Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szerinted melyek az építő hitek?

Szerinted melyek az építő hitek?

Figyelt kérdés
Amik hozzád raknak,építenek,hasznosak stb.

tegnap 16:04
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
52%
Nem az Ezotéria.
tegnap 16:37
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Ami jobb emberré tesz. Tehát a segítségükkel ha nem is segitesz másoknak, akkor legalább nem ártasz se masnak se magadnak.

Aminek a segítségével tudsz fejlődni.

tegnap 17:23
 3/15 Grimfox ***** válasza:
100%
Az emberen múlik elsősorban, nem a hitrendszeren. Van akit a legbékésebb, legpozitívabb dolog sem tud előrébb vinni. Van aki meg egy erőszakos hitrendszerben is megtalálja azt a részt, ami javára válik. Van persze kevés kivétel, ami által nem lehet szellemileg épülni, de ezek vannak kisebbségben.
tegnap 17:40
 4/15 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem az a legjobb ha nincs hited

Bármelyiknek a hívőivel is találkozom, mind túl fanatikusak… és engem ez mindig is lehozott az életről.

tegnap 18:18
 5/15 A kérdező kommentje:

4-es

Én pl:a jógát járombe hindu keretek között.

Pl:Hiszek a Bramanban és az aspektusaiban ,mint:Shiva,Visnu megtestesüléseiben Krisna Shiva Mahátjógiban stb.

tegnap 18:34
 6/15 anonim ***** válasza:

5 na hát ez is elég fanatikusnak hangzik már nekem :D

De a saját példám: én egyébként sosem tudtam eldönteni hogy miben higgyek, alapvetően a tudományban igen és a logikában, meg ami a legfontosabb az életben, hogy az okos embereket kell követni és nekik hinni.

Ha az a pár százaléknyi nagyon okos ember nem létezne mindig az adott generációban, nem lennénk sehol

És ugye a legtöbb nagyon okos ember abszolút tudomány párti, viszont én annak is híve vagyok, hogy nem lehet mindent materialista alapokon kezelni és mindent a tudománnyal megmagyarázni.

Ettől függetlenül pl én a keresztény vallásokat totál elvetném az alapján amit a mai eszemmel jelenleg tudok a világról. Ha itt is ír nekem egy istenhívő, már összerándul a gyomrom, mert az első szava mindig Jézus Krisztus…

Viszont mivel gyerekként nagyon erősen belém lett nevelve a vallás, sokszor azon szorongok, hogyha kimondom magamnak, hogy nem hiszek Istenben(hiszen kvara Összeegyeztethetetlen amúgy a biblia az evolúcióval bmeg) akkor majd kapok valamilyen büntetést tőle.

Na ez most nagyon hosszú lett, de a lényeg hogy ezért vagyok a vallások ellen, mert józan ésszel nem lehet hinni a Bibliának, de közben meg a bigott gyerekkorom miatt bizonytalan vagyok ebben….

Ezért mondom hogy fanatikusok…

Ha meghallom hogy valaki mondja hogy “így akarta a jóisten” akkor meg tudnám ütni, de közben meg jön elő a gyerekkori mantra

tegnap 18:42
 7/15 A kérdező kommentje:

6-os

Keresztényeket nem pártolom én sem.

Nekem a szélsőséges materalista hívőkkel,gondolkodóktól rándul össze a gyomrom.

Nem szeretem a nagyon okos embereket ,mert túlzottan földhöz ragadtak.

tegnap 18:50
 8/15 Grimfox ***** válasza:
100%
Az "okosság", és a szelemiség nem zárja ki egymást. Számos intelligens embert ismertem-ismerek, akik különösen értelmesek, de valamilyen formában szellemi életet is élnek.
tegnap 18:57
 9/15 A kérdező kommentje:

8-as

Persze.

tegnap 19:05
 10/15 anonim ***** válasza:

7 azt ne várd pl egy kutatótól, hogy ne materialista legyen.

Pont nem olyan rég néztem végig egy hosszú interjút egy kutatóval, imádom hallgatni mert ahogy elkezd beszéli csak árad belőle az értelem mindig és ő azt mondta hogy amire nincs válasz, arra majd a tudomány fog válasz találni előbb-utóbb.

De hogy ezért nem szereted a nagyon okos embereket mert túl materialisták :D

Nekem meg csak bennük van a mentsváram, mert amennyi egyszerű lélek megszólal melletted nap mint nap, feltéve ha nem egy laborban dolgozol, de én nem dolgoztam ott soha :D, hogy én személy szerint csak akkor tudod fellélegezni, ha meghallgatok pl egy ilyen interjút egy kutatóval.

Mondjuk annyi a bajom nekem ezzel, hogy nem tudom felfogni hogy az ennyire okos emberek hogy küzdenek meg azzal, hogy ők sem tudják hogy miért és hogyan lett itt minden. Persze az ősrobbanás utáni időszak már le van vezetve tudományosan, de az előtte lévő nincs.

Erről nem nagyon vannak infók sehol, hogy az ilyen emberek mit gondolnak erről. És engem ez idegesít, a legtöbb embert pedig pont a nagy kérdések lökik a hit irányába.

Legyen az kereszténység, iszlám, buddhizmus, Jehova, durvább esetben sátánizmus, vagy bármi egyéb

tegnap 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!