Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ezeket jeleknek lehet venni?

Ezeket jeleknek lehet venni?

Figyelt kérdés

Az egészségem érdekében elhatároztam, hogy valamilyen sportot fogok hobbi szinten. Végül a futás mellett döntöttem, mivel ingyen van, nem igényel eszközöket, nincs időhöz kötve stb. Anyukám nagyon ellene van (ez most nem lényeg, hogy miért, de irracionális okokból utálja a futókat és a futást mint sportot is, érzelmileg irritálja őt, rég történt és fel nem oldott gyerekes dolog miatt). De hiába próbált lebeszélni, elkezdtem rendszeresen kocogni. (Amúgy olyankor, amikor nem is látja, hogy megyek.) Azon nem lepődöm meg, hogy nem támogatja.

De ami nagyon furcsa, hogy azóta állandóan futást ellenző vagy gúnyoló dolgokkal találkozom, amikor anyukám is jelen van, és tudom, erre lehetne azt mondani, hogy eddig is voltak ilyenek, csak nem vettem észre, most meg a figyelmem ki van hegyezve rájuk, és ezért veszem csak észre. De ez nem így van, mert tényleg nem voltak ilyenek azelőtt, most meg szinte napi rendszerességgel, egészen konkrétan futást cikiző / kritizáló dolgokkal találkozom. Nem a futás itt a lényeg, hanem, hogy "szembe mertem szállni" anyukámmal (ami igazából nem is szembeszállás), és erre szégyent/bűntudatot kiváltó dolgok érkeznek.

Pl együtt nézzük a tévét, és egy random filmben (ami nem is sportról szól, és nem anyukám választotta a filmet) egy futót szólnak le, meg próbálják elvenni az önbizalmát, hogy kár erőltetni. Aztán valami olaszból fordított rap szövegben szerepelt, hogy a futás a lúzerek sportja. (Teljesen véletlenül adta valaki anyukámnak fordításra a szöveget.) Aztán megyünk együtt anyukámmal az utcán valahova, és elhalad mellettünk egy kocogó, és egy kocsiból röhögve odakiabálnak neki, hogy "mi a f.nak futsz, nem kerget senki". Hiába írnám, hogy nincs üldözési mániám, hiszen akinek az van, az is azt állítja magáról, hogy nincs neki. :) De tényleg most minden paranoia nélkül ilyenek jönnek, de csőstül, ami elég fura. És ilyenkor nagyon elszégyellem magam, anyukámtól meg jön egy "na ugye!" mosoly.

Lehet, hogy tudat alatt én vonzom be ezeket a helyzeteket, mert bűntudatom van, hogy egyszer az életben önállóan, a saját szándékomat valósítom meg, és ezzel "megbántom" anyukámat? Vagy az élet így tesztel, ilyen "ellenhatásokkal", hogy ki merek-e állni magamért, kitartó vagyok-e abban, amit helyesnek látok, vagy hagyom magam eltántorítani?

jún. 20. 13:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
jún. 20. 13:33
 2/15 A kérdező kommentje:
Köszi a linket. Ez azt jelenti, hogy mások is napi szinten találkoznak futást cikiző megnyilvánulásokkal, csak ők nem veszik észre, mert nincsenek ráállva a témára?
jún. 20. 13:40
 3/15 anonim ***** válasza:
Igen.............
jún. 20. 13:41
 4/15 A kérdező kommentje:
És valahogy át tudja magát programozni az ember, hogy ne legyenek rajta ilyen érzékeny "nyomógombok"? Ha jól értem, tulajdonképpen minden lehetséges verzió itt van körülöttünk, csak az ember szűrőjén múlik minden, és az lesz számára, amit valóságként él meg. De hogy lehet megtisztítani ezt a szűrőt?
jún. 20. 14:15
 5/15 anonim ***** válasza:
Nincs szűrő és embereket nem lehet programozni. majd elmúlik...
jún. 20. 14:21
 6/15 A kérdező kommentje:
Hát remélem, elmúlik hamar. Csak ha az embernek van felelőssége a gondolatai és érzései felett, amivel "teremthet" (jelképesen), akkor lehet, hogy dolgozni kellene magamon, nem csak várni.
jún. 20. 14:40
 7/15 anonim ***** válasza:

Én is jeleknek vettem egy màsik témàval kapcsolatba..csak az olyan kérdések jöttek stb.

Nyomogombjaim a szégyen a megalàzàs stb.

Pedig csak uj életet szerettem volna kezdeni :(

jún. 20. 15:57
 8/15 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Hasonló, mint amikor egyik rokon vett egy új autót és utána azzal jött nekem, mennyire megszaporodott ez a típus az utakon, folyton ilyenet lát.

Holott csak arra fókuszált az agya, ezt csak ő látta, nem is volt egy gyakori autó.

Sajnos nem is csak ez az egy baja van szerintem az agyának, úgyhogy reménytelen, már így marad.

Értelmes ember ugyebár belátja a jelenség logikáját, de aki defektes, annak hiába magyarázol.

jún. 20. 18:58
 9/15 anonim ***** válasza:

Nem csak ilyen jelek vannak mint rendszàm az univerzum más jeleket is küld-nekem lakàson belül is..vagy olyan jelenségek amit neten is alig talàlok hogy màs is làtott vagy mi lehetett..

Ez van..

jún. 20. 21:59
 10/15 A kérdező kommentje:

"Hasonló, mint amikor egyik rokon vett egy új autót és utána azzal jött nekem, mennyire megszaporodott ez a típus az utakon, folyton ilyenet lát."

A rokonod a külvilágban akaratlanul is kereste azt az autó típust. De mi a helyzet, ha ki se mozdul otthonról pár napig, és úgymond házhoz jönnek hozzá az autóval kapcsolatos dolgok: kap egy képeslapot valakitől, amin annak a kocsinak a fotója van, az utcáról behallatszik az ablakon, amint két idegen járókelő épp arról a kocsiról beszél egymással, a tévében pont azt a kocsit mutatják (holott az illető mondjuk minden nap csak öt percre kapcsolná be a tévét, és pont abban az öt percben), egy váratlan látogató megmutatja az újonnan vett telefonját, és a háttérkép pont az a kocsi stb stb.

Ha valóban csak az számít, hogy az embernek mire van kihegyezve a figyelme, akkor ezt lehetne szerencsés dolgokra is használni. Mondjuk beszuggerálom magamnak, hogy ezentúl egy köteg húszezres lesz a "nyomógombom", és akkor azt utcán mindenütt gazdátlanul heverő pénzkötegeket fogok találni? :D

De viccen kívül, ha pl valakit gyerekként sokat bántottak és zaklattak, az sem azért volt, mert ő csak azt vette észre. (?) Ha csak a fókusszal lehetne befolyásolni, hogy mit kívánunk valóságként megélni a körülöttünk zajló történésekből, akkor mindenki megteremtené magának a kis személyes mennyországát.

jún. 21. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!