Kedves hozzáértők . Milyen a a mennyei és milyen a földi test? Van e hasonlóság vagy eltérés és mik azok? Köszönöm az építő válaszokat.
Tisztelt válaszolók!A kérdésemre kérem a válaszokat.
Köszönöm.
Nos, ha hozzáértők alatt azokat érted akik ezt a szemetet terjesztik, azaz a jehovistákat, akkor a válasz nem hozzám szól.
Viszont ha az igazság érdekel: mi lelkek vagyunk, a test csak bizonyos megtapasztalásokhoz kell, szóval a különbség annyi, hogy míg a földi testnek vannak korlátai addig a léleknek nincs. Ezen kívül a lélek nem fizikai természetű, de gondolom ezt már tudtad magadtól is.
1 Kor. 15,44
Elvettetik érzéki test, feltámasztatik lelki test. Van érzéki test, és van lelki test is. /Károli biblia/
Erre az igére gondoltam a kérdésemben. Építést
kérnék szépen nem rombolást .Köszönöm.
Szia!
A mennyei test kifejezést csak néhány vallás követői használják, gondolom arra akarsz rákérdezni, hogy a halálunk után milyen minőségű "test" az, amivel rendelkezni fogunk.
A földi testedet ismered. Ki van téve az idő múlásának, a fizikai és a kémiai folyamatoknak, alá van rendelve a biológiai törvényszerűségeknek.
Több helyen, főleg keleti vallásokban egy ruhához hasonlítják, melyet megkapsz a születésedkor, magadra öltöd és a halálodig viseled. Rajtad áll, hogy ez a ruha milyen minőségben szolgál téged a halálodig, mennyire tartod tisztán, mennyire marad egészséges, szép és használható. Ott úgy vélik, ha meghalsz, kibújsz ebből a ruhából, mint egy régi télikabátból, s az érzés is olyan, mint mikor egy nehéz, koszos ruhát ledobsz magadról. igazi megkönnyebbülés.
A lelket a (fizikai)test nélkül úgy írják le, mint mikor alszol, és jót álmodsz. Könnyűnek, korlátok nélkülinek és szabadnak. És sokkal-sokkal tudatosabbnak.
Remélem segítettem.
Nem gondolok a keleti vallásra. A Bibliából idéztem , hozzáértőktől kértem a választ és magyarul írtam.
Már bocsánat de elbeszélünk egymás mellett.
Ne írjanak kérem másról . Köszönöm.
Úgy tűnik azt képzeled te vagy a leghozzáértőbb, mert egyik válasz sem felet meg a te elképzeléseidnek.
Talán jobb lesz ha elbeszélgetsz magaddal és megkérded saját magadtól :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!