Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A Göbekli Tepe hogy lehet...

A Göbekli Tepe hogy lehet 12000 éves építmény, amikor az emberi civilizáció Kr. e. 4000 körül, vagyis 6000 éve kezdődött?

Figyelt kérdés

nov. 9. 13:37
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:
Szerintem túlságosan forró ma az éghajlat.
nov. 15. 02:15
 32/35 anonim válasza:
Én ezt úgy tudom, hogy a Sumér civilizáció volt az első, akik nagy falvakban, városokban éltek már, vagyis olyan fejlettek voltak, hogy nagyobb területen több ezer, akár tízezer ember is élhetett. Meg hát nekik van sz első írásos emlékük. Attól függetlenül előttük több ezer évvel is építhettek templomokat, kisebb falvakat stb
nov. 21. 15:03
 33/35 Meton ***** válasza:
100%

Oké, azért ezzel van egy kis probléma. A sumérok kövekre írtak, így az fenn maradt. A hunok botokra írtak, ami legfeljebb pár évig marad meg, de tudtak írni. Az építéshez nem követ használtak, hanem fát, bőrt, meg hasonló nem annyira tartós anyagot. És persze Amerikába is eljutottak valahogy az emberek. Szerintem ott kellett, hogy legyen valamilyen civilizáció. Ami a sumérokat illeti, én az emberek terjeszkedési irányából indulok ki. Ha Afrikából indultak, akkor Egyiptom előbb volt, aztán jött Mezopotámia és India, majd Kína. És akkor el kell gondolkozni még Indonézián is. Ott valaha kontinens volt, csak ahogy a víz emelkedett, csak szigetek maradtak.

És van még egy lényeges dolog. Ha két civilizáció találkozott, akkor az erősebb megsemmisítette a gyengébbet. Az írást, nyelvet, vallást, minden tudást. Nem átvette, hanem elpusztította. Jó példa erre Egyiptom. Semmi nem maradt belőle, csak amit a homok beborított. Vagyis létezhetett sokkal régebbi civilizáció, csak az újabb megsemmisítette.

nov. 22. 10:07
 34/35 anonim válasza:
100%
#33 sajnos az sem segített, hogy az Alexandriai könyvtár leégett. Biztos, hogy voltak ott olyan információk olyan civilizációkról, kultúrákról, aminek semmi nyoma nem maradt.(Most nem ilyen Atlantiszi fantáziálkodásra gondolok, hanem mondjuk a Sumérokhoz hasonló)
nov. 22. 11:38
 35/35 Meton ***** válasza:

Amikor a görögök elfoglalták Egyiptomot, a templomokban a régi írásokat megsemmisítették, legalábbis eleinte. Utánuk jöttek az arabok, ők elhordták az épületek köveit. Ha jól tudom, Karnak úgy menekült meg, hogy mélyen betemette a homok és úgy építettek a tetejére, hogy nem is tudták, hogy a templom alatta van. Miután kiásták, a falakon például orvosi szövegek is voltak, gyógyították a nemi betegségeket. A gyógymódok leírását a falakra vésték. Még most is lehet a falakon olyan tudás, ami a mai orvosoknak is új lehet.

Atlantiszt nem írnám le. Sokáig Trójáról is azt hitték, hogy Homérosz csak kitalálta. Atlantisz is lehet, hogy létezett, főleg hogy tudunk egy elsüllyedt kontinensről.

De nekem a hunok a kedvenceim. Nem biztos, hogy civilizáció volt, ez inkább csak a saját elképzelésem. Egy hatalmas birodalom volt, de nem a mai értelemben, mert jobbára nomád népek lakták. Nem egy nyelven beszéltek, hanem nagyon sok nyelv volt, viszont voltak közös szavak. Sok kis királyság volt, hasonlóan a görög városállamokra, csak nem voltak városok. Egy közös cél érdekében összefogtak és legyőzhetetlen haderőt állítottak fel. Olyasmit, mint ami a tatárjárás volt. Ők használták a nadrágot, kitalálták a zacskós levest és a postaszolgálat is tőlük származik.

nov. 23. 16:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!