Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hiszel a Lélek Halhatatlanságá...

Hiszel a Lélek Halhatatlanságában vagy a halál utáni Életben?

Figyelt kérdés
tegnap 11:49
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel én is így vagyok.

tegnap 15:29
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen hiszek.
tegnap 15:46
 13/21 anonim válasza:
100%
A halál csak egy ajtó, amin kilépünk a földi világból és haza megyünk. A tudat/lélek örök, nincs vége, nem szűnik meg.
tegnap 16:25
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Erről van egy aranyos kis iromány, linkelem ide.

[link]

Naszóval, valami biztos van. Én személy szerint keresztényként úgy gondolom, hogy halálom után lesz élet. De viszont a reinkarnáció se elvetendő gondolkozás számomra.

tegnap 17:26
 15/21 anonim ***** válasza:
0%
#14: ezt nem gondolhattad komolyan...
tegnap 17:43
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
#15 miért, mi a problémád?
tegnap 17:56
 17/21 anonim ***** válasza:
0%

#16: több sebből vérzik az analógia.

Másrészt az, hogy valamiben nem vagyunk biztosak (illetve konkrét példa van arra, hogy valaki tévedett valamivel kapcsolatban), semmilyen formában nem validálja, hogy akkor bármit el lehet hinni. Innentől nem tudom, ezzel mit szeretnél ezzel alátámasztani.

Egyébként a kereszténység, vagyis a testi feltámadásba vetett hit elég nehezen egyeztethető össze a reinkarnációval.

tegnap 18:04
 18/21 anonim ***** válasza:
72%
#17 ha tudnád, a biblia egy teljesen jelképes iromány. Attól, hogy mit ír, nem zár ki semmit. Az evolúciót se s a reinkarnációt sem szerintem. Ugyan úgy lélekről van szó mind a két esetben, nem testi feltámadás lesz, mint jézusnál.
tegnap 18:26
 19/21 Szervizmérnök úr ***** válasza:
49%

2. "Már például Amerikában idegsebészek is azt vallják hogy igazak a halálközeli élmények."

A bulvár azt vallja, hogy neked ezt így bemesélik és elhiszed, mert ezt szeretnéd hinni.

Különben sem mondtál semmit, a halálközeli élmények tényleg igazak, hiszen vannak, mint ahogy narkotikus élmények is vannak.

Egyik nagy klasszikus kábítószer-élvező volt Buddha, akinek ópiumos látomásait szívták az emberek, máig amiatt szív mindenki, annyi hülyeséget összehordott.

Nem is csoda, mielőtt híres lett, a környékbeli falvakban hajléktalanként csavargott, zavaros tekintettel, ugyanis őrült volt egyébként. Csak akkoriban az őrültekre szentként tekintett a bamba nép, egyszerűen nem tudták értelmezni a "furcsaságot", csak valami szentséges adottságként. De kicsit elkanyarodtam.

Kórházi statisztikák szerint nagyjából az újraélesztettek 10 %-a számol be halálközeli élményekről, amiben voltaképpen semmi misztikus nincs, az agyműködés sajátossága.

Az oxigénhiány okozza a "világosság" látomását is, ezt bárki tapasztalhatja, amikor kimegy a vér a fejéből. Régen, egy iskolai ünnepségen magam is tapasztaltam, amikor sokat kellett állni a napon.

Nagyobb probléma, amikor valaki az oxigénhiány miatt agykárosodást is szenved, amiből már úgy jön vissza, hogy ő mondjuk Szent Péterrel kokettált és ezt utána már senki nem tudja neki megmagyarázni, hogy csak az agykárosodás mondatja vele. Hiszen sérült a processzor, nem tudsz már vele értelmesen beszélni.

A halálközeli élményekről szóló kiszínezett, bulváros, sok esetben anyagi érdekeltségű történetek (könyvet ír az ember, amiből bevételt termel, ebből élnek sokan, az emberi hiszékenységből), szerintem nagyon szánalmasak.

Lehet, valamikor fiatalabb korban még engem is jobban be tudtak etetni, de ilyen mesékből ki kellene nőni az embernek, egy idő után.

tegnap 21:50
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Energia nem vesz el csak atalakul. Szerintem tortenik valami. Es ez engem amugy halalra remit. Komolyan. Az hogy meghalok es egy pihenteto sotetseg jon az olyan megnyugtato. De sajnos biztos vagyok benne, hogy tobbszor leszuletunk…
tegnap 22:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!