Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hatodik érzés, megérzés,...

Hatodik érzés, megérzés, intuíció fejlesztése; hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Lehet sokan más-más jelentést társítanak egy-egy kifejezéshez, amit én itt egy kalap alá veszek. De értitek, mit akarok, na...:) Egy Ezotéria részlegben forgolódó hogyne értené

Tehát kérdésem, hogyan tudok fejleszteni megérzéseimet. Kamatoztatható tudásszintre szeretném!

2011. máj. 19. 01:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
14%
Nem hiszem, hogy bár ki fejleszteni tudná, ha nincs meg hozzá a képessége. Ha valaki nem tud énekelni, hiába tanítanák. Ez is képesség függő. Akinek van az elég magas szintre tudja emelni az érzékelését. Ezek általában vizes jegy szülöttei, mint például Halak Rák, és Skorpió szülötték, vagy az ascendensük ilyen jegyhez tartoznak
2011. máj. 19. 06:55
 2/11 anonim ***** válasza:
42%

Az elméd úgy működik, hogy minden mögött értelmet keres. Ennek nagyon fontos evolúciós oka van. Emellett rendkívül sok feltételezést és tervet alkotunk a jövőre (nem feltétlenül tudatosan!). Amikor ez a tervkészítés nem éri a teljes tudatosulás szintjét és bejön, azt szokták intuíciónak nevezni. A gond az, hogy nagyon sokszor ez nem jön be. Csak nem szeretünk tévedni, így ezekre egyszerűen nem emlékszünk. Sok ilyen buktató van a fejünkben, csak annyira a mi részünk, hogy nem tűnik fel, hogy buktató lenne.

Az intuíció nem más, mint egy illúzió. Miért akarnál fejleszteni egy illúziót?

2011. máj. 19. 11:14
 3/11 A kérdező kommentje:

Hmm... Érdekes nézőpontok. Elfogadom véleményeteket

Köszönöm!

Azért várom még azok írását is, akik szerint lehet...:)

2011. máj. 19. 11:36
 4/11 anonim ***** válasza:
Tudatosan fejleszteni nem tudom, hogy hogyan lehetne, de én amióta rendszeresen meditálok naponta többszőr vannak megérzéseim.
2011. máj. 19. 15:16
 5/11 anonim ***** válasza:
Passz ezt inkább a fogtündértől kéne megkérdezned ő biztosan tudni fogja rá a választ én erre sajna nem tudom. XD
2011. máj. 19. 17:56
 6/11 A kérdező kommentje:

Siddhi!

Mondanál arról néhány szót, pontosan hogyan meditálsz? Hogyan csendesíted le az elmédet?

2011. máj. 19. 19:21
 7/11 anonim válasza:
73%

Az elsővel nem értek egyet. Mindenkit meg lehet tanítani biciklizni is. Énekelni meg addig nem tud valaki, amíg meg nem tanítják. Viszont ha nem jó a zenei hallása, nehezen fog tudni megtanulni énekelni, mert nem fogja tudni érzékelni a szólamok közti különbséget.

Hatodik érzés, megérzés, intuíció fejlesztése? Tisztázni kéne először is hogy mi is a hatodik érzés, megérzés, intuíció. Méghozzá tudományosan kéne tisztázni. Szvsz a hipnózissal magyarázható a dolog. Íme egy személyes tapasztalat:

Hipnózisban lévő személyhez (egészen pontosan alvás közben került ebbe az állapotba, lehetett vele beszélgetni közben, de utána nem emlékezett rá) "beszéltem" úgy, hogy nem mondtam ki a szavakat, nem is suttogtam, éppen csak elképzeltem hogy mondok neki egy mondatot. Ő pedig értette, mert válaszolt rá, többször is, hibátlanul. Gondolatátvitel? Nem.

Magyarázat: ideomotorikus hatásnak hívják azt, hogy ha elképzeled, hogy csinálsz valamit, a megfelelő izmaid közben működni fognak, de csak nagyon kicsit, mikrorezdüléseket csak. Szóval ezt érzékelte mikor csak elképzeltem hogy beszélek hozzá, és mindig válaszolt is.

Ezt én egy reprodukálható kísérletnek tartom, aki nem hiszi, próbálja ki.

Az egésszel csak annyit akarok mondani, hogy hipnózisban ennyire megnőhet valakinek az érzékelése. Mennyire nőhet ez meg? Mi van ha nem csak hipnózisban ilyen kifinomult az érzékelésünk, csak normál béta állapotban nem vesszük észre? Válaszokat nem tudok, csak feltevéseket.

Hallottam olyan hipnózis kísérletekről (a fentivel ellentétben ilyet személyesen nem tapasztaltam, mondjuk nem is próbáltam), hogy ha hipnózisban olyan utasítást kap valaki, hogy egy tárgy ami a szobában van nincs is ott, akkor onnantól nem fogja látni azt a tárgyat. És ilyenkor ha mondjuk e tárgy mögé tesznek valamit, akkor azt viszont látja az illető, el is tudja olvasni, ha pl valami írást tesznek mögé.

Lehet, hogy a tudatalatti mindent érzékel, és egyedül csak a tudatos és a tudatalatti elme közti kommunikációt kéne fejleszteni?

Na mindegy, az elme lecsendesítést viszont lehet fejleszteni a következőkkel:

meditáció

agykontroll

koncentrációs gyakorlatok

vizualizációs gyakorlatok

légzőgyakorlatok

jóga és hasonlók

2011. máj. 19. 20:30
 8/11 anonim ***** válasza:

"Mondanál arról néhány szót, pontosan hogyan meditálsz? Hogyan csendesíted le az elmédet?"

Kipróbáltam már jópár technikát, de nekem az a kedvencem amikor egyszerüen csak figyelem a lélegzetem. Könnyűnek hangzik, pedig egyáltalán nem az. Nagyon nehéz megszabadulni a gondolatoktól. Közel egy éve meditálok, de még mindig megesik, hogy néha elkalandoznak a gondolataim.

Amúgy szerintem csinálhatsz bármilyen meditációt, észre fogod venni, hogy fejlődik az intuitív képességed.

Nem azon múlik, hogy melyiket választod, hanem, hogy milyen hatékonysággal alkalmazod és mennyire tudod átadni magad a meditációnak, nyugalomnak, békének, az Itt és Mostnak.

2011. máj. 19. 23:41
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Az utolsó kettő kiváltképp hasznos volt.

2011. máj. 20. 00:20
 10/11 anonim válasza:
[link] ez egy nagyon jó oldal :)
2012. dec. 6. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!