Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Van értelme NLP tanfolyamra...

Van értelme NLP tanfolyamra menni?

Figyelt kérdés

Már régen kinéztem magamnak ezt az NLP-t meg érdekel is h milyen. Annyi szépet és jót írnak hogyan tud az ember változtatni dolgokon, magán. Igazából vannak olyan hiedelmeim, szorongásaim, amiken változtatni szeretnék, vagy eltüntetni.. Meg a szociális készségemen szeretnék változtatni. Szocfóbiám van, kerülöm az embereket, ez így nekem rosz, nem szeretem ha hozzám szólnak, mert nemtudom mit válaszoljak, illetve nehezen megy a beszéd számomra, nehezen nyílok meg..

Lenne értelme befizetni egy nlp tanfolyamra, vagy csak pénz kidobás? A wikipedia szerint az NLP tudományosan nem alátámasztott, így felmerűl bennem az hogy az egész egy nagy kamu, és csak a pénzre mennek. Egyik barátom szerint akkor már inkább pszichológushoz menjek, mert az tényleg tud is segíteni.

De van még ezen kívűl kognitív viselkedés terápia, amiről halottam hogy az jó, csak lassú, 1-2-3 évbe is bele telik míg az ember változik vagyis elérik a kívánt célt legalábbis ezt hallottam. Ezenkívűl még milyen lehetőségek vannak ha én változni szeretnék?

Van még az autogén tréning, az milyen?

2022. febr. 4. 10:35
 1/5 anonim válasza:
100%
Nincs.
2022. febr. 4. 10:44
 2/5 Grimfox ***** válasza:
63%

Kognitív viselkedésterápiát kellene, nem az nlp-t. Az nlp sokat ígér, de az ígéret ugye csak ígéret. Az autogén tréning pedig pszichológusok, és pszichiáterek által kidolgozott célzott terápiás program. Lassabban ígéri a változást, de sokkal biztosabb.

Az autogén tréning főleg stresszoldásra, relaxációra, és hasonlókra jó, önszuggesztió alapú. Ártani nem árt, ha elsajátítod, de a nagy képet nem fogja megváltoztatni. Ha a kognitív terápiát, és az autogén tréninget együtt gyakorlod, akkor a rövid, és hosszútávú kezelés is le van fedve.

2022. febr. 4. 11:59
 3/5 anonim ***** válasza:
nincs, pseudoscience az egesz
2022. febr. 4. 16:14
 4/5 anonim ***** válasza:
83%
A tanfolyamot szervezők részére feltétlen előnyös, minél többen akarják elvégezni.
2022. febr. 5. 12:44
 5/5 anonim ***** válasza:
Igazi iskolába kell járni, ha valamit tanulni akarsz, nem himihumi rohadt drága tanfolyamokra, amik csak azért vannak, hogy jó pénzért kapj egy papírt 0 tudással.
2022. febr. 24. 05:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!