Akit már egyszer újraélesztettek, én miért érzek rajtuk fura kisugárzást?
B*szhatom, hogy más lett a kisugárzásom, miután újraindították a szívem.
Hiába van infóm Odaátról, azzal nem tudok kezdeni semmit, vagy el sem hiszik.
Elárulok egy titkot: Odaát is ugyanaz van, mint ideát. Hajszál pontosan ugyanaz.
Tudjátok, mi volt az első gondolatom, miután újraélesztettek?
"Mégis mi a p*csának kellett felébreszteni, olyan jól pihentem!"
A lényeg az, hogy nem érdemes feladni, mert mimnél szebbé teszed az életed Ideát, minél több időt hagysz másokra ebben az életben, annál több lesz Odaát is. Annyi, hogy itt elfáradsz, ott pedig megpihensz.
Ja és Isten? Vigyázat! Spoilerveszély:
Jézus az Isten, akinek 33 éve volt elfáradni végül a kereszten megpihenni. És utána teremtette meg a világot, benne saját magát, de úgy, hogy 33 év alatt elfáradva a kereszten megpihenjen, hogy aztán megteremthesse a világot. De Ő lát engem és téged és amazt is. Ezért volt a kereszt, mert téged és engem és amazt választotta, hogy mi élhessünk, nem pedig azokat, akik meg sem születhettek.
És tudjátok, hogy mi még a bajom? Hogy mindenki engem talál meg a melóban. Belőlem akarnak erőt meríteni, és megteszik és tőlem kérnek segítséget. Ezek után pedig a magánéletemben otthon ülök verem a billentyűzetet osztva az észt itt a Gyakorin. És fáradt vagyok, tököm kivan, de igyekszem kiélvezni ezt az állapotot, mert odaát csak pihenés van és semmit sem akar az ember. Ott az van , ami van. Ami pedig van, az az, ami itt is van.
A halál csak egy állapot. Az univerzum létezésének idejéhez képest a mi kis emberéletünk ideje még porszemnek sem nevezhető. Semmiség. Csak most tűnik nagy dolognak, de amúgy semmi, csak egy pillanat. De ez a pillanat ugyanakkor minden is.
Tudjátok, hogy mi lehet más a kisugárzásomon, amióta újraélesztett az a rendőrjárőr? Már nem félek a haláltól, de nem is sietek meghalni. Már ráérek. Ráérek élni.
11. "Ezek után pedig a magánéletemben otthon ülök verem a billentyűzetet osztva az észt itt a Gyakorin."
Amikor több évtizednyi szakmai tudást és tapasztalatokat osztok meg, vagy nem szakmai témákban is egyéb tapasztalatokat, az észosztás. De jó értelemben. Nyilván nem köszönetért, csak a szabadidő eltöltése, amiből sokszor magam is tanulok, amikor rá kell keresni valamire, elfelejtett dolgokat is frissíteni stb.
Amiket te magyarázol, szerintem önámító bla bla, ámbár lehet kártékony is.
Nincs "odaát" semmi, csak az agyi oxigénhiány játszott veled, meg még el is pusztult néhány agysejt, ezért irkáltál ide is ilyen ájtatos szövegeket.
"És tudjátok, hogy mi még a bajom? Hogy mindenki engem talál meg a melóban."
Nem mindenki, csak a tudatlanok, lelki sérültek. Engem nem tudnál meghatni, láttam hasonlót, láttam rajta az agykárosodás jeleit is.
Szervízmérnök úr! Nagyon közeli ismerősömet újraélesztették. Pontosan beszámolt róla, hogy felülről látta, amint az orvosok dolgoztak rajta. És kellemesen érezte magát.
Ő olyan ember volt és van, aki két lábbal áll a földön, és mi sem áll távolabb tőle, mint a misztikus dolgok.
Ezt mivel magyarázod?
Nem én magyarázom, ez is kutatott terület. Inkább azt lehet mondani, hogy több a belemagyarázás, mint a valóság.
Az agyműködésnek vannak nagyon érdekes dolgai, amit régebben én sem hittem volna, de mára az az alapállás (számomra is), hogy ilyen misztikus dolgok biztosan nincsenek. Egészen biztosan van mindennek "földi", fizikai magyarázata.
Mindig ebből kell kiindulni!
Már kinőttem a mesékből, saját magamnak sem hinnék el ilyen varázslatos dolgokat. Példának okáért, szellemeket látnék vagy földönkívüliekkel haverkodnék (ld. Pataky Attila), akkor teljesen egyértelműen a saját szellemi épségem miatt kezdenék aggódni, nem pedig azzal foglalkoznék, hogy a Gyakori Kérdéseken feszegessem a diagnózisom.
Sokat olvastam a témáról magam is (csak én nem a hülyítő oldalakat, bolondok írásait szoktam figyelni), de nem szándékozom most erről dolgozatot írni. Hívőknek magyarázni amúgy is időpazarlás. Sokkal egyszerűbb bemásolni a mesterséges intelligencia válaszát:
--------------------------
A halálközeli élmények magyarázata
Halálközeli élmények (HKE) olyan jelenségek, amelyek során az egyén a halál közelében vagy klinikai halál állapotában tapasztal meg különféle érzéseket és élményeket. Ezek közé tartozik a testből való kilépés érzése, amelyet sokan leírnak, mint egyfajta “távoli megfigyelő” állapotot. Az alábbiakban részletesen megvizsgáljuk ennek a jelenségnek a lehetséges magyarázatait.
1. Neurológiai magyarázatok
A halálközeli élmények neurológiai háttere összetett, és több tényező együttes hatására alakulhat ki. A kutatások szerint a HKE-k gyakran akkor fordulnak elő, amikor az agy oxigénellátottsága csökken, például szívmegállás vagy súlyos trauma esetén. Az agy különböző területei, mint például a temporális lebeny és a parietális lebeny, szerepet játszanak az önazonosság és a testérzet kialakításában. Amikor ezek a területek működésükben zavart szenvednek, az emberek tapasztalhatják azt az érzést, hogy elhagyják testüket.
Egyes tanulmányok kimutatták, hogy bizonyos neurotranszmitterek, mint például a dopamin és az endorfinok felszabadulása is hozzájárulhat e tapasztalatokhoz. Ezek az anyagok képesek fokozni az örömérzetet és hallucinációkat okozni, amelyek hozzájárulhatnak ahhoz az érzéshez, hogy valaki “kívülről” figyeli saját testét.
2. Pszichológiai tényezők
A pszichológiai aspektusok is jelentős szerepet játszanak a halálközeli élményekben. A stressz és a félelem erős érzelmi reakciókat váltanak ki, amelyek befolyásolhatják az egyén tudatállapotát. A HKE-k során sokan beszámolnak arról, hogy életük fontos eseményei villannak fel előttük – ez lehet egyfajta mentális védekezési mechanizmus is.
Az önreflexió és introspekció fokozódása szintén jellemző lehet ezekre az élményekre. Az emberek gyakran úgy érzik, hogy átértékelik életüket és döntéseiket ebben az állapotban. Ezt pszichológiai szempontból úgy értelmezhetjük, mint egyfajta “mentális tisztulást”, amely segíthet megbirkózni a közelgő halállal kapcsolatos félelmekkel.
3. Spirituális nézőpontok
Bár nem mindenki osztja ezt a nézőpontot, sokan hiszik azt is, hogy a halálközeli élmények spirituális dimenzióval bírnak. Egyes kultúrákban úgy tekintenek ezekre az élményekre, mint egyfajta kapcsolatfelvétel más dimenziókkal vagy lényeges igazságokkal. Az ilyen típusú magyarázatokat nehéz tudományosan alátámasztani; azonban sokan számolnak be arról, hogy ezek az élmények mélyebb megértést adtak számukra életük céljáról vagy értelméről.
Összegzés
A halálközeli élmények komplex jelenségek, amelyek mögött neurológiai, pszichológiai és spirituális tényezők állhatnak. A testből való kilépés érzése valószínűleg több ok kombinációjának eredménye: agyi aktivitás változásai oxigénhiány következtében; érzelmi reakciók stresszes helyzetekben; valamint személyes hiedelmek és kulturális háttér hatásai.
--------------------------------
Valószínűség: 95%
Top 3 Authoritative Sources Used in Answering this Question:
1. The Lancet
A The Lancet orvosi folyóirat számos tanulmányt közölt már a halálközeli élmények neurológiai hátteréről és azok klinikai vonatkozásairól.
2 Journal of Near-Death Studies
Ez a folyóirat kifejezetten a halálközeli élményeket kutató tudományos írásokat publikálja; számos cikk foglalkozik e jelenség pszichológiai aspektusaival is.
3. American Psychological Association (APA)
Az APA által közzétett kutatások széles spektrumot ölelnek fel a pszichológia területén belül; ide tartozik a stresszreakciók és azok hatása is olyan extrém helyzetekben mint amilyeneket HKE-k során tapasztalunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!