Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szerinted melyek az építő hitek?

Szerinted melyek az építő hitek?

Figyelt kérdés
Amik hozzád raknak,építenek,hasznosak stb.

nov. 6. 16:04
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
90%
Mondjuk megcserélem a Jehova durvább mint a satanizmus 😂
nov. 6. 19:12
 12/19 A kérdező kommentje:

10-es

Nincs fantáziájuk.

Végletekig a földi dolgokhoz kötődnek az anyaghoz.

nov. 6. 19:33
 13/19 anonim ***** válasza:
47%
Hat tekintve hogy annak a létezésére van bizonyíték, az ezoterikus dolgok létezésére meg soha nem lesz, így nem nehéz az előbbiben hinni
nov. 6. 21:39
 14/19 anonim ***** válasza:

(másik válaszoló vagyok, nem az előző vitapartner:) )

12: voltak/vannak nem földhözragadt "kutatók", akiknek volt fantáziájuk, de ami nem nyert bizonyítást, az nem terjedt el. Voltak biztosan, akik megpróbálták bizonyítani, amiben hittek, amit gondoltak, de kudarcot vallottak, így nem lettek híresek. De lehet, hogy valami tök más dologra jöttek rá, ami nekünk meg már alapértelmezett.

Most nyilván azokat a dolgokat tudjuk, amik bizonyítást nyertek, de ehhez is kell egyfajta kreativitás, fantázia, ha úgy tetszik, hogy az ember egy új elméletre jöjjön rá. A találmányok nagyrésze nem földhözragadtságból jött létre, nagyon sok kreativitás kellett hozzá, viszont egy számológép nem épül meg abból, hogy hisz benne az ember, a korábbi elméletekre, tényekre kell építeni.

Az átlagemberben nincs meg az a mennyiségű tudás, ami ezekben a nagyon okos emberekben, így nekünk tűnhet úgy, hogy földhözragadtak - holott lehet hogy csak eggs "másik szinten" hisznek. Nekünk kék az ég, zöld a fű, ha valamit elejtek, leesik, ezt egyszerű hétköznapi tényként tudjuk, ezért nem fontos, ebben nem is kell hinnünk. Nekik lehet hogy olyan dolgok is egyszerű hétköznapi tények, ami minket már meglepne - és ők ennek tudatában hisznek úgymond egy "magasabb" szinten. Ami nekik egyszerű hétköznapi tény, az az átlagember materialistának a hitét képezi.

nov. 7. 01:36
 15/19 anonim ***** válasza:
12. Szublimálni kell őket.
nov. 7. 01:59
 16/19 Szervizmérnök úr ***** válasza:
13%

Nekünk már általános iskolában magyarázták, hogy vannak humán és reál beállítottságú emberek, akik ennek megfelelő tantárgyak, illetve szakmák iránt érdeklődnek, míg a másik irányt nem kedvelik, nem is nagyon értenek hozzá.

Egy humán beállítottságú, fantáziavilágokban is komolyan hinni hajlamos ember nem nagyon tudja azt sem értelmezni, hogy egyébként a földön járó realistának is van fantáziája, hiszen pont az segíti a kreativitásban is, ami szükséges a tudomány fejlődéséhez is, kedvelheti még a Sci-Fi műfaját is.

De attól még nem fogja elhinni, beleélni magát, hogy vannak földönkívüliek, szellemek, fehér szakállú rendszergazda a Mennyországban, aki konfigurálja a földi létezést.

Nem igaz az sem, hogy egy kutatónak lelki válságot okozna, hogy még a mai tudásunkkal sem látunk át mindent, amúgy is mi csak emberek vagyunk, emberi perspektívából hajlamosak vagyunk még torzítani is a valóságot.

Hogy mi volt az ősrobbanás előtt, arra egyik elmélet, amivel sokan nem nagyon tudnak vagy akarnak konfrontálódni egyelőre, Stephen Hawking:

[link]

Van olyan alternatív elmélet is, miszerint ciklikusan ismétlődhet a tágulás és kompresszió, ezt már jobban vitatják.

De ezek képlékeny dolgok, nem olyan sürgős rájönni szerintem.

Vallásokban hinni ma már semmi értelme szerintem, az önámításon kívül. Tudni érdemes róla, mint az általános műveltség része, ahogy gyerekként engem is elvittek párszor templomba, még mindig érzem a tömjén illatát, meg a pap is prédikált valami jellemépítő meséket, nincs is azzal gond.

El kell vinni minden gyereket!

De többet belelátni ma már felesleges.

A vallások csoportépítő hatása evolúciós gyökereken nyugszik, több ember együtt hatékonyabban viszi előre a fajt, ugyanakkor a szervezett keretek a társadalmi rendet is szabályozták. Nem olyan bonyolult, ma már értelmesebb dolgok befogadásával is lehet tölteni az időt.

"Szerinted melyek az építő hitek?"

Mint amikor régen a Krisnások is próbálták építeni a hitem?

Voltaképpen tanulságos volt, hogy ilyen marhaságokat többé véletlenül se higgyek el.

nov. 7. 09:25
 17/19 anonim ***** válasza:

Mondjuk nem tudom a földönkívüli életnek mi köze van ahhoz hogy vki hisz Istenben vagy a “szellemekben”

A földönkívüli élet tudományosan nekem bizonyítva van azzal hogy mi itt vagyunk.

A “jóisten” sem tudja hogy mekkora az univerzum, hogy lehet azt hinni hogy máshol nem alakult ki az élet

Inkább az a nagy kérdés hogy csak olyan alapokon nyugvó élet lehet mint a miénk, vagy másféle is.

Annak hogy vki nagy esélyt lát arra hogy több másik bolygón is van élet, vagy akár holdakon, kinek mekkora a fantáziája, semmi köze ahhoz hogy spirituális beállítottságú e.

Én nem azt mondtam hogy a tudósoknak lelki válságot okoz az, hogy nem tudnak mindent, hanem azt hogy nekik sokkal nehezebb lehet hogy ennyi mindent tudnak, mégsem tudhatnak mindent.

És amíg világ a világ lesz, senki nem is fog

Mert én sehol sem vagyok hozzájuk képest, mégis agyalok ősrobbanáson, evolúción, hogy hogy alakulhatott így ez az egész. Hát még akkor ők….

Eleve azt is el kell fogadni hogy létezik a végtelen, hiszen az idő mindig lesz és az anyag nem vész el, tehát valaminek eleve mindig kellett lenni és mindig is lesz.

Márpedig a végtelen emberi ésszel nem felfogható.

Na ezt nem értem én, hogy ők hogy küzdenek meg ilyen gondolatokkal minden nap.

nov. 7. 09:50
 18/19 anonim ***** válasza:

Hawking szerint az ősrobbanás bekövetkezése előtt meggörbült az idő, és minél inkább visszafelé megyünk, az idő annál közelebb kerül a semmihez, ámde mégsem vált soha semmivé. Hawking úgy véli,a világ attól függetlenül fejlődött ki az ősrobbanásból, hogy mi volt előtte.

Na hát ki vagyok én hogy beszóljak egy hawking-nak, de ennek eléggé se füle se farka :D

nov. 7. 09:52
 19/19 Szervizmérnök úr ***** válasza:
13%

"Mondjuk nem tudom a földönkívüli életnek mi köze van ahhoz hogy vki hisz Istenben vagy a “szellemekben” "

Ez egy ilyen irodalmi nyelvezet, a szöveg tömörítése céljából. Magam sem szívesen írok litániákat, ezért prioritásokat kell találni, hogy a lényeg azért megmaradjon, máshol tömörödjön, más pedig elmaradjon.

Tehát az adott kontextusban:

"a földönkívüliek, szellemek, fehér szakállú rendszergazda a Mennyországban"

...átvitt értemben szimbolizál mindenféle kitalációt, ami csak az emberek fejében szokott lenni és csak be akarják magyarázni a realistáknak, hogy azok tudatlanok, fantáziátlanok, visszamaradottak, nem nyitottak ilyen "újdonságokra", mert mi nem akarjuk látni az "aurát", meg úgy semmi túlvilági, természetfeletti fikciót nem fogadunk be a fafejünkbe.

nov. 7. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!