! Az Asperger szindróma egy születési mentális rendellenesség, és nem egy mintapélda az emberiség számára. Igaz, hogy sok Asperger szindrómás rendkívül különleges gondolkodásmóddal rendelkezik, de ugyanakkor ennek a szindrómának sokkal több hátránya van, mint előnye és ez legjobban a társadalomba való beilleszkedésnél mutatkozik meg. Ugyanis tudományos beállítottságuk miatt rengeteg támadást kapnak kortársaikól..

nem fogom többet ecsetelni, a részletes leírás megtalálható a wikipédián is, szóval ezek azok az emberek, akiket indigóknak neveznek:

[link]

Ne akarjon gyerekéből gyerekéből autistát, asperger-szindrómást, vagy indigó gyereket nevelni, ugyanis a tehetsége, tanultsága független attól, hogy milyen színű az aurája, lehet zöld, kék, rózsaszín, aranyszínű vagy narancssárga. Indigónak születni kell, de nem minden NAGY és híres embernek kötelezően indigókék az aurája, ez ettől független.

Linkelek egy pár videót Aspergeresekről, [indigókról], aztán gondolkodjon el azon, hogy érdemes volt-e feltennie egy ilyen kérdést:

http://www.youtube.com/watch?v=WsgwezeTsQY

http://www.youtube.com/watch?v=vg2IpyoCZQc&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=OV_CcmLlaw4&feature=related

2011. febr. 19. 15:40
 20/26 anonim válasza:
100%

A 7 éves gyerekednek jelenleg az álma, hogy festőművész legyen. Jól rajzol. Te lekorlátozod. Te nem őt szereted, nem neki akarsz jót, hanem magadnak, hogy veregethesd a válladat. Az egész monológodban magadat tömjénezed. Jó nagy feladata lehet veled szegény kölöknek...

7 éves. Előképeznéd villamosmérnöknek, feltalálónak. Osztán hülye-e vagy? :)

A gyakorikérdéseken keresel szakavatottakat... Mit ne mondjak, készséggel elhiszem, hogy a gyereknek átlagon felüli képességei vannak. Már ami a szük családi hármasotok átlagát illeti...

2011. febr. 20. 13:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!