A meditálók hogy bírják elviselni a valóságot?
Nekem ezért nem megy a meditáció, mert én nem tudom elviselni. Eleve úgy tudok létezni, hogy kell valami amibe belemenekülök, net, telefon vagy a képzeletem, mert máshogy ezt nem lehet...
Nem értem, hogy mi az a motiváció, ami valakit arra ösztönöz, hogy ezt csinálja magával, és arra törekedjen hogy nem csak a meditáció alatt, hanem 0-24ben tudatában legyen annak, ami elviselhetetlen.
Ettől a szenvedés nem szűnik meg. Vagy ha ez a meditáloknak elviselhető, akkor mitől elviselhető?
Örülj neki, hogy nem megy. A meditálás, mint minden new age praktika, okkult hátterű és az alany démoni támadásra való elgyengítését szolgálja.
Az elme kiüresítése meditáció alatt szabad utat enged alantas entitásoknak.
A meditáció szó eredete a keresztény szerzetesek istenen való elmélkedéséből ered, latinul is ezt jelenti. Semmi köze a new age-hez. Emellett minden kultúrában jelen volt már jóval a new age, vagy éppen az okkult, démoni praktikák kialakulása előtt. Nem csak az a meditáció, amikor kiüresíted az elméd. A meditáció egyetlen dologra rögzített figyelem. A keresztény szerzetesek esetén ez többnyire a krisztusi kegyelem, vagy az atya mindenek felett állósága.
A kérdésre válaszolva, a meditálók nem a hétköznapi értelemben vett valóság tudatában vannak, hanem a tényleges valóságra igyekeznek rátalálni, ami éppen a hétköznapi szenvedés felett áll, és menedék még éber állapotban is, nem csak elmélkedés során.
WIKI SZÓTÁR:
A meditáció szót a tudat különböző állapotának körülírására alkalmazzák: szemlélődés, koncentráció, imádkozás, mantra, stb. Maga a szó valószínűleg az azonos tövű “mederi” latin szóból ered, aminek a jelentése: “gyógyítani”.
A meditáció legegyszerűbb definíciója: a tudat helyes használata.
ÉS MAGA A GYAKORLATA meditáció egy olyan gyakorlat, ami segít megismerni önmagadat, hogy felfedezd, valójában ki vagy. A meditáció által újra megismered az igazi “én”-t, aki merőben más természetű, mint a problémás, feszült énünk. Észreveszed, hogy az igazi természeted, a valódi éned nagyon pozitív.
Lényegében a meditáció a belső világod felfedezése és megtapasztalása; a gondolataid, érzéseid megértése; a hozzáállásod, a motivációd, a szándékaid megismerése. A meditáció annak a művészete, amivel egyensúlyt teremtesz a külső és belső között, de belülről kifelé és nem kívülről befelé haladva. A meditációban felfedezed a szellemi függetlenségedet, a saját felelősségedet és a belső erőforrásaidat, amiket használva egy jobb minőségi életet élhetsz.
A new age által tolt dolgok javarészt nem csinálnak semmit. Amit a legtöbb new age irányzat meditációnak hív, az relaxáció, és közben szép dolgokra gondolás. Ebben semmi okkult nincs, még ha annak is szánták, vagy nevezik néha.
Ha nem hiszed, hogy a kereszténységben ez jelen lévő szokás, érdemes lenne elolvasnod néhány szerzetesrend rendtartását, és napirendjét. A közös imádság mellett az egyéni meditáció is szerepel benne. A régebbi leírásokban konkrétan a meditáció szót használják(mert latinul voltak lejegyezve).
Az okkultizmus fogalmának is érdemes utánanézni. Nem azonos a sötét praktikákkal. A titkos tanok, a világ titkainak tanulmányozásával foglalkozik. Persze ezt is lehet rosszra használni, mint bármi mást. De maga a gondolkodási irány nem azonos a sötét praxissal.
3-as!
Nem pontoztalak se fel,se le!
Még jó,hogy nem ítélkezel ész nélkül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!