Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hívők! Mi alapján hiszitek,...

Hívők! Mi alapján hiszitek, hogy lesz élet a halálod után? Mi van ha csak ez az egy életünk van?

Figyelt kérdés
2024. szept. 9. 16:25
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
Még azt hozzáteszem, hogy hetes, mindezek ellenére szerintem ne hidd azt, hogy semmi esély rá, mert ha ugye, abból indulunk ki, hogy nem tudjuk, tehát semleges álláspontból, akkor is minimum 50% az esély rá.
2024. szept. 9. 22:17
 12/36 A kérdező kommentje:
Ahogy arra is hogy van egy üres teásbögre a galaxisunk végén? (nem provokáció)
2024. szept. 9. 22:19
 13/36 anonim ***** válasza:
Kérdező, ezt hosszú lenne felsorolni. De az egésznek az alapja a nyitottság. Rengeteget gondolkoztam ezen az egészen sok év alatt, meg még sok mindent olvastam és hallottam is. Viszont például ugyanígy megkérdezhetnél egy vallásos embert is, az engem is érdekelne, hogy mit mondana. Ha jól látom az egyik hozzászóló vallásos. Szerintem a vallások is az ezoterikus hagyományokból erednek, ez a gyökerük.
2024. szept. 9. 22:25
 14/36 anonim ***** válasza:
Hát, ez a bögre példa eléggé sántít, erre én is azt mondom, hogy szinte biztos hogy nincs, hacsak nem esetleg valamelyik földönkívüli faj nem használ poharakat szintén folyadék fogyasztás céljából.
2024. szept. 9. 22:29
 15/36 A kérdező kommentje:
Na és miért kell feltételezni a soha nem látott túlvilágot?
2024. szept. 9. 22:32
 16/36 anonim ***** válasza:
Mert bennünk van nagyon mélyen az emléke. Ebből ered a valódi ezotéria és vallások is, ahogyan fentebb említettem.
2024. szept. 9. 22:42
 17/36 Szervizmérnök úr ***** válasza:
51%

Sokan úgy képzelik, az idő múlásával az emberiség egyre hülyül, holott az ezotéria, spiritualizmus, okkultizmus, vallásos vakhitek pont azért mentek / mennek lecsengőbe, mert a tudásunk fejlődése ezeket lassan levetkőzte, vagy folyamatban van ezek letűnése.

Tényleg olyan érzés, mint a laposföldhívők esetében, valakik mintha fordítva ülnének a lovon.

A tudomány gyakorlatilag már megadta a kegyelemdöfést a nagybetűs "Teremtőnek" is, akárhogy nézzük.

Nem kellett a világunkat "teremteni". Létrejöhetett az élet spontán, kivételes szerencsével, így alakult véletlenül. Azóta sem tudnunk semmi más ilyen szerencséről az Univerzumban, sokak szerint akár még egyedül is lehetünk.

Ezek után az ember azt hinné, nincs is miről beszélni.

Az agyunkban lévő múltbéli szoftveres maradványokra hivatkozni — amit az evolúció, illetve az emberi gondolkodás fejlődése logikusan indokol —, nem érv szerintem.

Nagyon tanulságos egyébként olyan sajnálatos eseteket megismerni, amikor egy emberi elme megborul, legyen az idősebb demens / skizoid vagy fiatalabb skizioid / paranoid.

Egyszerűen látni azt, hogy szinte számítógépek vagyunk, amiben keletkezik egy kis hiba és teljesen kifordul magából az ember, meghasonul a valósággal, illetve felborul számára a valóság érzékelése.

Hogy a mi fejünkben is mi minden szelektálódott az evolúció során, ami millió évvel ezelőtt még hasznos tudás volt, segített az őserdőben túlélni, de mára csak paranoid fantázia csupán, az is jobban megérthető.

Nem lehet ilyen hitvilágokra építeni, ezek már csak a múlt.

2024. szept. 10. 10:38
 18/36 anonim ***** válasza:

"Nem kellett a világunkat "teremteni". Létrejöhetett az élet spontán, kivételes szerencsével, így alakult véletlenül. Azóta sem tudnunk semmi más ilyen szerencséről az Univerzumban, sokak szerint akár még egyedül is lehetünk." 🤦🤦🤦🤦

"Ezek után az ember azt hinné, nincs is miről beszélni." Hát, veled nincs is miről. A kérdés a tágabb értelemben vett hívőkhöz szól, nem a materialistákhoz.

"Nem lehet ilyen hitvilágokra építeni, ezek már csak a múlt."

Neked nem is kell építeni, senki nem kért erre. Viszont a döntés jogát azt inkább hagyd meg másoknak. Amit viszont te tehetsz, az is bőven elég, hogyha nem jössz be az ezotéria kategóriába.

2024. szept. 10. 13:23
 19/36 anonim ***** válasza:
65%

Lehetne a kulturált érvek talaján maradni, üres személyeskedés nélkül?

Itt senki nem akarja elvenni mások döntési jogát, online erre nincs is lehetőség. Nem is korlátozhatja egyik a másikat, úgyhogy ezért igazán kár volt megszólalni.

Az ezotéria hívőit járatja le csak, aki képtelen normálisan kommunikálni.

2024. szept. 10. 13:56
 20/36 anonim ***** válasza:

19-es, láttad már, hogy miket és milyen stílusban szokott írni? Ezt nem most kezdte! Értem a szándékodat, de ezt amit írtál először vele kellett volna kezdeni, rá vonatkoztatni! Hogyha azt írja, hogy "nem lehet ilyen hitvilágokra építeni", akkor igenis meg akarja szabni, hogy mi hogyan gondolkodjunk! Aztán arról nem is beszélve, hogy paranoidnak, beteges gondolkodásúnak tart minket meg a vallásos embereket!

Hát szerintem nem nekem, hanem neki kár ezekért a hozzászólásokért! És állandóan leírja ezeket már nagyon sokadszor. Szerintem akik ide bejönnek ebbe a kategóriába, azoknak a többsége nem az ilyenfajta véleményekre kíváncsi! Tudjuk mi nagyon jól, hogy neki meg másoknak teljesen eltér a miénktől a nézete, nem kell ide ezerszer leírni! De hogyha mindenáron le akarja ide írni, ráadásul ilyen stílusban, akkor ne lepődjön meg azon, ne akadjon ki, hogy ez nekünk nem tetszik! Ez amit írok én meg már mások is írták ezt, ez már csak reakció az ő szélsőséges véleményére! Éppen ezért kéne minket békén hagynia, hogy ne legyen ebből itt állandóan konfliktus.

2024. szept. 10. 14:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!