Szerintetek igaz, hogy a szeretet ellentéte nem a gyűlölet?
Azt mondta valaki, hogy megnyugtatja az, hogy gyűlölöm, és hogy hiába tagadom még magamnak is, akkor is számít nekem valamit, mivel a szeretet ellentéte nem a gyűlölet, hanem az, ha nem érzek semmit, annál pedig a gyűlölet is jobb.
Szerintetek van benne valami?
Hát.. azért ha én választhatnék, hogy gyülöljön valaki, vagy ne érezzen semmit, akkor inkább ne érezzen semmit! :D
Kivéve ha szerelmes vagyok az illetőbe, és ő nem viszonozza, akkor inkább gyűlöljön mintsem semmit se érezzen.
elsővel e4gyet értek
még annyit hozzá tennék, hogy van egy olyan mondás, hogy: csak azt tudod gyűlölni, akit előtte szerettél
A szeretet ellentéte tényleg nem a gyűlölet. Szokták is mondani, hogy a kettőt egy hajszál választja el. Amúgy nekem vot két ismerősöm, akik utálták egymást, és a végén összejöttek (20 év körül voltak) és ma boldog házasok, tehát tényleg van benne valami :D
Bár így beegondova mind a kettő egy emebr iránt tanúsított elég erős érzés, míg a közöny ennek teljesen ellentéte. Talán a gyűlölet elentéte is a közöny?
Én is számtalanszor olvastam / hallottam azt, hogy a szeretetnek a közöny az ellentéte, de nem tudom megérteni.
A melegnek sem ellentéte a hideg, ugyanis amit mi hidegnek hívunk az egyszerűen a meleg hiánya. Tehát ebből következtetvén, a közöny sem lehet a szeretet ellentéte, mert a közöny egyszerűen a szeretet hiánya, ahogyan a hideg is a melegnek a hiánya.
Ezt az összes érzelemre rá lehetne húzni, nem csak a szeretetre, gyűlöletre, hanem irigységre, boldogságra, jóllakottságra, viszketésre.. akármire.. Ennyi erővel simán lehetne mindegyik érzelemnek a közöny az ellentéte, mivel a közöny az egy semleges állapotot jelöl. Tehát ahogy már egy másik válaszoló is kifejtette, a közöny simán lehetne a gyűlölet ellentéte is, de akkor mi lenne a gyűlölet ellentéte, ha a közöny a szereteté?
Olyanról meg nem tudok, hogy valamilyen fogalomnak több ellentéte legyen.
Egyszerűen baromság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!