Milyen egy megvilágosodott ember?
A kérdésed kifejtése félreérthető! Ez valóban kérdés a számodra, vagy inkább szeretnéd kifejteni a véleményed?
Egy kis idézet: "A személyiség föladása maga a megváltás. A személyiség elpusztulása a föltétele a megvilágosodásnak." (Dr. Hetényi Ernő - Buddha Dharma Sangha) És mellékesen egyetértek az írással. Persze az értelmezéshez tudni kell, hogy mi is az említett személyiség és mi is ennek az elpusztulása, a föladása.
Csak mivel én nem vagyok az, próbára tettelek titeket, ti az vagytok-e, ha értitek, miről beszélek, hogy én miért nem vagyok az. ;)
Valójában semmi szándékom nem volt a kérdéssel, csak próbára tettelek titeket, ennyi.
Elnézést szeretne tőletek kérni az az ember, aki tegnap írt nektek.
A hatodik válaszoló.
Most világosodott meg, mert most már nincs énje, hogy azt írhassa, hogy "mivel én nem vagyok az" ... Nem tud már többé ilyet kijelenteni, mert az még mindig az egóból származott. Most már nincs egó.
Buddha tudtommal azt az állapotot hívta megvilágosodásnak, amikor mint szellemi lény kiszált a testéből és a testen kívül is érzékelte a környezetét.
Ennyi, és nem tobb.
Ezt az állapotot hívják EXTERIOR-nak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!