Az egót érdemes elpusztítani és ,ha igen akkor azt ,hogyan kell csinálni?
Figyelt kérdés
szept. 9. 12:00
2/31 anonim válasza:
Én inkább ezt javasolnám:
„A Gyémánt szútra azt tanítja, hogy vessük el a családunktól, a barátainktól, a munkatársainktól és a bolygótól való elkülönültségünk gondolatát. Ezek a tanítások arra sarkallnak bennünket, hogy megtapasztaljuk a kölcsönös létezés kézzelfoghatóságát, méghozzá ebben a pillanatban, és átéljük, hogy az identitásunk sokkal kiterjedtebb annál, mint amit feltételezünk.” Thich Nhat Hanh: A zen és a bolygó megmentésének művészete
3/31 anonim válasza:
Az egót nem lehet elpusztítani. Amíg te egy élő ember vagy, addig egód is lesz, amivel nincs is semmi baj, mert szükséges az élethez és a kiegyensúlyozottsághoz. Ha el akarod pusztítani, akkor magadat meg kell ölnöd.
4/31 anonim válasza:
Ha ez a kérdés komolyan felmerült benned, akkor szerintem kicsit depis lehetsz. (Én is az vagyok, én járok terápiára).
5/31 anonim válasza:
El lehet "pusztítani", a buddhizmusnak mit szinte minden más vallásnak a lényege, hogy az egot az "ént" lerombold és ne tegyél külömbséget az én és a külvilág(minden más) között. A kereszténységébe Krisztus is ezt tanította, csak ő más szempontból közelítette meg a dolgot. De ha tényleg érdekel az ego megsemmisítése, akkor ajánlom az Út a teljességhez című könyvet.
6/31 anonim válasza:
Az egó feloldódik az Énben, azaz a Szellemben, ez lenne a megvilágosodás.
Van is egy ilyen vicces hasonlat erre: "halálra simogatni a macskát"
7/31 anonim válasza:
Nem elpusztitani kell, hanem átalakítani
8/31 anonim válasza:
Az egó az egy ilyen önvédelmi rendszer. Megakadályozza, hogy kihasználjanak pl.
Csak tudni kell, mikor kell "használni" (az egót).
10/31 anonim válasza:
Szerintem itt sokan azt se tudják mi az. Ha tudnák, nem beszélnének össze sületlenségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!