Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi az élet értelme?

Mi az élet értelme?

Figyelt kérdés

2023. jan. 22. 11:06
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
76%
Semmi, de meghalni még értelmetlenebb lenne.
2023. jan. 22. 13:34
 12/43 A kérdező kommentje:

Köszönöm 9-es, 10-es a hozzászólásaitokat.

9-es az értelmetlen élet felfogás nekem nagyon ellentmondásos. Az ember egy értelmes, értelemmel bíró lény. Ha viszont az élet vagy az ember élete értelmetlen, akkor az azt jelenti hogy mint értelmes lénynek, értelmetlen a létezése. Ez eléggé ellentmondásos, mert akkor értelemmel bíró lényként élünk egy értelmetlen életet de akkor hogyan alakult ki és miért az értelem, ami mindig valamilyen célt szolgál, valamilyen célból létezik, azért is értelmes, értelemmel bíró, ha maga az élet az értelmetlen? Ha igazad van akkor értelmes lényként élünk értelmetlenül.

2023. jan. 22. 13:35
 13/43 anonim válasza:
81%

A szeretet.

Egy élő szeretetkapcsolat Istennel, és egymással.

2023. jan. 22. 13:37
 14/43 A kérdező kommentje:
Köszönöm 13-as a válaszod. A szeretet valóban az élet egy különleges attributúma lehet, legalábbis azok életében akinek az életének a részét képezi.
2023. jan. 22. 16:34
 15/43 anonim ***** válasza:
100%

Az élet értelmét mindenkinek magának kell meghatároznia, mivel ez személyes véleménytől és céltól függ.

Lehet, hogy valakinek az élet értelme a családja, mások számára a munkájuk, a spirituális fejlődés vagy a személyes elégedettség. Az is fontos, hogy az élet értelme változhat az idő múlásával és a személyes fejlődéssel.

Az élet értelmét sokféleképpen lehet meghatározni és értelmezni.

Az egyik lehetséges nézőpont, hogy az élet célja az élvezet és a boldogság elérése.

Mások szerint az élet értelme a tudás megszerzése, a fejlődés és a személyes növekedés.

A spirituális emberek szerint az élet célja a lelki fejlődés és a végső üdvösség elérése.

Ahány ember, annyi nézet.

2023. jan. 22. 16:53
 16/43 A kérdező kommentje:
Köszönöm 15-ös a részletes hozzászólást.
2023. jan. 22. 18:14
 17/43 anonim ***** válasza:
2023. jan. 22. 19:12
 18/43 A kérdező kommentje:

17-es, szerintem legfeljebb ez egy életfelfogásnak nevezhető, ha valaki úgy dönt hogy nagy ívben tojik mindenre és mindenkire. Én akkoriban éltem át ilyet mikor depressziós voltam, ekkor voltam ilyen letargikus, apatikus lelkiállapotban, hogy valóban senki és semmi nem érdekelt. Én részemről örültem hogy sikerült kitörnöm ebből a számomra abnormális életfelfogásból de ha valakinek ez jó és ez ad boldogságot számára, akkor követheti. Az biztos hogy nekem csak lelki szenvedés volt azaz időszak mikor ilyen volt az életfelfogásom.

Ettől függetlenül köszönöm a hozzászólásod.

2023. jan. 22. 20:06
 19/43 anonim ***** válasza:
100%
18. Hát a depresszió egy betegség, olyan ez mint a kiüresedés, nem mindegy hogy ilyen spirituális kiüresedésről beszélsz, vagy hogy semminek nem látod értelmét, bár látszatra szinte ugyan ez az egyik mégis pozitív a másik meg negatív, de a pozitív és a negatív töltetű mágnes is hozzáragad a vashoz.
2023. jan. 22. 20:16
 20/43 A kérdező kommentje:
19. Igen, csak tudod abban a videóban amit a 17-es hozzászóló megosztott nem spirituális kiüresedésről van szó. Nagyon jól tudom mi a különbség mikor mondjuk a meditáció vagy önkutatás révén elérjük a mentális csendet, a lelki nyugalmat, belső harmóniát és valóban felülemelkedünk a hétköznapi problémákon, gondokon mert részben pontosan a spirituális tanításoknak, önismeretnek köszönhetem hogy abból a bizonyos depressziós "leszarok mindent és kurvára nem érdekel senki és semmi, még az sem hogy élek-e vagy halok" időszakból sikerült kikerülnöm. Ez utóbbi a "negatív kiüresedés" amiről Te is írsz.
2023. jan. 22. 20:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!