Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért vannak ellentétek a...

Miért vannak ellentétek a világban: élet-halál, jó-rossz, szeretet-gyűlölet, stb.?

Figyelt kérdés
jan. 4. 07:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Az emberi természet miatt és csak az emberi fejekben. Objektíve nincsenek ilyesmik.
jan. 8. 15:00
 12/16 anonim ***** válasza:

Szervízmérnök úr, egy tükröt legyen szíves beszerezni.

Nyelvtanba akkor szokott az ember belekötni amikor másra képtelen.

Mellesleg a nagybetű nem csak ordibálás lehet, főleg ha csak egy-egy szóról van szó. Mivel ez nem egy richtext felület, és nem enged aláhúzást, félkövér szedést, ezért csak a nagybetű marad bárminemű kiemelésre. A felkiáltó jel meg egy kb ébresztőnek lett szánva Neked, de naiv volt tőlem azt gondolni hogy a "szoftvered" megnyílásra képes.

Nincs ezzel semmi baj, te ezt a szerepet játszod az életben.

"Gondolom, te is úgy képzeled, hogy a tudomány hozzád képest visszamaradott."

Megint valóságot adtál egy fogalomnak. Nincs olyan hogy "A Tudomány". Van egy pár módszer amit sok ember követ, több-kevesebb sikerrel, hibával, egyéni stílussal.

Mindenesetre nem magamról beszéltem elsősorban, ez Lamarck elmélete amit kb hülyeségnek címkéztek sokan és elvetettek. Most meg "a tudomány" egyre több olyan mechanizmust talál ami kezdi alátámasztani az elméletét, ti. hogy nem is annyira véletlenek azok a mutációk. A szükség, az akarat, a tudatosság egyre inkább úgy tűnik hogy befolyásolja milyen tulajdonságai lesznek a leszármazottaknak, ahogy azt Lamarck feltételezte.

Amúgy szép kis leszólás olyantól aki ilyen alacsony hasznosságú kommenteket szokott adni.

jan. 8. 15:04
 13/16 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

12. "Amúgy szép kis leszólás olyantól aki ilyen alacsony hasznosságú kommenteket szokott adni."

Másba már nem tudsz belekötni, provokálni, ez elég gyenge. Tudtad, ha ezotéria szekcióban szólok, ezoterikus babonák ellen, nyilván leminősítenek.

Ami még hagyján, ha tisztességesen csinálnák, de még az sem megy. Itt van olyan is, aki notórius módjára támadt ellenem, skizoid módjára, több logint is használva.

Amelyik még szakmai szekcióba is utánam jött és őrült módjára visszakereste a válaszaim, több hónapra visszamenően, ahol váratlanul egyszerre 3-4 piros minősítés jelent meg. Ezt egy ember csinálta. Normális? Tisztességes? Hibátlan szakmai válaszok, melyekben csak segítettem másoknak, több évtizednyi tudás és tapasztalatok átadásával.

Mindezt azért, mert ő realista válaszokat nem bír elviselni.

Mert ilyen szánalmas, gyerekes játékokban éli ki magát. Ez egy szellemi szint? Engem igazol csak. Ezoterikus.

Meg amelyik tartalmat nem is néz, csak meglátja a nickem és már nyomja.

Meg amelyik privát üzenetben kóstolgatott, sértegetett, de alaptalan hülyeségekkel, mert van egy ilyen komplexusa, erre élvez, ha piszkálhat másokat, gyűlölködhet, mert amúgy nem áll vele szóba senki. Egyik mantrája volt, hogy az én alacsony minősítésemen gúnyolódott többször is, holott ő volt az egyik, melyik erősen dolgozott ezen.

Egyszer elmagyaráztam neki, utána nem reagáltam a zaklató üzeneteire, nem normális az ilyen.

Jó, ezt én vállaltam, nem bújok "anonimitás" mögé, sőt minden ilyen sunyi és igazságtalan szemtelenkedés arra ösztönöz, hogy azért se hagyjam magam elüldözni innen, én ráérek.

De attól még jellemtelen, szellemileg nem egészséges dolognak tartom.

Nézd, itt te szóltál hozzám, tök feleslegesen. Engem nem érdekelnek a zavarosságaid, elborult dolgaid, valaki mást terhelj ezekkel, aki kíváncsi rá.

Volt egy kérdés, amire megosztottam a saját véleményem és élettapasztalatom, ez csak ennyi.

jan. 8. 17:50
 14/16 anonim ***** válasza:

Szervízmérnök uraság,

"Itt van olyan is, aki notórius módjára támadt ellenem, skizoid módjára, több logint is használva"

Ez elég paranoid gondolkodás. Ettől érzed fontosnak magad?

"Mert ilyen szánalmas, gyerekes játékokban éli ki magát."

Az ilyen játékokhoz legalább két ember kell. Ha belemész, semmivel sem vagy magasabb szinten a másiknál.

"több évtizednyi tudás és tapasztalatok átadásával."

Van itt mellény rendesen. Miből gondolod hogy másnak nincs? Akár ezotériából? Már ott hibádzik a gondolkodásod hogy azt hiszed csak a tudomány létezik és valid. Ha tényleg mérnök vagy, tudom honnan jössz, voltam sokáig ott is. BMEn mérnökként végeztem anno és jó szakemberként dolgozom máig. De tapasztaltam pár dolgot az évtizedek során és látom hol van a tudomány haszna és határa, és hogy az csak egy eszköz ami a valóság egy elég korlátozott szeletére alkalmazható csak. Ha belezárod magad, vak leszel a valóság nagyrészére. Észre se fogod venni mindazt ami azon kívül van. Pedig más is létezik.

A kis monológodból hatalmas megkeseredett sértettség árad, és talán emiatt, zárt gondolkodásmód. Ez befolyásolja az empátiakészségedet, józan ítélőképességedet, más nézőpontok megértésének képességét és hosszútávon teljes elszigeteltséghez vezethet. A tudományod pl ebből hogyan segít kimászni?

jan. 8. 19:13
 15/16 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

14. Amilyen rosszindulatúan forgatod ki a szavaim, téged minősít. Pont ennyit ér a többi szöveged is, egy nagy semmit. Nincs jobb dolgod, foglalkozhatnál valami értelmes dologgal, csak provokálsz itt feleslegesen. Én nem szóltam hozzád, csak egy kérdésre válaszoltam.

Utána a provokációdra válaszoltam.

Kínos lehet gondolom, az emberek nem kíváncsiak a süket szövegedre, hátad mögött kinevetnek. Itt próbálsz befurakodni, azt is elég sikertelenül.

Kérdésre válaszolj inkább, ne velem foglalkozz.

Idézet a szabályzatból:

--------------------

Ha választ írsz, kérjük, vedd figyelembe be a következőket:

- Kerüld az offolást! A válasznak legyen köze a kérdéshez.

- Ha már valaki megfogalmazta előtted, amit te szerettél volna, ne írd le még egyszer ugyanazt, csak egészítsd ki az újabb információkkal! Ha egyetértesz egy korábbi véleménnyel, értékeld le az ikonok segítségével!

- Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre! Mások válaszáról a véleményed a válasz értékelésével fejezheted ki.

jan. 8. 20:20
 16/16 Juliusz48 ***** válasza:
Az ellentétpároknak csak együtt van értelme. Ha nincs "nem" érdemes kimondani az "igen"-t. Tudod ha nem fingottál, de nincs olyan hogy nem, akkor igennel válaszolhatnál csak? Ha nem létezne a "rossz" jelentene valamit is a "jó"?
jan. 10. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!