Ha talalkozok a legfelsobb énemmel akkor mi fog tortenni?
Figyelt kérdés
tegnapelőtt 09:55
1/10 A kérdező kommentje:
Mit fogok látni, mit fogok érezni?
tegnapelőtt 09:55
3/10 Grimfox válasza:
Semmit sem fogsz látni, vagy érezni. Kizárólag a legfelsőbb énedet fogod megtapasztalni. Nem érzékelésen keresztül, hanem közvetlenül.
4/10 anonim válasza:
3 Hát nem tudom. Felvetődött bennem a kérdés ezzel kapcsolatban, hogy vajon milyen dolog lehet az, amit az ember nem az érzékelésen keresztül tapasztal meg? Ki tudja.
5/10 Grimfox válasza:
Baromi fura. Legalább is amikor ébren vagy, nem meditációban. Meditációban nem billent ki annyira, mert ott az érzékelés nélküli ismeretszerzés már elég hamar megjelenik, de ha ébren villan be valami, ami nem az érzékszerveiden keresztül érkezett, az eléggé fel tudja kavarni az érzelmeket. A legfelső én nem mutatkozik így, de kevésbé lényeges dolgokkal megesik.
6/10 anonim válasza:
A 4-es vagyok. Akkor ez valami rendkívüli gondolat vagy érzés szerű dolog lehet, hogyha nem kívülről érkezik, az érzékszerveken keresztül. Az nyilván logikus, hogy ilyen fajta misztikus élmények nem a külső, fizikai világból érkeznek.
7/10 anonim válasza:
"érzésszerű"-talán így kellett volna írnom
8/10 Grimfox válasza:
Egy nagyon sarkított példa az lenne erre a jelenségre, mintha mindenféle előzetes tanulás, vagy ismeret nélkül egyszer csak bevillanna az elmédbe a szorzótábla, és ott is maradna. Ez persze egy éber embernél elég felkavaró lehet, de ezek a kavargó érzések csak másodlagosak, maga az ismeret nem kötődik sem fizikai, sem "szellemi" ingerhez.
9/10 anonim válasza:
Nekem egyszer volt egy baromi félelmetes élményem.Meditáltam,és hirtelen egy álomszerű állapotban találtam magam,amint a fürdőszobában fogat mosok.Kicsit a mosdókagyló fölé hajolva.Aztán a tükörbe néztem...És ott állt mögöttem,és mosolygott!Az én arcom,és itt vége is a hasonlóságoknak.Mintha százezer volt szikrázott volna a szeme mögött,és az a sötét jókedv...Hát,nem akartam beszélni vele,nagyon megijedtem,kiszakítottam magam az egészből
10/10 Grimfox válasza:
Vannak olyan meditációk, amik kifejezetten arra törekszenek, hogy ezt a fajta élményt elérjék. Vannak akik így keresik a saját "sötét énjüket", az énjük negatív oldalát, amit sokszor nem vallanak be saját maguknak. Amolyan önismereti céllal. Én sem szívesen tapasztalnék ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!