Minden spirituális, ezoterikus ember nem hisz istenben? én pl nem hiszek.
8 - "Na és ez nem fér bele a mindenbe?"
De, de épp ez az, hogy mások nem úgy definiálják, hogy "a minden", hanem úgy, mint egy tudatos lény, aminek bár hatása lehet mindenre, de...
Áh, mindegy, nem fogod megérteni.
Én hiszek Istenben.
Viszont az ezotériában kezdek kételkedni, mármint annak pozitív voltában és egyre inkább úgy érzem, hogy az a gonosz műve.
Hogyne hinnének, egy spirituálisnak kötelező hinni legalább egy szellemben.
De aki egyben hisz, miért ne hinne kettőben is, meg a legfelső Nagyfőnökben is?
Magam hamar kinőttem ezt, hogy "lehet valami felsőbb intelligencia", nagyjából középiskolás fokon. Ájtatos vallásos papi hantákról nem is beszélve, ami nekem gyermekmese volt csak.
Azóta már az abiogenezis lehetősége megerősítette, hogy semmi nem igaz ezekből a fantáziákból.
Sokan nem érzik ezt, hogy a hardver mindennek az alapja, az élővilág az élettelenre vezethető vissza, ezért is képtelenség az a mesevilág, amit az emberek felépítettek magukban évmilliók alatt, a túlélés érdekében.
Az evolúció legnagyobb átverése mellesleg.
Kisebb átverések is vannak, miszerint az evolúció (szelekciós elven) ad neked életörömöket, hogy legyen kedved szaporodni, ja utána mehetsz a francba, dolgod elvégezted. Van helyetted újabb és újabb.
Emberek által kitalált átverésekből legjobban sikerült a reinkarnáció / karma, meg a Biblia, noha ezek az évmilliók alatt kódolt paranoid fantáziavilágon alapulnak, ezért is máig hatóak.
De nem mindenhatók, mert az emberiség további fejlődéséhez tudományos alapú gondolkodásra kellett váltani, avagy tényekre és bizonyítékra alapozni, ezért is fog előbb-utóbb kimenni a divatból az álomvilágban való létezés (ami nem is létezés, csak önámítás, aminek nyálas ájtatoskodó megnyilvánulása különösen taszító).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!