Most akkor mi lesz 2012-ben? Kérlek, kíméljetek a hülyeségektől, nem a hagyományos "világvégére" gondolok.
08:48
Azért "akkora nagy baromság", mert bizonyították az ellenkezőjét, és ebben a kozmológusok nagyjából egyet is értenek!
A naprendszer 4.6 milliárd éve, csillagközi por, és gázfelhőből alakult ki, először a nap anyaga, a gravitációs vonzás miatt, majd a maradék anyagból először bolygókezdemények, majd ezek gravitációjuk miatt hízni kezdtek, és ezt teszik a mai napig is, csak úgy mint a föld.
A bolygókeletkezési elméleteket 4. osztályba sorolta Descartes, majd foglalkozott ezekkel később Kant, Laplace, Jeans, Hoyle.
A IV. elmélet felveti annak lehetőségét, hogy a bolygók a napból szakadtak ki, de ezt a későbbi KUTATÁSOK cáfolták!
"IV. osztály: Egy csillag túlságosan megközelítette a Napot, és ennek hatására a Napból vagy a csillagból anyagfelhő vált le, amelyből később a bolygók keletkeztek. Ez az elmélet nem egyeztethető össze az izotópok észlelt gyakoriságával, és egyéb szempontok miatt is cáfolható."
Én meg pont azon gondolkodtam, hogy ezt a maya naptárt nyilván egy akkor élő, főnök(értsd: az akkori maya birodalom vezetője) által támogatott, vagy nagyra becsült csillagász/jós/jövendőmondó jegyezte fel, szerkesztette meg.
Most nem akarom senki agyát húzni a hülyeségeimmel, de szerintem teljesen helyt álló dolog az, hogy az egyetlen hozzá értő meghalt a naptár írása közben(később pedig nem folytatták). Nyilván bölcs embernek kellett írnia, a bölcsek pedig öregek, lehetséges hogy végelgyengülésben halt meg az illető. De ezt persze pont 2012nél. Ha esetleg pár hónappal később hal meg lehet hogy csak 2020ban lenne ekkora felfordulás a világ végével kapcsolatban, ha pár hónappal előbb akkor lehet hogy 2000ben már rég túl lettünk volna a dolgon.
De nagyon sok oka lehet annak, hogy nem pont ebben évben akarták befejezni a naptárt, és mégis íg történt:
Pl. -támadás érte őket, megölték azt az embert
-jöttek a hódítók
-katasztrófa történt(földrengés, vulkánkitörés,
hurikán, stb)
- valaki meghalt
stb.
Lehet hogy ez az én hülyeségem/kifogásom az ellen, hogy jó pár éve valaki megírt egy naptárt, és megjövendölte pont 2012re a világvégét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!