Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Milyen egy megvilágosodott ember?

Milyen egy megvilágosodott ember?

Figyelt kérdés
Érdeklődjetek bátran!

aug. 8. 18:58
1 2 3 4
 1/34 Szándékos Bendegúz ***** válasza:
69%
Milyen tudatossági állapot az, amit te megvilágosodottnak nevezel ?
aug. 8. 20:04
 2/34 anonim ***** válasza:
Szerintem az olyan ember tudja, hogy EGY vagyunk a Teremtővel és elrugaszkodott a földi élettől, már nem hajtja az egó, tele van békével, szeretettel mások és önmaga iránt.
aug. 8. 20:31
 3/34 anonim ***** válasza:
48%
Olyan, hogy nem létezik. Senki se tud 100%-ban megvilágosodni, akárhogy is próbálkozik.
aug. 8. 21:29
 4/34 Tudi333 ***** válasza:
Ilyen nincsen. Utópia.
aug. 8. 23:57
 5/34 anonim ***** válasza:

A kérdésed kifejtése félreérthető! Ez valóban kérdés a számodra, vagy inkább szeretnéd kifejteni a véleményed?

Egy kis idézet: "A személyiség föladása maga a megváltás. A személyiség elpusztulása a föltétele a megvilágosodásnak." (Dr. Hetényi Ernő - Buddha Dharma Sangha) És mellékesen egyetértek az írással. Persze az értelmezéshez tudni kell, hogy mi is az említett személyiség és mi is ennek az elpusztulása, a föladása.

aug. 9. 09:02
 6/34 A kérdező kommentje:

Csak mivel én nem vagyok az, próbára tettelek titeket, ti az vagytok-e, ha értitek, miről beszélek, hogy én miért nem vagyok az. ;)

Valójában semmi szándékom nem volt a kérdéssel, csak próbára tettelek titeket, ennyi.

aug. 9. 12:05
 7/34 anonim ***** válasza:
100%
Egy buddhista mester egyszer azt mondta nekem, hogy egy Buddhát csak egy másik Buddha ismerhet fel. Szóval ha egy Buddha úgy gondolja, hogy minden infó már megvan jelenleg is a megvilágosodáshoz, akkor nem biztos, hogy felfedi önmagát. Éppen ezért akárki lehet Buddha jelenleg is. Csupán a reagálásából lehet következtetni a lényegiségére.
aug. 9. 23:03
 8/34 A kérdező kommentje:

Elnézést szeretne tőletek kérni az az ember, aki tegnap írt nektek.

A hatodik válaszoló.

Most világosodott meg, mert most már nincs énje, hogy azt írhassa, hogy "mivel én nem vagyok az" ... Nem tud már többé ilyet kijelenteni, mert az még mindig az egóból származott. Most már nincs egó.

aug. 10. 09:52
 9/34 Szándékos Bendegúz ***** válasza:
72%

Buddha tudtommal azt az állapotot hívta megvilágosodásnak, amikor mint szellemi lény kiszált a testéből és a testen kívül is érzékelte a környezetét.

Ennyi, és nem tobb.

Ezt az állapotot hívják EXTERIOR-nak.

aug. 10. 11:17
 10/34 A kérdező kommentje:
Ha érdekel, majd elmondja itt a megvilágosodott állapot, hogy milyen is az állapot.
aug. 10. 11:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!