Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szerintetek tényleg létezik...

Szerintetek tényleg létezik karma?

Figyelt kérdés
Szerintetek igaz az hogy ha valaki például sok fájdalmat okoz másoknak akkor valamilyen módon ő ezt vissza fogja kapni az élettől? Vagy ebben az emberek csak azért hisznek hogy megnyugtassák saját magukat? Vagy az élet abszolút nem igazságos?

márc. 12. 19:21
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
#19 De akkor mi marad meg? Az, hogy a személyiség meghal, nem meglepő, de a szellem hogy hal meg? Ez nem tiszta dolog számomra.
márc. 13. 17:22
 22/33 anonim ***** válasza:
55%

Az tuti, hogy visszakapja. Kérdés, hogy tanul-e a 'leckéből'. Mert ha nem, akkor a 'lecke' vagy a karma még nagyobb állatot tud csinálni az adott emberből.

És min múlik, hogy ki tanul belőle, ki nem? Mi rá a biztosíték, hogy adott ember tanulni fog belőle vagy nem?

Na ez itt a kérdés...

márc. 13. 18:25
 23/33 anonim ***** válasza:
35%

Ja várj és a legjobb:

Ha van valaki, aki sorozatosan nem tanul a következményekből, csak gyűjtögeti őket, mint a rétegeket, megy 'lefelé', hogy őt ott ki fogja megállítani, vagy ki fogja kihúzni? Na?

Senki.

Akkor velük mi lesz? Nekik mi és hol a kiút? Na?

márc. 13. 18:29
 24/33 anonim ***** válasza:
55%

Velük mi lesz?

Nézd meg a Dantei pokol rétegződését.

Akik jótevőiket árulják el azok a legmélyén vannak.

Akik úgy csalnak, hogy közben bíznak bennünk azok közvetlen felettük és a csalók akik nem bizalmasaikat verik át azok még egy rétegebbel feljebb.

Nekik mi és hol a kiút?

Valószínűleg az új leszületéssel a lélek kap majd új lehetőségeket a leckéket helyesen megoldani - csak éppen rosszabb élethelyzetből kell próbálkozniuk, mondjuk csúnya visszataszító külsővel kell bizalmat nyerniük - ami büntetés a korábbi élet rossz választásaiért.

A kiút ha van olyan mert ez az egész nem egy egyenes mentén halad hiszen az állandó visszahatások inkább egy spirált alkotnak amikben vagy lefelé halad a lélek vagy felfelé a megvilágosodás felé.

A egyén bűneinek és az erényeinek aránya határozza meg az út minőségét amit mindenképp be kell járni.

márc. 13. 20:12
 25/33 anonim ***** válasza:
32%

Például van erről jó könyv amiben ezt az egészet megjeleníti az író.

Kim Lange tévébemondónő életének legboldogabb napján megnyeri a Német Televízió Díját. Sajnos azonban ugyanazon a napon egy orosz űrállomásról levált roncs maga alá temeti, és a halálát okozza.

A túlvilágon fejére olvassák bűneit: elhanyagolta a lányát, megcsalta a férjét, összességében túl sok rossz karmát gyűjtött be élete során, így valódi megértésre nem számíthat. Büntetésül hangyaként születik újjá, és ahhoz, hogy feljusson a reinkarnációs létrán, egy nagy adag jó karmára is szüksége lesz…

Az „átmeneti hangyaság” után elhízott sültkrumpli-árusként tér vissza az életbe. Épp időben ahhoz, hogy megakadályozza legjobb barátnője és volt férje egymásba szeressenek…

A német származású David Safier sikeres, többszörösen díjjazott forgatókönyvíró hazájában. A Pocsék karma 1 millió példányban fogyott Németországban, és több mint tíz nyelven aratott sikert fanyar humorával, és páratlan – „pasi által írt csajos könyv”- stílusával.

márc. 13. 20:16
 26/33 Szervizmérnök úr ***** válasza:
43%

"Például van erről jó könyv amiben ezt az egészet megjeleníti az író."

Nagyon sok hasonló vicces dolog van, ilyeneken lehet szórakozni, egyetlen életünket felvidítani.

De ez nem jelent semmit, nem bizonyít semmit, a valóság tekintetében.

márc. 13. 21:07
 27/33 anonim ***** válasza:
56%

"Akik jótevőiket árulják el azok a legmélyén vannak.

Akik úgy csalnak, hogy közben bíznak bennünk azok közvetlen felettük és a csalók akik nem bizalmasaikat verik át azok még egy rétegebbel feljebb."

Látszik, hogy ezt is ember írta...

Ez még mindig semmit nem tud arról, hogy ahhoz hogy valaki akkor "áruló" legyen, nagy valószínűséggel traumák sorozata vezetett.

Ezek miatt nem azt kéne vizsgálni hogy ki kit árult el meg hogyan, hanem mi vezetett az árulásához. Mert addig ez a Dante-i poklos felosztás csak azok lelkiismeret-nyugtatására szolgál, akik jótevőnek maszkolva magukat verik át a népet, hogy nembaj ha átverek bárkit is, ha valaki esetleg nem ismeri el a "jótevőségemet", akkor majd alám kerül.

Egy.

Kettő:

Ki számít jótevőnek? Mi számít árulásnak? Stb...minden relatív.

"az állandó visszahatások inkább egy spirált alkotnak amikben vagy lefelé halad a lélek vagy felfelé a megvilágosodás felé."

Pont a karma miatt van, hoyg ezt a spirált ha lefele megy, akkor nem lehet megfordítani. Érdekes módon lefele valahogy működik...

márc. 14. 15:44
 28/33 anonim ***** válasza:

Jó, lehet hogy igazad van és nyílván ember írta - hiszen mi más írhatna választ?

S pont ugyanennél a pontnál válik el az - hogy mivel mindannyian magunkat mérjük a mindenséghez - pont annyit is látunk belőle.

Lehet így van ahogy Te mondod és most már hogy a véleményeddel gazdagabb lettem egy kicsit közelebb kerültem a mindentudáshoz mert eddig - igen elismerem - többnyire számító módon a viszonzasért tettem jót másoknak, többnyire kéretlenül.

Na bumm.

Ezt viszont nem értem.

"jótevőnek maszkolva magukat verik át a népet, hogy nembaj ha átverek bárkit is, ha valaki esetleg nem ismeri el a "jótevőségemet", akkor majd alám kerül.

"

márc. 14. 22:36
 29/33 anonim ***** válasza:

jótevőnek maszkolva magukat verik át a népet, hogy nembaj ha átverek bárkit is, ha valaki esetleg nem ismeri el a "jótevőségemet", akkor majd alám kerül."

Azt arra írtam, hogy a dante poklánál írtad hogy a jótevőket elárulók lejjebb kerülnek, mint a csalók.

Én nem állítottam, és nem is gondolom hogy mindent tudok, közelében se vagyok, csak azt tudom mondani amit tapasztaltam, és amire rálátásom van onnan, ahol éppen tartok.

márc. 14. 23:15
 30/33 anonim ***** válasza:

Mindegy,már elvesztettem a madzagot.

Van egy hangoskönyv a Yt-on

Az élet játéka és hogyan kell játszani - Florence Scovel Shinn.

Én ebből és Gárdonyi Géza az Égre néző lélek könyvéből épített létrán mászok a megtapasztalás égig érő üveghegyein..

márc. 14. 23:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!