Megérzés vagy bevonzás?
nekem is volt már ilyen többször. Erre van közmondás is, pl: emlegetett szamár :)
szerintem egyik se, hanem véletlen.
Mivel mi magunk irányítjuk az életünket, a gondolatainkakkal is, így ha csak tőled függő dolog történt meg, akkor bevonzás szerintem.
Ha másoktól is függő dolog, ill. mások viselkedése, akkor szerintem vagy megérzés, vagy -ha Te irányítottad a gondolataiddal, és a másik ezt engedte- bevonzás.
Ha sugallatjelleggel(hangja halk, világos és biztos) ugrik be a bizonyos esemény, ami később megtörténik, akkor megérzés. Ha te kezdesz el gondolkodni x dolgon, magad elé képzelve, mintha már meg is történt volna, akkor beszélhetünk bevonzásról.
üdv
25/F
LastOne.Left
Szerintem ha figyeled magadat, akkor észre fogod venni a különbséget a 2 között. Sugallatjellegű halk hang lehet tudomásom szerint a skizofréneknek is, és persze az is lehet, hogy ez jelzi a megérzést.
(A skizofréneknél előfordul, hogy ez a hang valami etikailag nem elfogadható dologra buzdít, ha ilyet tapasztalnál, csak magadra hallgass és a józan eszed szerint tedd vagy hagyd!!!)
Figyeld magad, amikor ez a gondolat jelentkezik, akkor mit érzel/hallassz...stb, vagy mihez tudod magadban belül kötni. És miután megtörtént, újra tudatosítsd magadban, hogy amikor a gondolat jelentkezett, azt magadban mihez tudtad kötni. Egy idő után észreveszed, hogy amiről kiderült, megérzés volt, annak az előjelekor benned jelentkező "jelek"-ben (érzés, hang...stb, nálam egy nagyon behatárolható érzés ez) van valami közös. Ezt nevezik "viszonyítási pont"-nak az agykontrollban. Miután beazonosítottad, tisztán tudni fogod, ha újra ilyen gondolatod támad, az mennyire biztos, hogy megérzés, ezekből a viszonyítási pontokból. (Nekem van, amiről azonnal, 100% tudom, hogy ez megérzés, ami be is igazolódik - és van, amiben bizonytalan vagyok, ezek egy része később így történik, egy része nem.
Ennek főleg azért van értelme, mert így tudatosan tudom befolyásolni az eseményt -amennyire rajtam múlik-, ha nem a 100% megérzés jeleit érzem.
12.35
(ui.: Last Of.One, üdv megint!:)
16:59. :P
A skizofréneknek üvölt a hang, és én halkról beszéltem. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
LastOne.Left, sajnos olyan esetről tudok, ahol nem üvölt a hang, hanem mély, búgó hangon utasításról (negatív tettre) számolt be a páciens.
Üdv
12.35
Magamat idézem kedves hozzászóló.
"...(hangja halk, világos és biztos)..."
Tehát nem utasít, nem győzköd, nem üvölt, nem búg, csak megjelenik és tovasuhan...:P
bízom benne, hogy így érthető, bár leírtam már ezeket ugye korábban.
üdv
25/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!