Hogyan lehet fejleszteni az empátiát? Ha lehet, akkor érdemes szerintetek?
"Szívtelen" embernek tartom magamat. Önző is vagyok, sok helyzetben. Nem igazán érdekel a többi ember sorsa, elsősorban a saját hasznom és boldogságom érdekel a hétköznapok során. Ráadásul ha hallok egy halálesetről, akkor nem érzem úgy, hogy ez olyan szomorú dolog lenne, mert hiszek a túlvilágban.
Van olyan, hogy megbántom a barátnőmet vagy bárki mást, de nem érzek kellő bűntudatot és ez zavar. Egyébként ezen kérdés tizedik kommentjének utolsó szaval inspirálták kérdésemet. 18/F
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__42206..
Az jó,hogy ezt felismerted.A dolog 90%-ban ott akad el,hogy valaki nem képes érzékelni ezt önmagával kapcsolatban vagy hárít,tagad.
Az,hogy foglalkoztat,már önmagában arra utal,van benned empátia,esetleg nem tudod kimutatni kellőképp-fiatal vagy ez még sokat fog változni.
A sorsáért mindenki magának felel,viszont arra ügyelni kell,hogy senkinek az életét nem rongáljuk a saját hülyeségeink miatt,hanem megoldjuk magunkban azokat.Természetesen segíteni lehet és kell,de nem megoldani helyette a dolgokat.Az,hogy nem érzel bűntudatot,attól is függhet,milyen súlyú a dolog és te esetleg úgy élted meg,hogy nem bántásnak szántad,a másik mégis annak vette.Én az ilyen esrtekben nem tudok,másként persze nagyon is...azt nem tudom,magát az érzést,hogy kell fejleszteni,itt inkább a helyes lépés meghozatala számít-tudj bocsánstot kérni.
Szerintem azon meg ne problémázz,hogy egy random haláleset vagy bűntény hallatán nem sírod el magad-lehet ez sokaknak nem fog tetszeni,de szerintem teljesen abnormális dolog,amikor valaki pl azt kommenteli "végigsírtam az órás videót".Segítő hivatást végzek,őszintén örülök,ha valakinek jobbá fordul az élete,de nekem a fentebb említett szélsőséges reakciók nagyon nem őszinték olyan emberek felé,akikhez érzelmileg nem kötődünk.Persze lehet sajnálni egy esetet,de amikor valaki ennyire túltolja,ott fejben van valami személyes probléma ami nem az a másik ember felé szól-őszintén megmlndom Én erre konkrétan haragszom is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!