Ha párbeszédet folytatok magammal akkor az egoval beszélgetek?
Aham...
Hát jó.
Mondjuk nemtom mit vártam, ha pszichológiai természetű kérdést az ezotéria kategóriában tesznek fel...
16. De az is gyorsan fejlődik, továbbá épp az volt a gond, amikor magyarul tettem fel egy kérdést a szerelmi kötésről, három magyar boszorkányt jelölt meg forrásnak, annak megfelelő visszamaradott középkori tartalommal.
Ezzel szemben angolul kérdezve, már nívós tudományos forrásokat felhasználva, teljesen korrekt választ adott.
Többféle kérdést is feltettem mostanában, nagyon eltalált, általam is vállalható válaszok jöttek létre, komoly külföldi források felhasználásával.
Amikor azt bemásolom, onnan kezdve az én véleményem is. Ellenkező esetben elhatárolnám magam, ahogy az szokás általában.
Igazából ahhoz sem lenne köze senkinek, ha valaki totális butaságokat válaszol egy kérdésre, csak amiatt nem is szoktak törölni sehol, más fórumokon sem. Butának lenni jogosultság.
Személyeskedni, offtopik vitát generálni, csak azért, mert valaki összeférhetetlen és mindenféle mondvacsinált ürügyekkel beleköt a másik válaszába, az már nem nagyon járja.
(Egyébként is tudni lehet, hogy van itt egy felhasználó, amelyik rohamot kap, ha egy válaszban bármi mentális probléma lehetőségére célozgatás történik, mert rögtön magára veszi sértésként, holott hozzá se szólt senki és ez nem is sértés igazából.)
"Te ráadásul átfogalmaztad az eredeti kérdést"
Éppen megkérdezhetem ebben a formában is:
If I have a dialogue with myself, am I talking to the ego?
A válasz elég hosszú, forrásként egy spirituális tanítóra épít, buddhista filozófiára, meg némi kétes pszichológiára.
A válasz azonban számomra vállalhatatlan, túlzottan spirituális bla bla, ilyenhez én nem adom a nevem. Még a nickem sem.
23, jelenleg egyetlen megbízható cég vagy tudományos kör sem fogadja el az AI-t mint információforrást (kivéve a specifikusan erre fejlesztetteteket, de azok már 10 éve hitelesen eredményeket produkálnak), pont azért, mert hajlamos a halucinációra.
Értem, hogy te elfogadod, de attól még fogadd el, hogy akinek fontos, hogy az adat ami kijön közel 100% megbízható legyen, az nem fogja elfogadni.
24.
Akkor meglátod a beírásom és nem fogadod el. A szabályzatot betartva nem szólsz hozzám, csak jól leminősítesz.
Ennyire nincs semmi értelme a megjegyzésednek. Mégis hogyan képzeled, itt ülök a monitor előtt, hogy én magamban mit fogadok el, mit nem, az kit érdekel? Engem sem érdekel, hogy te mit fogadsz el, csak tartsd be a szabályokat és ne kötekedj, ne tereld a témát feleslegesen, ne provokálj értelmetlen vitákat!
Itt bárki leírhatja a véleményét, a szabályzat betartása mellett, még akkor is, ha te rendezvényszervezőnek képzeled magad és rendezkedsz.
Legfeljebb nem fogadod el. Na bumm...
Igen, ha visszaélünk azzal, amit már az elküldés után is sejtettem, csak itt nem lehet javítani. Meg azt is gondolná az ember, attól még érthető, hogy miről beszéltem:
"Itt bárki leírhatja a válaszát a kérdésre, a szabályzat betartása mellett..."
---------------------------
Ha választ írsz, kérjük, vedd figyelembe be a következőket:
- Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre! Mások válaszáról a véleményed a válasz értékelésével fejezheted ki.
--------------------------
Ez egy kérdezz-felelek oldal, ahol minden regisztrált felhasználó válaszolhat, legjobb tudása szerint. Valójában még butaságokat is lehet írni, alanyi jogon. Ilyen tekintetben mellékes, hogy egy választ a Magyar Tudományos Akadémia elfogad vagy sem, tehát ilyen kifogásokkal támadni abszurd, nevetséges.
A válaszokból a kérdés feltevője, vagy épp az olvasók leszűrik, amit jónak látnak.
Tudjuk, hogy nem minden választ lehet megállni szó nélkül, de amikor valaki csak személyeskedik, az sem tolerálható.
Személyeskedésnek egy formája az is, amikor valaki utasítgatni próbálna, hogy a másik felhasználó mit csinálhat szerinte, holott voltaképpen semmi köze hozzá és katona sem tegnap voltam, hogy nekem bárki parancsolgasson.
Különösen úgy, hogy itt van egy felhasználó, amelyik már tavaly óta módszeresen, notóriusan beleköt az írásaimba (van más notórius is, de azt másról lehet felismerni).
Itt az ismertetőjel, ha a válaszban bármi utalás történik lehetséges mentális képzetekre, pszichiátriai problémákra, az illető ideges lesz, személyes sértésnek veszi és kényszeresen kötekedni kezd, holott senki nem is szólt hozzá.
Mások ugyebár, ha alkalmilag akadékoskodnak is, de idővel ráun az ember, felhagy a zaklató tevékenységgel.
Aki notórius, az még jövőre is, évek múltán is azon fog rugózni, hogy adott nick szavain hogyan tudna fogást találni, csupán azért, mert ő összeférhetetlen, más véleményét elviselni képtelen, ráadásul nem is jól értelmez, torzít dolgokat.
Ez a probléma, nem a kulturált vita, hanem amikor valaki az energiaelszívásra hajt, témát offtopik módon tereli, felesleges vitákat generál, holott én sem azért látogatom ezt az oldalt, hogy ilyenek rabolják feleslegesen az időt.
Kérdésekre kell válaszolni elsősorban, nem másokat zaklatni notóriusan, csak mert valaki értetlen.
"Igen. A "magam" rész elárulja. Az ego jelentése "én". Ha én az énemhez beszélek, akkor az egohoz beszélek."
És akkor az én, aki az egójájoz beszél kicsoda/micsoda?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!