Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Megérzés vagy bevonzás?

Megérzés vagy bevonzás?

Figyelt kérdés
Sokszor van olyan, hogy gondolok valamire, és megtörténik. Persze csak apróságokkal, de azért furcsa, hogy sokat gondolok rá, és utána pont úgy meg is történik.Ez megérzés lehet vagy bevonzás szerintetek?
2010. okt. 26. 12:24
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

nekem is volt már ilyen többször. Erre van közmondás is, pl: emlegetett szamár :)

szerintem egyik se, hanem véletlen.

2010. okt. 26. 12:33
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
ilyen velem is szokott lenni!
2010. okt. 26. 12:35
 3/10 anonim ***** válasza:
70%

Mivel mi magunk irányítjuk az életünket, a gondolatainkakkal is, így ha csak tőled függő dolog történt meg, akkor bevonzás szerintem.

Ha másoktól is függő dolog, ill. mások viselkedése, akkor szerintem vagy megérzés, vagy -ha Te irányítottad a gondolataiddal, és a másik ezt engedte- bevonzás.

2010. okt. 26. 12:35
 4/10 A kérdező kommentje:
Volt már másoktól függő dolog is. Lehet, hogy olyan ez, mint a tyúk és a tojás kérdése. :D A véletlenekben nem igazán hiszek,bár ki tudja.
2010. okt. 26. 12:52
 5/10 anonim ***** válasza:
85%

Ha sugallatjelleggel(hangja halk, világos és biztos) ugrik be a bizonyos esemény, ami később megtörténik, akkor megérzés. Ha te kezdesz el gondolkodni x dolgon, magad elé képzelve, mintha már meg is történt volna, akkor beszélhetünk bevonzásról.

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. okt. 26. 18:52
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha figyeled magadat, akkor észre fogod venni a különbséget a 2 között. Sugallatjellegű halk hang lehet tudomásom szerint a skizofréneknek is, és persze az is lehet, hogy ez jelzi a megérzést.

(A skizofréneknél előfordul, hogy ez a hang valami etikailag nem elfogadható dologra buzdít, ha ilyet tapasztalnál, csak magadra hallgass és a józan eszed szerint tedd vagy hagyd!!!)

Figyeld magad, amikor ez a gondolat jelentkezik, akkor mit érzel/hallassz...stb, vagy mihez tudod magadban belül kötni. És miután megtörtént, újra tudatosítsd magadban, hogy amikor a gondolat jelentkezett, azt magadban mihez tudtad kötni. Egy idő után észreveszed, hogy amiről kiderült, megérzés volt, annak az előjelekor benned jelentkező "jelek"-ben (érzés, hang...stb, nálam egy nagyon behatárolható érzés ez) van valami közös. Ezt nevezik "viszonyítási pont"-nak az agykontrollban. Miután beazonosítottad, tisztán tudni fogod, ha újra ilyen gondolatod támad, az mennyire biztos, hogy megérzés, ezekből a viszonyítási pontokból. (Nekem van, amiről azonnal, 100% tudom, hogy ez megérzés, ami be is igazolódik - és van, amiben bizonytalan vagyok, ezek egy része később így történik, egy része nem.

Ennek főleg azért van értelme, mert így tudatosan tudom befolyásolni az eseményt -amennyire rajtam múlik-, ha nem a 100% megérzés jeleit érzem.

12.35

(ui.: Last Of.One, üdv megint!:)

2010. okt. 27. 16:59
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

16:59. :P

A skizofréneknek üvölt a hang, és én halkról beszéltem. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. okt. 27. 17:45
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

LastOne.Left, sajnos olyan esetről tudok, ahol nem üvölt a hang, hanem mély, búgó hangon utasításról (negatív tettre) számolt be a páciens.

Üdv

12.35

2010. okt. 28. 07:43
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Magamat idézem kedves hozzászóló.

"...(hangja halk, világos és biztos)..."

Tehát nem utasít, nem győzköd, nem üvölt, nem búg, csak megjelenik és tovasuhan...:P

bízom benne, hogy így érthető, bár leírtam már ezeket ugye korábban.

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. okt. 28. 09:06
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, hasznosak voltak.:)
2010. okt. 28. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!