Iskolai problémák a Tanítónénivel?
Most 5-es a kisfiam. Eddig nem lehetett megbuktatni, bár a tanítónénink sokszor kérte tőlem, de Én nem engedtem neki. Jól nevelt, okos és szófogadó a drágám, nem értettem eddig mi a baja vele a tanítónéninek. Aztán most gondolkoztam és eszembe jutott, hogy akkor kezdődtek a problémák, amikor egyszer az egyik szülői után elmeséltem neki, hogy indigó gyerek a pici fiam. Az neki nagfyon nem tetszett, mert még ágált is ellene és azt merte állítani hogy ilyen nincsen. Én akkor rá hagytam, mégis a tanítónéni ildomos vele jóban lenni, de azóta sokszor keresztbe tett a fiamnak ! Sok fekete pontot hozott haza utána, meg kiállította a sarokba. Gondoltam majd elmúlnak ezek az idők, de most pedig meg akarja buktatni a fiam. én nem értem miért nem lehet elfogadni, hogy vannak indigó gyerekek, akik bár sokkal különben mint a többiek, de kis odafigyeléssel lehetne tolerálni az egyediségüket. Elvégre azért születtek, hogy nekünk a társadlomnak tegyenek jót.
Most azt mondja a Tanító néni, hogy mivel mert nem tud folyékonyan olvasni és a betűket sem ismeri ezért évismétlésre fogja bocsájtani. Én ezt nem értem. A kicsim sok szót már jól ki tud olvasni, igaz hogy néhány betűt kever és nem mindíg ismeri fel, de jól elboldogúlt eddig is. Én nem tudtam vagy 5-es koromig olvasni meg írni sem és pedig akkor nem volt ez a nem buktathatunk meg korszak. Büszke vagyok arra, hogy végűl jó eredménnyel végeztem el 10 év alatt a kisegítőt, mert a szüleim nem foglalkoztak velem.
Mit lehetne tenni, most vigyem át másik iskolába ? Beszéljek az igazgató nénivel ? Miért nem lehet elfogadni, hogy különlegesen értelmes a pici fiam, csak később fog előjönni, de ha erőltetik ezzel, hogy minnél előbbb tanuljon már meg olvasni szöveggel, akkor soha nem fogja kibontakoztatni különleges emberiség megváltó képességeit.
Ha ez poén kérdés, akkor vettük a lapot, bár rossz kategória. Ha komolyan kérded, (gyanítom, nem), akkor kifejteném pár gondolatomat a kérdéssel kapcsolatban.
Kérlek sorolj fel pár dolgot, amivel indigó gyerekek/felnőttek jobbá tették a társadalmunkat! Nem tudsz konkrétumokat? Gondoltam.
A fiad 11-12 évesen nem tud olvasni? Inkább különlegesen gyenge képességűnek nevezném, nem különlegesnek.
Büszke lehetsz, hogy 10 év alatt elvégezted a kisegítőt. Bár írni még ma sem nagyon tudsz. Legalább lehet tudni, hogy a fiad honnan örökölte a "különlegességét".
A tanító néni egy nagyon gonosz ember, ok nélkül osztogatja a feketepontokat naphosszat. Irigy, mert neki nincs problémás gyereke és csak egy tanári diplomára telt, nem egy kisegítős bizonyítványra. Ezért akarja megbuktatni a fiadat. Ráadásul még olvasni is meg akarja tanítani a piszok. Vidd el Waldorf iskolába! Ott hagyják kibontakozni, nem nyomják el a különleges képességeit, ami miatt annyira különb mint a többi gyerek. Ott megtanulhatja a faültetés bonyolult műveletét, elsajátíthatja a zsírkrétarajz tudományát és elvégezheti a szemétezsedés magasiskoláját. Olvasni meg tanuljanak meg az átlagos gyerekek.
Ez a kérdés már egyszer volt, csak abban kristálygyerek szerepelt, nem pedig indigó.A megfogalmazás pedig ironikus hangvételű. Tehát úgy vélem, a kérdező csupán gúnyolja az indigógyerekeket és azok szüleit.Ha esetleg mégsem így van, bár azt nagyon kétlem, akkor elnézést.
Ha viszont tényleg merő gúnyból írtad, nos, akkor rád fért volna még plusz tíz év abban a kisegítőben...
Kedves kérdező!
A kisfia, elmondása alapján diszlexiás problémákkal küzd.Ez megnyilvánulhat az olvasás mechanikájának zavarában,de ez a gyerek értelmi képességétől független.Ez a zavar viszont a tanulás folyamatát lelassithatja.Ma már jó módszerek vannak ennek a problémának az oldására.Pl.a kineziológia.
azért ismerni a betűket első osztály...
folyékonyan olvasni még alsóban..
én is buktatnám..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!