Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Milyen foglalkozást válasszak...

Milyen foglalkozást válasszak egy indigó gyermeknek?

Figyelt kérdés
Egy aggódó édesanya vagyok. Most ment általános isibe a fiunk. Nagyon aggódok amiatt, hogy milyen élete lesz a mai világban, kiszámíthatatlan előre hogy milyen végzettséggel lehet majd jó állást kapni. Okos értelmes a kisfiunk és sok időt töltünk a vele való foglalatosságra. Most azonban tanácstalanok vagyunk, mert nem tudjuk, hogy milyen irányba tereljük. Én könyvelő vagyok vállalkozóként, a férjem pedig ügyvéd, így sokat tudunk segíteni a picinknek, hogy semmiből ne szenvedjen hiányt.Elég sok időt fordítottam a nevelésére és ezután is módomban áll, már csak azt nem tudjuk, hogy milyen irányba ösztönözzük. A férjem ügyvéd és jó a keresetünk is, de sokat hallok arról, hogy manapság kezdőként nehéz elhelyezkedni. Nem vagyok boiztos benne, hogy az az irány jó lenne neki, szerencsére a férjem hallgat rám, így Ő is azt az utat támogatná amiben közösen megeggyezünk. A fiunk eddig jó mindenben, bár sajnos nagyon sokat rajzol szabadidejében. Nem azzal van a gondom, hogy rajzol, mert a kézügyességét fejlesztenie kell, de Ő ezt nagyon sokat csinálja annyira, hogy mostanában hallottam tőle párszor, hogy festőművész szeretne lenni, amitől égnek áll a hajam szála és mondom is neki, hogy csocsinkám, abból nem lehet megélni. Nekem fontos, hogy a gyermekem teljes életet éljen anyagi értelemben is, meg tudja venni a családja számára azokat a dolgokat ami fontosak és ne legyen egy olyan nő mellette, ousztán az anyagi helyzete miatt. Ez nem lesz gond, mert már próbálom leterelni erről az útról, már csak napi 1 óra rajzolást engedélyezek neki. Az a probléma, hogy nem tudom mi az amiben a leginkább ki tudja majd bontakoztatni a jövőben a tehetségét és anyagilag is megéri. Sokat olvastam mostanában arról, hogy az indigó gyermekek milyen okosak és hogy a csodálatos képességeiket a társadalom javára fordítják, ami nagyon megfogott engem. Az indigó gyermekek nagyon értelmesek. Pár éve néhány barátnőm említette, hogy a pici fiunk is az, mert a másik gyerek látja az auráján hogy milyen szép indigó kék teljesen mint az övé, és az is indigó gyerek volt mert az egész ova arról beszélt. Egyébként a férjemmel nagyon jó képességeink vannak és magasan képzettek, tehát természetes hogy a fiunk is az. Tőletek, mint szakavadottaktól kérdezem, hogy hogyan terelitek, milyen praktikákkal az ilyen gyermeket a jó irányba ? Szerintem a villamosmérnöki pálya lenne alegjobb neki, akkor már most megveszek neki minden fizika matematika könyvet játékot hogy sziktassam a tárgyakhoz. A férjemmel eldöntöttük, hogy előképezzük, hogy később ne érje meglepetés, az adott tárgyakat előre megtaítjuk vagy megtaníttatjuk neki. Az még hab lenne a tortán, ha világmegváltó találmányai is lennének a drágánknak. Valamilyen csodagépet találna fel, amivel megváltoztatja az emberiséget jó irányban. Várom a jó ötleteiteket.
2011. febr. 17. 21:01
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
93%

ilyen nincs hogy indigógyerek.

és majd ő választ magának, ha eljön az ideje, take it easy.

2011. febr. 17. 21:04
 2/26 anonim válasza:
92%
Legyen statiszta az Avatarban!:P
2011. febr. 17. 21:06
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
Wtf. Szerintem hagyd, hagy csinálja azt ami majd érdekelni fogja. Persze jó ötlet, ha megtanítjátok mindenfélére, de azt hogy konkrétan mit szeretne csinálni, hagy döntse el már ő...
2011. febr. 17. 21:06
 4/26 anonim ***** válasza:
85%
mi lenne, ha indigóbaromság, meg előképzés helyett hagynátok, hogy hagy legyen gyerek az a gyerek és dönthessen ő maga, arról, hogy mit akar?
2011. febr. 17. 21:07
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, nem olvastam végig a teljes szöveget. De szerintem teljesen felesleges egy 7 éves gyereket azzal piszkálni, hogy "abból nem lehet megélni". :S Még most kezdi megismerni a világ dolgait, meg a saját képességeit, és később fog kiderülni, hogy mihez érez igazán kedvet. Az, hogy mivel akarja eltölteni az életét csak rajta kellene, hogy múljon. Lehet terelgetni, de szerintem csak annyira, hogy például felkelteni az érdeklődését a tudományok iránt (ismeretterjesztő gyerekkönyvek, sok kirándulás stb.), de elkezdeni pl. orvost nevelni belőle... az bizarr.
2011. febr. 17. 21:13
 6/26 anonim ***** válasza:
90%

Indigógyerek? Látta az aurájában??!

Ne haragudj de te minden hülyeséget elhiszel? Az anyósom óvónő és diplomás pedagógus nyugodtan megkérdezheted indigó, kristály, stb... stb... gyerek nincs, csak HÜLYE! És a szüleik ilyen baromságokat mondanak rájuk hogy ne kelljen égni miattuk.

Ahogy elnézem a leírást a te gyereked értelmesnek tűnik, akkor ne égesd már ilyenekkel!

2011. febr. 17. 21:19
 7/26 anonim ***** válasza:
89%
Ez az egész kérdés bizarr. Az a gyerek még csak 7 éves. Nincs olyan, hogy indigó gyerek. Olyan van, hogy okos gyerek, buta gyerek, hiperaktív gyerek, lusta gyerek, szellemileg visszamaradt gyerek..Stb..Olyan, hogy indigó meg kristály olyan nincs. Hagyd élni szegényt, vegyél vissza a nagyképűségedből és ne vedd el a gyermekedtől azt a lehetőséget, hogy gyerek legyen és álmodozzon.. Én királylány is akartam lenni, mag karmester és űrhajós. Mégis rendes felnőtt ember lett belőlem, normális élettel. Ha tényleg szereted a gyerekedet, hagyd hogy normálisan nőjön fel, mint a többi vele egyidős.. Ne tedd tönkre az életét.
2011. febr. 17. 21:20
 8/26 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem ez a kérdés kamu.

De ha mégsem:

Majd ő eldönti, hogy mi akar lenni. Ennyi idősen még nem lehet tudni, bármi lehet belőle. Valószínűleg minden hónapban más szakma fog majd neki tetszeni, ráér eldönteni, mikor már elég érett lesz hozzá.

Neked az lenne a "feladatod", hogy támogasd, foglalkozz vele sokat, adj meg neki mindent, amit tudsz. Ha valamiben tehetséges (és szereti is!), akkor segíts neki, stb.

De ne akarj helyette dönteni, vagy a saját akaratodat ráerőltetni. Ha kicsi is még, ő már akkor is egy saját akarattal rendelkező ember. Ha kényszeríted, hogy azt tanulja, amit te akarsz, akkor csak idegbeteg, boldogtalan felnőtt lesz belőle.

Ja, és szerintem ezt az indigó dolgot ne nagyon emlegesd a gyerek környezetében, mert barátai sem lesznek.

2011. febr. 17. 21:23
 9/26 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén remélem, hogy a kérés kamu. Ha nem, akkor a nevelési módszereken sürgősen változtatni kell. Szegény 7 évesen próbálná a gyermekkorát élni, a szülők pedig már kitűzték neki a célokat? Megértem hogy a csillagokat is lehoznátok neki az égről, de úgy érzem ez itt túlzásba van véve. Az indigós dolgot pedig direkt hagytam figyelmen kívül, de az látszik hogy önbizalomban nem szenvedsz hiányt. Az előképezés mit takar? Ha azt hogy a társainál többet kell tanulnia, meg fogja gyűlölni és jogosan. És hogy a kérdésre is válszoljak: NE válassz foglalkozást.
2011. febr. 17. 21:40
 10/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem most csak tanuljon, játsszon, szórakozzon és csinálja azt, ami neki jól esik.

Később pedig döntsön ő a saját életéről, mert joga van hozzá! Neked pedig kutyakötelességed lesz elfogadni!

2011. febr. 17. 21:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!