Mi a spirituális oka annak, hogy nem ajánlott krumplit és fehér rizst enni? Évekkel ezelőtt egy interjúban elhangzott kb valami olyasmi, hogy akik spirituális életet élnek, ne fogyasszanak krumplit és fehér rizst. Miért ne?
Figyelt kérdés
2023. máj. 4. 12:48
23/31 Grimfox válasza:
Egy rakás keleti szerzetes szinte kizárólag rizsen él. Meg kéregető aszkéták, és más magas szellemiséggel bíró személyek. Burgonyát arrafelé ritkábban esznek, de nincs rá kikötés. Nem tudom, mi lehet a gondolat alapja, de a gyakorlat cáfolja.
24/31 anonim válasza:
Az is kellemes lehet azért ha csak rizsen él az ember :D
Bár nyilván nekik ez része az önmegtartóztatásnak
Az embereket mindig is a kajával lehetett az egyik legnagyobb mértékben fefolyásolni
25/31 Grimfox válasza:
Esznek amolyan köretként, vagy mellékételként zöldségféléket is, de a rizs az alap, azzal laknak jól. A többi csak hogy ne haljanak meg skorbutban. De igen, ez is az önmegtartóztatás része. Vannak buddhista kolostorok, ahol dél után már nem is esznek. Szigorúbb rendtartású kolostorokban meg csak napi egyszer. És ez még csak az étel része az önmegtartóztatásnak.
27/31 anonim válasza:
Ez ellentmondásos egy kicsit nekem hogy ilyen sanyargatás szükséges a megvilágosodáshoz és a nirvánához
Nyilván józan paraszti ésszel azért is alapszik az érzékeken az emberi lét hogy növelje az ösztönt az életben maradáshoz, persze értelme így sincs az élet körforgásának, de akik ennyire sanyargatják magukat, az nekem mindig gyanús marad egy kicsit, hogy ez sem stimmel teljesen
28/31 Grimfox válasza:
Az aszketizmust a Buddha is elhagyta, mert ő sem gondolta megfelelő útnak. Az önsanyargatást nem hirdette, viszont a lemondást igen. Az érzéki vágyak az anyagi világba húznak, ha a minimális szükségletnél jobban enged neki a gyakorló, akkor megreked a fejlődésben, vagy teljesen el is bukik. Aki a lemondástól, szegényes életmódtól szenved, az nem áll rá készen. Aki ennek szenteli az életét, az nem szenved tőle.
29/31 anonim válasza:
Egyébként a krumpli nagyon egészséges, csak egyben sok benne a keményítő és azáltal a szénhidrát is. Utóbbi helyzet miatt démonizálják, de nem szabad démonizálni semmit. Hetente 1 vagy 2 krumplis étel nem fog gondot okozni. Például ha 1 napon nem eszek más növényi ételt és nincs kedvem főzni, teljesen megfelel vacsira rántott sajt krumplival. Sőt: igazából diétához és gyomorrontáshoz ajánlják, tehát ez pedig megint ellentmond.
30/31 anonim válasza:
29 én meg olyat hallottam a krumpliról hogy pont abban a részében gyűlnek fel a káros anyagai a növénynek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!