Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Erőltetett pozitivitás…?

Erőltetett pozitivitás…?

Figyelt kérdés
Mostanában egyre népszerűbb ez a pozitív gondolatok - manifesztáció mánia. Ami remek, tényleg jól hangzik, de kicsit szerintem sok ez a pozitív mánia. Az ember egyszerűen nem tudja elkerülni a negatív érzelmeket sem… és akkor rettegni kezdjen, hogy: jó ég most rosszul érzem magam, már úton van felém még több rossz ezért? :))) Ez nem toxikus egy kicsit? :D

2023. febr. 14. 11:29
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
40%

""Kigúnyolnak a tested miatt"

Szóval ez normális és jó?"

Nem, de attól jobb lesz, hogy bánkódik rajta. Inkább tegyen érte valamit.

2023. febr. 17. 17:20
 22/60 anonim ***** válasza:
39%

Aham, van akit ugyan úgy kigúnyolnak és nincs semmi gond vele.

Szóval nem értem, hogy mi van.

Utoljára megkérdezem, mi probléma van a bánkódással?

Nagyon sok embernek olyan problémája van, amit nem tud instant megváltoztatni.

Aki nem tudja feldolgozni az nem is tud igazán változtatni.

Aki meg nem jut tovább a bánkódásnál, az nem hiszem, hogy pár szép szó sokat segítene.

2023. febr. 17. 17:25
 23/60 anonim ***** válasza:
21%

Az a baj a bánkódással, hogy azon rágódsz hogy mi történt. Ezt egyáltalán nem tudod befolyásolni. Míg azt hogy mi fog történni, azért tudsz tenni, de a múlton már nem változtathatsz.

Fontos megérteni, hogy a pozitív gondolkodás és a manifesztáció erősítése nem azt jelenti, hogy mindig csak boldognak kell lennünk. Ez inkább azt jelenti, hogy fókuszáljunk a pozitív dolgokra az életünkben, és higgyünk abban, hogy képesek vagyunk javítani a helyzetünkön.

Mit segít az, ha most magadba esel és 1 hétig nem csinálsz semmit, depressziós karanténba vonulsz, mert megbuktál mondjuk egy vizsgán?

Ha ehelyett tennél valamit, akkor az alatt az 1 hét alatt akár előbbre jutnál és közelebb érnél a célodhoz.

De felőlem leélheted az egész életedet így, ne is csinálj semmit minden napod álljon abból, hogy a múlton rágódsz és bánkódsz azon, hogy mit csináltál rosszul/ mi történt, nem pedig arra gondolsz, hogy mit tudsz tenni.

Ha ezt te nem fogod fel, hát sajnálom, amíg te a felelősség és a valóság elől a szomorúságba menekülsz, addig más tesz a céljaiért.

De többet inkább nem írok, mert látom ti csak a piros gombot ismeritek, ha ezt nem sikerül felfogni, akkor azt mondom vess magadra.

2023. febr. 17. 17:35
 24/60 anonim ***** válasza:
7%

"Az a baj a bánkódással, hogy azon rágódsz hogy mi történt."

A rágódás a leghasznosabb dolog, rávezet a problémákra és néha igen is rosszul kell érezned magad, hogy rájöjj min kell változtatni.

HA nem tudsz ezután sem változtatni ott komolyabb problémák vannak.

"pozitív gondolkodás és a manifesztáció erősítése"

Nincs manifesztáció.

"higgyünk abban, hogy képesek vagyunk javítani a helyzetünkön."

Jah majd ha mások törlik a s*gged, mert te nem tudod magadnak, remélem akkor is ezt mondod :D

"1 hétig nem csinálsz semmit"

Rágódás nem egyenlő azzal, hogy nem csinálsz semmit.

"depressziós karanténba vonulsz, mert megbuktál mondjuk egy vizsgán?"

Az előbb az volt, hogy mi van ha elüt egy autó és elveszted a járásod, most hirtelen egy vizsgán való megbukás lett. Értem.

"De felőlem leélheted az egész életedet így"

Az emberek nagy része nem éli így az életét.

Neked valami nagyon eltorzult világnézet van a fejedben és sajnálom.

"minden napod álljon abból, hogy a múlton rágódsz és bánkódsz azon, hogy mit csináltál rosszul/ mi történt"

Mivel át kell értékelni, hogy mi történt, ezért enélkül nehéz azon gondolkodni, hogy mi legyen a következő lépés.

Rengeteg problémát nem lehet csettintésre megoldani és van olyan probléma, amit egyáltalán nem lehet.

"Ha ezt te nem fogod fel"

Értem mit mondasz, csak te egy alternatív dimenzióban élsz 😌

"De többet inkább nem írok, mert látom ti csak a piros gombot ismeritek, ha ezt nem sikerül felfogni, akkor azt mondom vess magadra."

Te tudod, én sosem féltem megmondani a véleményem, akkor is ha leszavaznak.

Tudod miért? Mert nem érdekel.

Nem mások szavazata alapján dől el, hogy igazad van vagy sem.

De ha egy olyan gondolatot kommunikálsz le ami baromság a többiek szerint, akkor néha neked is át kellene gondolnod, hogy tényleg a valóságban élsz?

Mert itt összekeverted a depressziót és a bánkódást.

Eléggé durván.

2023. febr. 17. 20:04
 25/60 anonim ***** válasza:
21%

Ok, akkor éld így az életed, kimásolom a legfontosabbat, érdekes egyedül ezt nem emelted ki: amíg te a felelősség és a valóság elől a szomorúságba menekülsz, addig más tesz a céljaiért, az élet nem áll meg.

Engem sem érdekel a pontozás, de ha azt látom, hogy 0%-on vagyok, akkor tudom, hogy a falnak beszélek és csak pazarlom az időmet, mert úgy sem lesz belőle semmi.

Egy érvet nem tudsz mondani, hogy miért jó negatívnak lenni. Épp eszű ember felismeri a hiábáját, ha rosszat csinált, nem fog ettől negatív lenni és emiatt károsan hatni a környezetére. Ugyanis, a negativitás az terjed, jobb az ilyen emberektől távol maradni.

2023. febr. 17. 20:46
 26/60 anonim ***** válasza:
21%

Tessék, csak pár tulajdonság, amivel a negatív/méregező személyiségű emberek rendelkeznek, remélem magadra ismersz, egyet mondj ezek közül ami szerinted jó és ajánlanád nekem, hogy én is negatív legyek:

A társas helyzetekben folyamatosan szorongsz, és állandóan attól rettegsz, hogy megalázod magad mások előtt, ezért kerülöd a társaságot, vagy folyton kritizálod a többieket, így próbálsz meg uralkodni felettük.

Mindig a hibákat keresed másokban, amikor valaki a saját életéről mesél neked, a negatív dolgokon rugózol ahelyett, hogy a sikereinek örülnél.

Folyamatosan kioktatsz másokat, próbálod megjavítani őket: állandóan arról papolsz, mennyire elfogadhatatlanul viselkednek, mégsem tudsz megválni a társaságuktól.

Kevés barátod van, hozzájuk viszont túlságosan is ragaszkodsz.

Csak akkor érezteted másokkal, hogy szereted vagy becsülöd őket, ha szükséged van valamire tőlük.

Sohasem ismered be, ha hibáztál.

Sokszor úgy érzed, valamilyen hatalmas, isteni küldetésed van a földön, máskor viszont alávaló, szánalmas lénynek érzed magad.

Nem jössz ki jól az emberekkel, mégis tudod, milyen praktikákkal érheted el, hogy szimpátiát érezzenek irántad.

Gyakran találod úgy, hogy ismerőseid kerülnek téged, megszakítják veled a kapcsolatot.

Sokan beszélnek negatívan rólad, és láthatóan mindenki hasonló rossz dolgokat emleget.

Legalább minimális szinten tisztában vagy azokkal a múltbeli traumákkal, amelyek miatt sebezhetőnek érzed magad, és amelyek még mindig nagy fájdalmat okoznak.

2023. febr. 17. 20:52
 27/60 anonim ***** válasza:
0%

Van olyan ember, akinek nem kell elkerülnie a negatív érzelmeke, amúgy sincsenek. De amúgy meg.., ne legyél ember és kész. 😃

Valóban ahogy írod. Ez nem egészséges.

2023. febr. 18. 08:05
 28/60 anonim ***** válasza:
26%

"Mindig a hibákat keresed másokban, amikor valaki a saját életéről mesél neked, a negatív dolgokon rugózol ahelyett, hogy a sikereinek örülnél.

Folyamatosan kioktatsz másokat, próbálod megjavítani őket: állandóan arról papolsz, mennyire elfogadhatatlanul viselkednek, mégsem tudsz megválni a társaságuktól.

Sokszor úgy érzed, valamilyen hatalmas, isteni küldetésed van a földön, máskor viszont alávaló, szánalmas lénynek érzed magad.

Nem jössz ki jól az emberekkel, mégis tudod, milyen praktikákkal érheted el, hogy szimpátiát érezzenek irántad.

Legalább minimális szinten tisztában vagy azokkal a múltbeli traumákkal, amelyek miatt sebezhetőnek érzed magad, és amelyek még mindig nagy fájdalmat okoznak."

Ez nárcisztikus jellemző lehet.

De a többi tulajdonság amit írtál nem. Elég keverten írsz negatív emberekről.

Pl azért mert kevés barátja van akikhez ragaszkodik, épp hogy nem nárcisztikus, és még negatív se. Aki viszont nem érti miért bánkódik valaki az az lehet.

2023. febr. 18. 09:24
 29/60 anonim ***** válasza:
39%

#25, 26

Na akkor fussunk még egyszer neki.

"Ok, akkor éld így az életed"

Úgy élem ahogy szeretném, nem kellenek megmondó emberek.

"kimásolom a legfontosabbat, érdekes egyedül ezt nem emelted ki"

Köszönöm a felesleges szópazarlást.

[link]

"amíg te a felelősség és a valóság elől a szomorúságba menekülsz, addig más tesz a céljaiért, az élet nem áll meg."

Ki menekül a szomorúságba?

Én írtam ilyet vagy bárki más?

Na innen látszik, hogy te már előre eldöntötted hogy a másik mit gondol.

Felhívnám erre az oldalra a figyelmed:

[link]

"Engem sem érdekel a pontozás, de ha azt látom, hogy 0%-on vagyok, akkor tudom, hogy a falnak beszélek és csak pazarlom az időmet, mert úgy sem lesz belőle semmi."

Szóval még véletlenül sem lehet az hogy tévedsz?

Nevetséges.

[link] /kozvelekedesre-hivatkozas

"Egy érvet nem tudsz mondani, hogy miért jó negatívnak lenni."

Tudnék érvet mondani erről, viszont nem ez a téma.

Mondom hiába beszél neked az ember, ha már előre eldöntötted hogy ÉN mit gondolok.

Vicc vagy.

Jah és ezt még egyszer belinkelem, de most segítek picit:

[link] /szalmabab

[link] /bizonyitasi-kenyszer-atharitasa

"remélem magadra ismersz"

Hát én a helyedben nem reménykednék.

De ilyet kívánni a másiknak eléggé negatívnak tűnik.

Le tudnád írni, hogy miért jó ilyet kívánni a másiknak és miért kell toxiknak lenni?

[link] /te-is

"nem fog ettől negatív lenni és emiatt károsan hatni a környezetére"

Erről még mindig nem volt szó.

Újra és újra ugyan azt fújod amikor már nem egyszer elmagyaráztam, hogy rohadtul nem ezt tartom jónak.

Jah és ide is dukál:

[link] /szalmabab

"Ugyanis, a negativitás az terjed, jobb az ilyen emberektől távol maradni."

Igen, közösítsük ki azokat az embereket akiknek szükségük van segítségre.

Jól megmondtad.

De szerintem ez nem helyes.

"amivel a negatív/méregező személyiségű emberek rendelkeznek"

Bánkódás nem egyenlő a mérgező személyiséggel.

[link] /szalmabab

"A társas helyzetekben folyamatosan szorongsz, és állandóan attól rettegsz, hogy megalázod magad mások előtt, ezért kerülöd a társaságot,"

Ezt úgy is hívhatják, hogy valaki introvertált

"vagy folyton kritizálod a többieket, így próbálsz meg uralkodni felettük."

Trauma feldolgozásáról beszéltünk EMBER.

Még is miről beszélsz?

[link] /szalmabab

"Mindig a hibákat keresed másokban"

[link] /szalmabab

"Folyamatosan kioktatsz másokat, próbálod megjavítani őket: állandóan arról papolsz, mennyire elfogadhatatlanul viselkednek, mégsem tudsz megválni a társaságuktól."

Mint most te például?

"Kevés barátod van, hozzájuk viszont túlságosan is ragaszkodsz."

Az hogy te mindenkitől azt várod, hogy sok barátja legyen, az nonszensz.

Plusz ha van 10 barátod, azokhoz jobban fogsz ragaszkodni, mint 100 másikhoz akiket alig ismersz.

Nem értem hogy itt mi a lényeg.

"Sohasem ismered be, ha hibáztál."

Elnézést, ki is írta ezt ide? XDDDDD

"Sokszor úgy érzed, valamilyen hatalmas, isteni küldetésed van a földön, máskor viszont alávaló, szánalmas lénynek érzed magad."

Hát ehhez nem tudok semmit sem fűzni, mert több féle képen lehet ezt interpretálni és nincs kedvem dolgozni helyetted.

"Nem jössz ki jól az emberekkel, mégis tudod, milyen praktikákkal érheted el, hogy szimpátiát érezzenek irántad."

Ötletem sincs, hogy ez mit akar jelenteni.

"Gyakran találod úgy, hogy ismerőseid kerülnek téged, megszakítják veled a kapcsolatot."

Kismillió oka lehet.

"Sokan beszélnek negatívan rólad, és láthatóan mindenki hasonló rossz dolgokat emleget."

Szóval ha mindenki 0%-ra szavaz, akkor te egy gonosz és negatív ember vagy?

"Legalább minimális szinten tisztában vagy azokkal a múltbeli traumákkal, amelyek miatt sebezhetőnek érzed magad, és amelyek még mindig nagy fájdalmat okoznak."

Aki nem halva született az tisztában van ezekkel

2023. febr. 20. 23:05
 30/60 anonim ***** válasza:
39%

#29-es vagyok

Szerintem ez a kedves fiatalember a lehető összes logikai hibát elköveti amit csak lehetett.

De szerintem a legsúlyosabb a "hamis felosztás" és a "szalmabáb" érvelési hibák segítik a saját gondolkodását.

Végül is, hogyan lehet valaki olyannal vitázni, aki nem hallgat meg? :D

2023. febr. 20. 23:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!