Gyűlölet vagy szeretet? Mi a véleményetek melyik az
erősebb? Mikor melyik hasznosabb?
A szeretet sokkal-sokkal erősebb. A gyűlölet pedig soha nem hasznos: negatív érzelem, leginkább azt viseli meg lelkileg-fizikailag, aki átéli.
2013. jún. 13. 11:48
2/10 A kérdező kommentje:
én valahogy úgy vettem észre, hogy a gyűlölet egy jó sprinter, "400 m-es futó", a szeretet meg "ultra maratonista". Más érdemeket képviselnek. Az élethez meg mindkettő kell, csak fontos a megfelelő egyensúly.
Egyértelmű melyik a hasznosabb..:) Szeretettel ezerszer több dolgot végig lehet csinálni, mint gyűlölettel. Ráadásul a gyűlölet nem csak valakire van kivetítve, hanem magadat is marod vele belülről, spanolod magad rajta csak.
De ha belegondolsz, a gyűlölet sokszor azért jön létre, mert igazából szeretet. Pl valakit azért gyűlölni, mert tudnád szeretni is..
És hogy melyik az erősebb..nehéz kérdés, de szerintem a szeretet, de mivel én nem gyűlölök senkit, csak szeretek, így nem teljesen megalapozott a véleményem. Sokkal jobban tudna válaszolni egy olyan erre a kérdésre, akivel olyan dolgok történtek, amiét van oka gyűlölni ( család lemészárlás, rabszolgának eladás, stb).
2013. jún. 13. 11:58
4/10 A kérdező kommentje:
Sajnos nekem van olyan keserű életélményem, amely miatt a gyűlöletre is okom van. Sokáig próbáltam lefolytani mert nem szép dolog, de nem tehetek ellene. Így csak rosszabb folyton kikívánkozik belőlem.
Akkor miért fojtod el? Engedd ki magadból. Pszoichológus, napló írás, egy lelkizős beszélgető társ..vagy a gyűlölet gyökerének megkeresése és semlegesítése?
2013. jún. 13. 12:06
6/10 anonim válasza:
A szeretethez mindig kevesebb energia kell, mint a gyűlölethez!
2013. jún. 13. 13:47
Még a szavakban is benne van: gyűl-ÖLET ; szer-ETET.
A gyűlölet, harag feszülséget okoz, ami hosszabb távon betegséghez vezet.
A szeretet erőt ad, éltet, táplál.
A gyűlölet sosem lehet hasznos.
2013. jún. 13. 14:55
2013. szept. 19. 18:45
Én hivő ember vagyok mégis úgy érzem hogy a földi (sátán által leuralt) világunkban a gyűlölet jóval erősebb mint a szeretet.
2017. okt. 18. 15:27
Sajnos s gyűlölet jogos,amikor valaki tönkre teszi az életedet.Ilyenkor fel kell állni,le kell sz.rni és gondolni sem kell rá.Csak arra,hogy megmutatod jobb vagy,mint amilyennek látni szeretne.Van,akit szerethetsz bármennyire,semmire sem fogja értékelni-de ez legyen az ő baja.
okt. 19. 14:31
Kapcsolódó kérdések: