Aki már volt hipnotizőrnél! A hipnózis tud segíteni ilyen helyzetben is? (lent)
Nem tudom jó-e a kategória...
Jobbat nem találtam.
Olvastam, hogy tud segíteni fogyásban, betegségeknél, párkapcsolatban, bármilyen életben való megakadásnál...
Tud-e akkor segíteni, ha nekem az a problemam, hogy nincs célom, nem tudom mit akarok, és nem tudok semmilyen céllal előjönni?
Esetleg ha valakinek van tapasztalata, szívesen olvasnám, nem baj ha mas problémával ment.
Köszönöm!
Na igen, pont azért kérdeztem, ami be is jött. Kíváncsi voltam, hogy szerepel-e a problémák között az általad említett párkapcsolati probléma, életvezetési elakadás, céltalanság. És nem. Még az egyéb rovatban sem. Továbbá kifejeztem kételyemet, hogy az illető pszichológus vagy pszichiáter lenne, és ez is bejött. Egy Magyarországon nem akkreditált amerikai intézményben tanult, sőt, még akikre hivatkozik mint kiképzőire, azok sem pszichológusok vagy pszichiáterek. Már maga az oldal címe egy merő hazugság, ugyanis orvosi vagy klinikai szakpszichológusi végzettséggel nem rendelkező ember nem folytathat terápiát. Működhet a hipnoterápia bizonyos, általam is felsorolt esetekben, de nem minden esetben, és nagyon nem mindegy, hogy kinek a keze alatt van a kliens biztonságban.
Én magamról nem mondtam egy árva szót se, úgyhogy nem tudom, milyen császárságról beszélsz. Én mindössze egy, a kritikai gondolkodás képességével rendelkező értelmiségi vagyok.
Tudtam hogy ki fogsz oktatni, hát neked mindig igazad van...
Ott van. Lejjebb kell görgetni. Befejeztem, mert nincs ehhez türelmem...
Nem hiszem hogy ezekre a problémákra jó lenne, hipnózist általában a traumák feldolgozására és az ebből fakadó zavarok kezelésében használják. Olyan esetekben mint amilyen például a DID vagy OSDD, mivel itt jellemző a teljes vagy részleges amnézia, emiatt ébrenléti állapotban le vannak korlátozva a lehetőségek. A hipnózis viszont tökéletes ahhoz hogy ezeket felszínre hozza.
Esetleg olyan értelemben tartom használhatónak nálad ha szeretnél egy probléma gyökerére ásni. Említetted a párkapcsolati gondokat, például hipnózisban ki lehet deríteni azt hogy őszintén hogyan viszonyulsz az ellenkező nemhez, mit gondolsz róluk, milyen volt velük a kapcsolatod. Hipnózisban szépen elő lehet bányászni elfeledett, ki nem mondott dolgokat, vagy olyan információkat amikről te magad sem tudsz. Lényegében a tudatalatti az, ami hipnózis alatt felszínre kerül. Az emberi agy elraktároz minden információt amit eddig átéltél, nagy részük a tudatalattiban van, de képesek arra így is hogy befolyásolják a személyiséget és viselkedést, gyakran negatívan. Ezeket például elő lehet ásni.
Viszont a továbbiakról orvossal kell tárgyalni mivel nem mindenki hipnotizálható, tehát lehet hogy más alternatívákat kell keresni. Budapesten és Debrecenben azt hiszem vannak olyan orvosok akik foglalkoznak ezzel is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!