Iskolai problémák a Tanítónénivel?
Most 5-es a kisfiam. Eddig nem lehetett megbuktatni, bár a tanítónénink sokszor kérte tőlem, de Én nem engedtem neki. Jól nevelt, okos és szófogadó a drágám, nem értettem eddig mi a baja vele a tanítónéninek. Aztán most gondolkoztam és eszembe jutott, hogy akkor kezdődtek a problémák, amikor egyszer az egyik szülői után elmeséltem neki, hogy indigó gyerek a pici fiam. Az neki nagfyon nem tetszett, mert még ágált is ellene és azt merte állítani hogy ilyen nincsen. Én akkor rá hagytam, mégis a tanítónéni ildomos vele jóban lenni, de azóta sokszor keresztbe tett a fiamnak ! Sok fekete pontot hozott haza utána, meg kiállította a sarokba. Gondoltam majd elmúlnak ezek az idők, de most pedig meg akarja buktatni a fiam. én nem értem miért nem lehet elfogadni, hogy vannak indigó gyerekek, akik bár sokkal különben mint a többiek, de kis odafigyeléssel lehetne tolerálni az egyediségüket. Elvégre azért születtek, hogy nekünk a társadlomnak tegyenek jót.
Most azt mondja a Tanító néni, hogy mivel mert nem tud folyékonyan olvasni és a betűket sem ismeri ezért évismétlésre fogja bocsájtani. Én ezt nem értem. A kicsim sok szót már jól ki tud olvasni, igaz hogy néhány betűt kever és nem mindíg ismeri fel, de jól elboldogúlt eddig is. Én nem tudtam vagy 5-es koromig olvasni meg írni sem és pedig akkor nem volt ez a nem buktathatunk meg korszak. Büszke vagyok arra, hogy végűl jó eredménnyel végeztem el 10 év alatt a kisegítőt, mert a szüleim nem foglalkoztak velem.
Mit lehetne tenni, most vigyem át másik iskolába ? Beszéljek az igazgató nénivel ? Miért nem lehet elfogadni, hogy különlegesen értelmes a pici fiam, csak később fog előjönni, de ha erőltetik ezzel, hogy minnél előbbb tanuljon már meg olvasni szöveggel, akkor soha nem fogja kibontakoztatni különleges emberiség megváltó képességeit.
Bocsáss meg, tényleg jól olvasni és értelmezni is kell tudni már egy másodikat végzettnek. Tehát a te gyermeked hiába lesz 6-os, már nem fog semmit megérteni a tanultakból a szövegek nehézsége, bonyolultsága miatt. Ezáltal MÉG NAGYOBB hátrányba, lemaradásba kerül, ráadásul az önértékelése a mélybe esik. EZT nem szabad hagyni.
Tanácsolom, hogy egy komoly szakember vagy egy elhivatott segítő a nyáron olvastassa, segítse, mindegy mennyi pénzért, mert a lemaradás igen súlyos kárt fog okozni.
Javaslok gyerekeknek érthető, tréfás szövegeket, színműveket, fordulatos történeteket.
(Két éve nyáron egy harmadikba lépő kislány sírt nagyon, mert csak szótagolva tudott olvasni, és a Kincskereső kisködmönből napi egy oldalt haladt. Leültem vele, napi több órát, egy ügyes technikával hajlandó volt velem együtt olvasni, 4-5 oldalt haladtunk. Amikor elérkeztünk a Báró cigányos részhez, úgy olvastam neki el, hogy hetekig azon a részen nevetett és elkezdte falni a betűket a poénokra vadászva. Tehát nemcsak akarat kell az olvastatáshoz, hanem jó művek is kellenek a terítékre.)
A mai napig nem tudom eldönteni,hogy ez a kérdés komoly e,avagy sem? Arra azonban tökéletesen megfelel,hogy a téma kapcsán felmerülő gondolatainkat kicseréljük.
Szerencsés az a szülő,akinek csemetéje magas ,vagy átlagon felüli intelligenciával rendelkezik.Ugyanolyan értékes emberke azonban az a gyermek is,aki kevésbé szerencsés adottságai révén később éri csak utol társait.Adjunk neki időt erre.A mai "nem buktatós"időkben több értelmes szülőt is ismerek,akik maguk kérték az ismétlés lehetőségét gyermekük számára.Jól döntöttek,az idő őket igazolta.
Még jó hogy nem vagy, mert az csak én lehetek! :D
Sőt, én még a számokat is ismerem! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!