Ha párbeszédet folytatok magammal akkor az egoval beszélgetek?
5. válasz a leginkább tárgyilagos, ezek szerint én is jól éreztem, hogy nem vagyok bolond, ha néha kommentálom magam, amikor egyedül vagyok otthon.
Meg az is igaz, hogy láttam olyan utcai bolondot, aki közismerten "beütéses" és úgy beszél furcsán magában, tehát ebben is helytálló ChatGPT összefoglalója. Ez tényleg így van. Van egy határ, amikor már segítségre szorul az ember. Köszi a részletes leírást!
11. Nem ChatGPT egyébként, de azért is szoktam angolul kérdezni, mert általában jobb forrásokat használ fel (nem magyar "boszorkányokat", mint múltkor is, egy másik / magyar kérdésnél), ebben az esetben például:
------------------------
Top 3 Authoritative Sources Used in Answering this Question
1. American Psychological Association (APA)
The APA provides comprehensive resources on psychological practices and research findings related to various behaviors including self-talk and its implications for mental health.
2. National Institute of Mental Health (NIMH)
NIMH offers authoritative information on mental disorders including symptoms associated with schizophrenia and other conditions linked with atypical self-talk behaviors.
3. Verywell Mind
Verywell Mind features articles written by experts in psychology that discuss the nuances of self-talk, its benefits, potential risks associated with negative self-dialogue, and guidance on when to seek professional help.
12, tökmindegy, a lényeg ugyanaz: az AI nyelvi modellek arra vannak trénelve, hogy válasozljanak. Akkor is fognak, ha nem tudják a választ, de a magabiztosságuk nem csökken.
Ráadásul nem azért vagyunk egy embereknek szánt fórumon, hogy bemásold a kérdést egy gépbe és visszamásold a választ.. Ha a kérdező erre lenne kiváncsi, megkérdezné ő a chatbotot.
10, csakúgy jön magától?
Hadd kérdezzek valamit. Egy párbeszéd során felteszel egy kérdést, amire nem tudod a választ. Mittomén, mettől meddig uralkodott Marcus Aurelius. Ha a beszélgetőpartnered tudja a választ, megmondja.
De ha nincs tudathasadásod, akkor "mindkét" fél a párbeszédben egyazon információhalmazt használja. Következésképpen nem tudsz új információt szerezni a beszélgetésben, hiszen nem tud a beszélgetőpartnered olyanra választ adni amit te magad nem tudsz.
Ezér gondolnám inkább monológnak ami dialógus jelleggel van felépítve.
Tökmindegy, itt ugyanúgy ment a sivalkodás a Wikipédiára is, amikor valaki nem képes elfogadni tartalmilag a választ, egyszerűen irritálja valamiért. Különösen egy felhasználó van, aki folyton beleköt ezekbe, holott senkinek nincs köze igazság szerint más válaszához, miután ez egy kérdezz-felelek oldal, ahol mindenki legjobb tudása szerint válaszolhat, majd a kérdező, olvasók eldöntik, leszűrik, hogy abból mit látnak jónak, hasznosíthatónak.
------------------
Ha választ írsz, kérjük, vedd figyelembe be a következőket:
- Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre! Mások válaszáról a véleményed a válasz értékelésével fejezheted ki.
---------------------------------------
Az is "érdekes", amikor valaki elkezdi magyarázni, hogy szerinte mi a jó a kérdezőnek, holott arról sem lehet igazából fogalma, köze sincs hozzá, csak a saját torzításait vetíti ki.
Pontosan kifejtettem már azt is (az ember nem hinné, hogy ezt külön magyarázni kell), amikor idézek a Wikipédiáról, MI-től, az általam kvázi "lektorált", avagy nyilván azért teszem be, mert saját véleményem is tükrözi, viszont így egyszerűbb, ha nem kell körmölni és jobban ki is van fejtve sok esetben. Ha valami nem helytálló szerintem, azt is szoktam jelezni.
Nyilván az is benne van, hogy elégedett vagyok vele, milyen szépen alátámasztja a saját véleményem, kvázi engem igazol.
Sokan másolnak be ilyeneket forrásmegjelölés nélkül, ami nem korrekt, hiszen illik megjelölni a szellemi termék forrását.
Ezt én megteszem, emiatt sivalkodni sem igazságos.
Ha saját szavaimmal átírom a lényeget, akkor sem szólhatna érte senki, csak válaszoltam egy kérdésre, legjobb tudásom szerint, ami az oldal lényege.
------------------------------
Senki nem sajátíthatja ki ezt az oldalt más felhasználók folyamatos zaklatására, személyeskedésre, csak azért, mert ő intoleráns, más véleményét eltűrni nem hajlandó.
Személyeskedő kötekedést, állandó notórius piszkálódást, nickem kipécézését ismételten kérném leállítani!
Minősíteni kell az írásokat, akár kettesével is lehet nyomogatni a pirosakat, engem az nem zavar, hogy követik az írásaim és nyomogatják az olvasási igazolásokat. Ilyen gyerekes játékokkal én meg úgysem foglalkozom.
Nem ilyen baromsagokat kerdezgetek magamtol hogy mikor uralkodott Marcus Aurelius mert ki a f*szt erdekel??
Hetkoznapi torteneteteket kepzelek el hogy bizonyos élethelyzetekbe hogy viselkednék meg ha valaki beszól mit válaszolnek rá
Amit ma mesterséges intelligenciának hívnak, az egyelőre csak szövegfeldolgozás. Képes arra, hogy a rendelkezésére álló szövegekből, adatokból egy újabb szöveget hozzon létre. De nem rendelkezik intelligenciával, nem tudja, hogy a válasz helyes-e vagy sem, nem tud döntést hozni stb.
Te ráadásul átfogalmaztad az eredeti kérdést, mikor megkérdezted az AI-t, már csak ezért sem releváns a rá adott válasz.
ELképzelsz egy párbeszédet. Öhm, igen.
Ettől még nem az egóval beszélgetsz, simán csak elképzelsz egy karaktert, felruházod X gondolatmenettel (pl, hogy belédkössön) és adsz rá választ.
És meglepő módon ezeknél az elképzelt konfliktushelyzeteknél mindig van válaszod a bszólásra. De ez pont azért van, mert magát a besózlást is a te szájízed szerint alkottad meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!